26 Temmuz 2015 Pazar

Transfer dahisi Brendan Rodgers (!)


Swansea gibi orta çaplı bir kulübe oynattığı futbolla dikkat çeken ve 2012 yılında Liverpool'un yolunu tutan Galli menajer Brendan Rodgers, 3 yıllık bölümde inanılmaz transferleriyle dikkat çekiyor. Tabii bu inanılmaz kötü bir anlamda ve bir Messi, Ronaldo, Pogba veya Bale'yi temsil etmiyor. Takım yönetme konusundaki başarısızlığını gösteren Brenden Rodgers, transferdeki başarısızlığına da her yıl ekleme yapmaya devam ediyor.
Brendan Rodgers'in göreve geldiği günden bugüne, Liverpool'da toplamda 24 transfer yapılmış... Bunların 4'ü kiralık şekilde, 1'i bonservis bedeli ödenmeden ve kalan 19'u da yüklü bonservis bedelleri ödenerek kadroya katılmış. Bu 24 transferden; kadroda sürekli şans bulan ve her hafta kendini geliştirerek futbolunun üstüne katan sadece 5 isim sayabiliyoruz: Sturridge, Coutinho, Mignolet, Emre Can ve Alberto Moreno... Gerisi ise, tam anlamıyla bir çöplük...Tabii ki 2015-2016 sezonu öncesi yaptığı transferleri, şu an için bu listenin dışında bırakıyorum.

Bu gördüğünüz tablo, Liverpool'un Rodgers dönemi transferlerinin tamamnını gösteriyor. Tabloda 24 kişi bulunurken; sadece kırmızı ile çevirdiğim 5 kişinin çok iyi transferler olarak öne çıktığını görüyoruz. İsterseniz başlayalım...
2012
2012'de yaz döneminin ilk transferi olan Borini, 10.4 Milyon Sterlin'e Roma'dan transfer edildi. Geldiği ilk sezonda toplam 20 maçta forma giyebilirken; 2 gol ve 1 asistlik bir katkı verdi. Ertesi sezon Sunderland'a kiralandı. Burada düzenli forma şansı bulan Borini, toplam 41 maçta 12 gol ve 5 asist ile iyi bir performans sergiledi. Bu sezon takıma dönen Borini, toplamda 18 maçta forma giyebildi ve yalnızca 1 gol attı. Başarısız olduğu açık... Bu yaz takımdan gönderilmesi bekleniyor. 2012'nin ikinci transferi Swansea'den 15 Milyon Sterlin'e transfer edilen Joe Allen oldu. Allen, 3 yılda toplam 95 kez Liverpool formasıyla sahaya çıkarken; yalnızca 4 gol kaydedebildi ve oyunun hücum yönünü okuyamayan vasat bir orta saha oyuncusu olarak kaldı. Takımdaki durumu, belirsiz... Ancak orta sahaya yapılacak 2 takviye sonrası, forma giymesi imkansıza yakın...
Heerenveen'den 3 Milyon Euro'ya Oussama Assaidi transfer edildi. Faslı futbolcu, geldiği yıl toplamda 14 müsabakada forma giydi ve skora katkı yapamadı. Ertesi sezon Stoke City'e gönderilen Assaidi, burada 1.5 yıl kiralık oynadıktan sonra bu yıl ara transfer döneminde Al Ahli'ye satıldı. Başarısız bir transfer oldu. Nuri Şahin Real Madrid'ten kiralandı. Yarım sezon Liverpool'da forma giyebilen Şahin, sakatlıklar nedeniyle yalnızca 15 maça çıkabildi ve 3 gol kaydetti. Başarısız bir transfer olarak ara dönemde Real Madrid'e geri döndü. Şu an Borussia Dortmund'ta oynuyor. Altyapı için Leverkusen'den Samed Yeşil transfer edildi. Samed, bir türlü istikrarı yakalayamadı ve as takıma yükselemedi. Bu yaz takımdan ayrılması bekleniyor.
2013
2013 ara transfer dönemine hızlı giren Liverpool, takıma çok büyük etkileri olacak iki ismi kadrosuna kattı. İlk olarak, Chelsea'de aradığı şansı bulamayan Daniel Sturridge 12 Milyon Sterlin'e transfer edildi. 25 yaşındaki İngiliz forvet, 2.5 yılını geçirdiği Liverpool'da toplamda 67 maçta forma giyerken 41 gol ve 16 asist ile oynadı. Toplamda 57 golün içinde bulunarak, Brendan Rodgers'in ilk başarılı transferi oldu. Ardından Inter'de fazla forma şansı bulamayan Brezilyalı Philippe Coutinho, 8.5 Milyon Sterlin'e transfer edildi. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, transfer edildiği günden bugüne takımın yıldız oyuncusu olurken; toplamda 102 maçta forma giydi, 16 gol ve 21 asist ile oynadı. Rodgers ile yeni bir hücum kimliği kazanan Coutinho, Rodgers'in ikinci başarılı transferi oldu.
2013 yaz dönemi yine başarısız hamlelerle geçti. İlk olarak 6.8 Milyon Sterlin'e Luis Alberto büyük bir umutla transfer edildi. O sezon Liverpool formasını 12 kez giyebilen Alberto, skora katkı yapamazken; ertesi yıl ise Malaga'ya kiralandı. Bu yaz, başarısız bir transfer hamlesi olarak takımdan ayrılması bekleniyor. Bir gün sonra, Celta Vigo2daki çıkışıyla dikkat çeken Iago Aspas, 7 Milyon Sterlin'e transfer edildi. İspanyol futbolcu, toplamda 15 maçta şans bulabilirken; 1 gol ve 1 asist ile oynadı. Bu sezonu ise, Sevilla'da kiralık olarak geçirdi. Yaz transfer döneminde, başarısız bir transfer hamlesi olarak takımdan ayrılması bekleniyor. Manchester City ile sözleşmesi biten Kolo Toure de Liverpool'un yolunu tuttu. Kariyerinin son demlerinde olan Fildişili yıldız, iyi bir alternatif olmaktan öteye gidemedi ve 2 sezonda Liverpool formasını toplamda 45 kez giydi. Gelecek sezonda da takımda 4. seçenek olarak kalması bekleniyor. Başarısız bir hamleydi.
2013 yaz transfer döneminin tek başarılı hamlesini Simon Mignolet olarak söyleyebiliriz. 9 Milyon Sterlin'e Sunderland takımından transfer edildi. Belçikalı kaleci, kendinden emin duruşuyla, çoğu maçta Liverpool kalesinde güven verdi. Tabii hataları da oldu; ancak vazgeçilmezdi. Liverpool formasını 94 kez giydi. 2015-2016 sezonunda da takımın değişmezlerinden olması bekleniyor.
2013 transferleri tam gaz devam ediyordu. Alternatif olması amacıyla Cissokho, Valencia'dan 1 yıllığına kiralandı. Fransız yıldız, Liverpool formasını toplamda yalnızca 19 kez giyebildi ve skora katkı yapamadı. Bunun sonucunda, başarısız bir hamle olarak satın alma opsiyonu kullanılmadı. Şu an Aston Villa'da futbol oynuyor. PSG'den 15 Milyon Sterlin'e Mamadou Sakho transfer edildi. 2 yıl boyunca, sürekli değişen savunma kurgusunda forma şansı bulabilmek için savaştı.Ancak yalnızca 46 maçta forma giyebildi ve 1 gol attı. Yine başarısız sayılabilecek bir transfer hamlesi olarak, bu yaz değerini bulan bir teklif olursa satılacak. Sporting Lisbon takımından 7 Milyon Sterlin'e Tiago Ilori transfer edildi. Bu daha çok, gelecek adına bir transferdi. İlk önce Granada'ya bu sezon da Bordeaux'ya kiralık olarak gönderildi. Bu iki kulüpte de istikrarı yakalayamadı ve hatalarıyla dikkat çekti. Şu an için başarısız olarak görülüyor; ama potansiyelini bulana kadar bu yaz da kiralanacak. Son olarak Chelsea'dan alternatif olması amacıyla Victor Moses kiralandı. Liverpool'da yalnızca 22 maçta forma giyebilirken; bunların çoğunda sonradan oyuna dahil oldu. Yalnızca 2 gol kaydetti. Başarısız bir hamle olarak Liverpoo transfer tarihine geçti. Halen Chelsea'nin sözleşmeli futbolcusu...
2014
O yıl ara transfer dönemini pas geçen Liverpool, bu yılın kadrosunu kurabilmek adına 2014 yaz transfer döneminde çok çalıştı. Luis Suarez'i Barcelona'ya gönderirlerken; oradan gelen astronomik transfer ücretini yine transfere kullandılar. Ancak Suarez'in gidişiyle birlikte 2014-2015 sezonunda fazlasıyla bocalarlarken; bu dönem yalnızca iki başarılı transfer gelebildi.
İlk olarak başarılılarla başlayalım... 12 Milyon Sterlin karşılığında, Sevilla'dan Alberto Moreno transfer edildi. Genç İspanyol, Liverpool'un Riise'den beri yaşadığı sol bek sorununu bitirirken; pozisyonunda fazlaca güven verdi. Rodgers döneminin en önemli transferlerinden biri olarak görüldü. Bu sezon toplamda 41 maçta forma giyerken; 2 gol ve 1 asist ile oynadı. 2015-2016 sezonunda da Liverpool taraftarları ondan çok şey bekliyor. İkinci başarılı isim ise; Leverkusen'den büyük umutlarla 9.7 Milyon Sterlin'e transfer edilen Alman asıllı Türk oyuncu, defansın ve orta sahanın her bölgesinde forma giyebilmesiyle büyük bir avantaj sağladı. Rodgers'in 2014-2015 sezonunda neredeyse her maç değişen teknik dizilişinde joker rolünü üstlendi. Toplamda 40 maçta forma giyerken; 1 gol ve 1 asist ile oynadı. Gelecek sezon, Gerrard'ın ayrılışıyla birlikte takımda daha önemli bir rol üstleneceği biliniyor. Bu iki olumlu hamleye rağmen; olumsuzlar yine çoğunluktaydı.
Geçtiğimiz yaz döneminde, Southampton transferleri ağırlıktaydı. İlk olarak 4.5 Milyon Sterlin'e Rickie Lambert transfer edildi. 32 yaşındaki deneyimli forvet, altyapısından yetiştiği Liverpool'da fazla katkı veremedi. Toplamda 36 maçta forma giyerken, çoğunluğunda sonradan oyuna girebildi. 3 gol ve 2 asist ile oynadı. Bu yaz isteyen olması halinde takımdan gönderilecek. Ardından 25 Milyon Sterlin verilerek kaptan Adam Lallana transfer edildi. Ondan beklentiler büyüktü. Lallana, sakatlıkların gölgesinde kaldığından fazla şans bulamadı ve tam performansına ulaşamadı. 41 maçta forma giydi, 6 gol 4 asistlik bir performans sergiledi. 2015-2016 sezonunda, sakatlık yaşamadığı takdirde takımın önemli isimlerinden biri olması bekleniyor. Anlamsız derecede fazla bir miktar olan 20 Milyon Sterlin'e Dejan Lovren transfer edildi. Lovren, sezon genelinde büyük hatalar yapması ve takımın canına okumasına rağmen Rodgers'in bir numaralı tercihi oldu. 38 maçta forma giydi, 1 gol attı. Pozisyon hataları can sıkıcı bir boyuta ulaştı, bu yaz teklif gelmesi halinde satılması bekleniyor.
Benfica'dan yine anlamsızca yüksek bir miktar olan 19.8 Milyon Sterlin'e Lazar Markovic transfer edildi. Markovic, vasat yetenekleriyle, benç oyuncusu olmaktan ileri gidemedi. Kendisini geliştiremediği gibi kötü oyunuyla saç baş yoldurdu. Sezon genelinde, çoğunlukla sonradan oyuna giren isimdi. Toplamda 34 maçta forma giydi, 3 gol ve 1 asist ile oynadı. Yaz döneminde kiralık olarak gönderilmezse, ya yine benç oyuncusu olarak kalacak ya da başarısız bir hamle olarak ilk 18'e girmekte zorlanacak. Lille'den 9.8 Milyon Sterlin'e Belçika'nın genç yıldızı Divock Origi transfer edildi ve bu sezonu yine Lille'de kiralık geçirdi. Onun için bir değerlendirme yapmak haksız olur. Bu sezon çoğu maçta Lille'yi ipten alan isim olurken; 2014 Dünya Kupası'nda da Belçika adına en iyi isimdi. Liverpool'a gelecek yıl vereceği katkı merakla bekleniyor.
Atletico Madrid'ten 2 yıllığına Javier Manquillo kiralandı. Çoğunlukla sakatlık sorunlarıyla uğraştı ve kadroya girmekte zorlandı. Toplamda 19 maçta forma giyebildi. Sağ beke yapılacak transfer ve Flanagan'ın dönüşüyle birlikte, forma şansı bulması oldukça zor görünüyor. Ancak gelecek sezon da takımda kalacak. Son olarak, Milan'ın asi golcüsü Mario Ballotelli, 16 Milyon Sterlin karşılığında kadroya katıldı. İtalyan yıldız, Inter ve Milan'daki performansını mumla aratırken;Liverpool kariyerinde bırakın gol atmayı, ayakta durmakta bile zorlandı. Liverpool taraftarlarının en nefret ettiği isim haline geldi. 28 maçta forma giydi, sadece ve sadece 4 gol kaydedebildi. Bu yaz, isteyen olması halinde takımdan seve seve gönderilecek.
NOT!!!: Liverpool yönetiminden tek bir isteğimiz var... Brendan Rodgers'i gönderin ve transfer parasını çar çur etmekten vazgeçin!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder