26 Temmuz 2015 Pazar

Düellonun galibi Özen'in Kasımpaşa'sı



Pazar öğleni için futbol için son derece güzel bir havada, Kasımpaşa; Önder Özen ile geliştirdiği oyun mantalitesinin üzerine koymak istiyordu. Deneyimli taktisyen Önder Özen, takıma akışkan bir hücum oyunu oynatmayı planlıyordu. Bursaspor ise, Avrupa Ligi sıralaması için mücadele veriyor, Avrupa'ya gidemeyecek olmalarına rağmen Şenol Güneş önderliğinde mücadeleyi elden bırakmıyorlardı. Bu amaçsız sayılabilecek ve gelecek sezonun planlarını yapmaya şimdiden başlayan iki takım, Kasımpaşa'nın ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Tribünlerin durumunu görmemek olmaz.... Belli bir taraftar grubu olmasa da, bölge insanlarının ve futbolu sevenlerin Kasımpaşa tribünlerine el atması gerekiyor. Seneye belki de Önder Özen yönetiminde zirveye oynayan bir takım olacaklar; ancak bu az ilgi moral bozacak bir durum...
Gol düellosu şeklinde geçen maça gelirsek... Önder Özen, 4-4-1-1 taktiğini uygun görerek ve Scarione'yi gizli bir forvet gibi kullanarak sahadaydı. Top rakipteyken de kolaylıkla 4-5-1'e dönen bir sistem benimsemişlerdi. Önder Özen, takıma geldiği günden bugüne Scarione'ye tüm sorumluluğu vermişti ve onu serbest adam rolünde oynatıyordu. Bu durum biraz da, Önder Özen'in de teknik kadrosunda bulunduğu Fenerbahçe'nin Alex'li zamanlarına benziyor. Alex 10 numara gibi görünse de, gizli bir forvet gibi ortaya çıkarak gollerini sıralıyordu. Aynı durum önümüzdeki dönemde Scarione için geçerli olacak. Arjantinli yıldız, Önder Özen'in gelişinden bu yana toplamda 5 gol attı. Bugün de Bursa ağlarına 1 gol göndererek toplam gol sayısını 11'e çıkardı. Bursaspor'da ise savunma sıkıntısı görülüyordu. Savunmanın dağıldığı haftada, Şenol Güneş, Belluschi'yi orta sahadan savunmaya çekti ve yanında genç Ertuğrul Ersoy'a görev verdi. Bu ikili, pek uyuşamadı ve maç boyunca savunmada önemli hatalara imza attılar. Belluschi'nin boşalttığı alana da Şamil yerleşirken; Bakambu bu sefer Fernandao'yla çift forvet gibi oynuyordu. Yani Yeşil-Beyazlılar 4-4-2 benzeri bir düzen ile sahadaydı.
Kendi evindeki maça hızlı başlayan Kasımpaşa, henüz üçüncü dakikada golü buldu. Bursaspor savunmasının ağırlığını değerlendiren Scarione bomboş pozisyonda golü bularak durumu 1-0 yaptı. Golden 6 dakika sonra Fernandao, Kasımpaşa'lı İlhan'ın hatasını çok iyi değerlendirdi ve Bakambu'ya al da at dedi. Formda Fransız golcü kaçırmadı ve durumu 1-1'e getirdi. Tunay Torun'un gayretini çok iyi değerlendiren İlhan durumu 2-1'e getirdi ve hatasını affettirdi. Geriye düştükten sonra baskıyı arttıran Bursaspor, tüm takımlara ders olabilecek nitelikte bir paslaşma üçgeniyle Kasımpaşa kalesine yüklendi ve Volkan Şen, düzgün bir vuruşla 2-2'lik beraberliği sağladı. Takımlar, soyunma odasına 4 golle ve eşitlikle girdi.
İkinci yarıda Kasımpaşa, daha etkili olan tarafken; Bursaspor, oyunu rakip kaleye yıkmakta zorlanıyor gözüktü. Castro'nun şık golüne Volkan'ın daha şık ve belkide yılın gollerinden biri seçilebilecek jeneriklikte bir golle karşılık veren Bursaspor, durumu 3-3'e getiriyordu. Bu golden sonra Bakambu'nun yerine Emre'nin girişiyle hücum gücü zayıflayan Bursaspor, topu daha çok tuttu;ama hücum gücü aynı seviyede düştü. Bu durumdan cesaret alan Kasımpaşa orta alanda pres ve baskıyı arttırarak Bursaspor kalesine yüklenmeye başladı. Bursaspor savunmasının kötü gününde oluşunu değerlendiren Malki, bomboş pozisyonda topu kaleye yuvarlayarak durumu 4-3'e taşıdı. Kapanışı ise, maç skorunu tayin eden golüyle Eren Derdiyok yaptı. Türk asıllı İsviçreli yıldız, frikikten düzgün ve sert bir vuruşla takımına 2 farklı üstünlüğü getirdi ve maç böyle sonuçlandı. Eren Derdiyok'un dönüşüne ve süre alışına gerçekten çok sevindim. Spor Toto Süper Lig için kaliteli kumaşıyla önemli bir futbolcu... Gelecek sezona iyi hazırlanarak ve sakatlıktan uzak durarak Kasımpaşa'nın en önemli itici güçlerinden olacaktır.
Kasımpaşa'ya baktığımızda 3 asistle yıldızlaşan Tunay Torun, takımda lider görevini oynayarak 1 gol atan Scarione ve orta alanda sağlam calan Castro göze batan isimlerdi. Bursaspor'da ise, iki güzel gol atan Volkan Şen'e değinmek lazım... Volkan Şen, çok önemli bir futbol zekasına ve hıza sahip... Sadece bazı maçlarda bunun farkında değilmiş gibi davranıyor ve tam performansını sergileyemiyor. İstanbul'un 3 büyüğünden birinde, ikinci bir şansı kesinlikle hak ediyor. Şenol Güneş ile birlikte tekrardan Türk futboluna önemli bir katkı olarak doğdu. Bugün de çok güzel derecede iki golüyle Yeşil-Beyazlılara katkı yaptı. Gol atamasa da Fernandao, hırsıyla ve baskısıyla tam puan aldı. Bakambu, istekliliğiyle göz doldurdu. Fransız futbolcunun bir de şöyle bir özelliği var: O olmadığından veya oyundan çıktığında, takımının hücum gücünü yüzde 40-50'li oranlarda etkiliyor bana göre... Bugün de oyundan çıktığında daha net anlayabildik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder