26 Temmuz 2015 Pazar

Rosberg Sessiz ve Derinden


Formula 1'in 2015 sezonundaki 8. yarışı olan Avusturya Grand Prix'sini, Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı. Rosberg, start anında iyi bir atakla takım arkadaşı Hamilton'u geçerek liderliği aldı ve bir daha arkasına bile bakmadı. Alman pilot, bu sezonki üçüncü zaferini yaşarken; pilotlar klasmanında da iddiasını sürdürdü.
Spielberg kentindeki Red Bull Pisti'nde gerçekleştirilen mücadelede, antrenman turlarının aksine yağmur görülmedi. Antrenman turlarındaki tutuk performansına rağmen sıralama turlarında iyi bir performans sergileyen Nico Rosberg, yarışa 2. sıradan başlama hakkı kazanmıştı. Start anında başarılı bir hamle ile Hamilton'dan liderliği alan Mercedes'in Alman pilotu, her tur farkı daha da açarak ve hızını düzenli kullanarak yoluna devam etti ve Avusturya GP'de damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Rosberg, aynı zamanda güvenlik aracının pistten ayrıldığı 7. turdan itibaren de üst üste en hızlı turları atan isim oldu. Ancak; deneyimli pilotun yarışın son 5 turunda otomobildeki vibrasyon sorunu ile ilgili şikayetleri gözlerden kaçmadı.
Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise yarışa ilk sıradan başlamasına rağmen; start anında iyi bir tutuş gösteremedi ve lastikler henüz ısınamadan takım arkadaşı Rosberg'e geçilmiş oldu. Daha hızlı olan Rosberg'i bir türlü yakalayamayan Hamilton, Avusturya'da günün yavaş isimlerindendi. Pit stop çıkışında da beyaz çizgiyi ihlal ettiği gerekçesiyle 5 saniye cezası alan Hamilton, Rosberg'in liderliğini bir anlamda garantiletmiş oldu.
Williams'ın Çıkışı Sürdü
Kanada GP'de Bottas'ın performansıyla dikkat çeken Williams, Avusturya Grand Prix'sinde ise duble puan almanın mutluluğunu yaşadı. Deneyimli Williams pilotu Felipe Massa, yarışın en agresif isimlerinden biriydi ve rakipleriyle ikili mücadelelerden mutlu sonla ayrıldı. Vettel'in pit hatasını iyi değerlendiren Brezilyalı pilot, bu noktada 3.^lüğü elde etti ve yarış sonuna kadar da bırakmadı. Özellikle son 5 tur Vettel'in zaman farkını kapamasıyla çok heyecanlı geçse de; iyi savunma yapan Felipe Massa Alman pilota geçit vermedi ve Williams'ı podyumun son basamağına taşıdı.
Antrenman turlarında başarılı bir performans göstermesinin ardından sıralama turlarında Mercedes'in gerisinde kalan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yarışa 3. sırada başladı ve uzun bir süre yarışı 3. götürdü. Pite girdiği esnada lastik sorunu yaşayan ve lastiğin bir türlü oturtulamamasından dolayı 13 saniye kaybeden Vettel, pit çıkışında Massa'nın arkasına düştü ve Brezilyalı'yı bir türlü geçmeyi başaramadı. Yarışı 4. sırada bitiren Vettel, bugün Ferrari'yi tek güldüren isim oldu.
Kanada Grand Prix'sinde çok başarılı bir performans gösteren Williams'ın Fin pilotu Valtteri Bottas, aynı tutumu Avusturya GP'de de sürdürdü. Yarış boyunca Massa ve Hulkenberg ile heyecanlı anlar izleten Bottas, agresif tutumunu koruyarak yarışı 5. sırada tamamladı ve Williams'a duble puan kazandırmış oldu.
Büyük Kaza Can Sıktı

Yarışın 2. turunda Ferrari ve McLaren'in karıştığı kaza, yürekleri ağza getirdi. İkinci virajın çıkışında aracının kontrolünü kaybeden Kimi Raikkonen, sol tarafından gelen Fernando Alonso'ya çarparak hem aracının arka bölümünü kopardı hem de Alonso'nun otomobilinin altına girdi. Fernando Alonso'nun aracı, Raikkonen'nin aracı ve bariyerleri üzerinde kalırken, her iki pilot kazayı yaralanmadan atlattı. Yara almamaları en büyük mutluluktu. Kazanın ardından güvenlik aracı piste girerken; yarış dışı kalan iki otomobilin pistten alınması uzun sürdü. Çünkü o bölgede, pek kazaya rastlanmıyordu.
Sezonun dokuzuncu yarışı, iki hafta sonra Silverstone Pisti'nde, Büyük Britanya'da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder