26 Temmuz 2015 Pazar

Akın'ı Alan Kendini Süper Lig'de Buluyor!



PTT 1. Lig'e mi düştünüz? Tekrardan ayağa kalkmak ve bu ligde fazla kalmamak mı istiyorsunuz? Amacınız Spor Toto Süper Lig'e dönüp kalıcı olmak mı? O zaman Murat Akın'ı transfer etmeniz gerekiyor. Neden mi, çok basit... 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, PTT 1. Lig'de transfer olduğu her takımla Spor Toto Süper Lig'e çıkma sevinci yaşadı. Yani, Murat Akın'ı transfer edenler, sezon sonu Spor Toto Süper Lig'e yükselme mutluluğu yaşıyor.
2008 yılında Sint-Niklaas kulübünden büyük umutlarla Kasımpaşa'ya transfer olan genç Murat Akın, 2008-2009 yılında İstanbul ekibi ile iyi bir performans gösteriyor. Kasımpaşa, ligi dördüncü bitirerek Play-Off'lara katılmaya hak kazanıyor. Bu turda da iki rakibini ekarte eden Kasımpaşa, bir sonraki sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazanıyor.
Kasımpaşa'da bir türlü tam istenilen seviyeye gelemeyen Murat Akın, bir sezonluk aranın ardından kendini yine PTT 1. Lig'de buluyor. Orduspor, orta saha oyuncusunu 1 yıllığına kiralıyor. 2010-2011 sezonunda PTT 1. Lig'i 54 puanla 4. bitiren Orduspor, Play-Off'lara katılmaya hak kazanıyor. Bu turda iki eşleşmeden de galip ayrılıyor ve Spor Toto Süper Lig biletini alan son takım oluyor.
Orduspor bonservisini almayınca tekrar PTT 1. Lig'e düşen Kasımpaşa'nın yolunu tutuyor Murat Akın... Takım iyi bir performans gösterirken; Akın da katkıda bulunuyor. Kasımpaşa, o sezonu ikinciliği kıl payı kaçırarak 59 puanla 3. bitiriyor. Play-Off'lara kalan Kasımpaşa, iki maçta da rakiplerini yeniyor ve Spor Toto Süper Lig biletini alan üçüncü takım oluyor.
O dönemin sonunda Murat Akın Antalyaspor'a transfer oluyor. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında Kırmızı-Beyazlılarda istenilen performansı sergileyemiyor ve sezonun ikinci yarısında Konyaspor'a satılıyor. Konyaspor, o sezon PTT 1. Lig'de 53 puan topluyor ve ligin 6. basamağında yer alarak Play-Off'lara katılıyor. Play-Off Turu'nda iki rakibini de etkili bir oyunla geçen Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'e adım atan üçüncü takım oluyor.
Bu zaferin ardından Konya'da fazla kalamayan Murat Akın, yaz transfer döneminde Kayseri Erciyesspor'a transfer oluyor.2013-2014 futbol sezonunun ilk yarısını Lacivert-Siyahlı formayla geçiren orta saha oyuncusu, ara transfer döneminde tekrar takım değiştiriyor ve Başakşehir'e transfer oluyor. Başakşehir, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'i 78 puan toplayarak 1. bitiriyor ve şampiyon unvanıyla Spor Toto Süper Lig'e yükseliyor.
İçinde bulunduğumuz 2014-2015 sezonunun ilk yarısına Spor Toto Süper Lig'de yeni yapılanan Başakşehir ile başlayan Murat Akın, haftalar geçtikçe Abdullah Avcı'nın gözünden düşüyor. Bunun üzerine, ara transfer döneminde, Kayserispor Murat Akın'ı kiralıyor. Murat, bu yıl Kayserispor'da 11 maçta şans buldu ve 2 gol,1 asist ile oynadı. Kayserispor ise ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Murat Akın, gittiği bir PTT 1. Lig kulübünde daha görevini başarıyla yapıyordu.
2015-2016 futbol sezonunda, gelecek yıl Spor Toto Süper Lig hesapları yapan kulüpler boş durmamalı... Murat Akın, sahada ya da kulübede; hatta tribünde otursa bile takımınıza büyük yarar sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder