26 Temmuz 2015 Pazar

Zirveyi Balta'lamak




Ev sahibi Galatasaray için Gaziantepspor maçı daha önemli bir hal almıştı. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Fenerbahçe'nin Eskişehirspor deplasmanında 2 puan bırakmasının ardından iştahı kabarmıştı Galatasaray'ın... Tribünler dolmuş, herkeste aynı hırs ve arzu: Liderlik koltuğuna oturalım! Bu amaçla sahaya çıkan Galatasaraylı futbolcular, 90 dakika boyunca rakip kaleyi abluka altına alacak ve galibiyet için savaşacaktı. Gaziantepspor ise, ligde kalmayı garantileyen ve ligin amaçsız takımlarındandı. Buna rağmen; özellikle ilk 45 dakikada takdir edilecek bir performans gösterdiler. ikinci yarıda ise ev sahibinin iştahlı futboluna dayanamadılar. Kırmızı-siyahlılar, şimdiden gelecek yılın planlamasını yapmaya başladığı ve kafalar tatilde olduğu için futbol hayatında bu düşüşler gayet normal...
Galatasaray'da tek sıkıntı takımın yıldızı Wesley Sneijder'in cezalı oluşuydu. Hollandalı, takımı bir komutan gibi yönetirken; takım arkadaşlarına da büyük bir güven aşılıyordu. Hamza Hamzaoğlu savunma kurgusunu aynı tutarken; ön liberoya tam performansına kavuşan Melo'yu koydu. Sneijder'in yokluğunda; ofansif orta sahada geçen haftanın etkili isimlerinden Emre Çolak yer aldı. Kanatlar Umut ve Olcan'a emanet edilirken, forvette ise Burak yer aldı. Hamza Hamzaoğlu, teknik direktörlük yeteneklerine saygı duymama rağmen dün akşam çok yanlış bir kadro sürmüştü sahaya... Sneijder'le birlikte formuyla haftalardır takımı sırtlayan en önemli isim Yasin Öztekin'in kenarda oturmasına hiçbir anlam veremedim. Sezon başından beri vasatı aşamayan Olcan'ın yerine çok rahat ilk 11'de forma giyebilirdi. Hamza Hamzaoğlu'nun gol yollarında Umut Bulut'u tutmasına rağmen; Umut, bu güvene layık bir performans sergileyemiyor. Dünün de kötü isimlerindendi. Böylesine önemli bir iç saha maçında Bruma'nın oyunda oluşu, Sarı-Kırmızılıları ofansif anlamda oldukça rahatlatırdı. Hamza Hamzaoğlu'nun bu iki temel yanlışı, belki de Galatasaray'ın dün akşam maçı erken koparamamasının sebebiydi. Gaziantepspor ise, tahmin edilen kadrosuyla sahadaydı. Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray savunmasını yıpratma görevini kanat oyuncusu (asıl pozisyonu forvet) Luis Leal'e vermişti. Portekizli futbolcu, dün özellikle ilk yarıda ev sahibinin savunmasına hızı ve tekniğiyle zor anlar yaşattı. Nijeryalı Chibuike de görevini fazlasıyla yerine getiren isimlerdendi.
İlk yarının başlangıcından itibaren atağa kalkan Galatasaray, 45 dakika boyunca Gaziantep kalesini yokladı. Bu ataklar ya cılız kaldı ya da günün başarılı ismi kaleci Eray Birniçan'a takıldı. Burak Yılmaz biraz daha konsantre olsa, ilk yarıdan iki farklı üstünlüğü bulmaları içten bile değildi. Gaziantepspor da Leal, Muhammet Demir ve Chibuike üçlüsünün gayretleriyle rakip kaleye yüklendi. Ancak fileler havalanmayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sonlandı. Bu izlediğimiz ilk yarıdan, Galatasaray'ın Wesley Sneijder yokken maçı almakta ne kadar zorlandığını gördük. Hollandalı olmadan yaratıcılıktan ve topu ileri etkili bir şekilde taşımaktan yoksunlar... Ama cidden Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında, Wesley Sneijder ve Yasin Öztekin, zaman zaman da Emre Çolak çok ekstra işler ortaya koyuyorlar. Galatasaray'ın Yasin'e daha çok şans tanıması gerekirken; Sneijder'le de bir an önce ömürlük sözleşme imzalanmalı ve Hollandalı yıldızın kafası rahat tutulmalı...
İkinci yarının başlangıcında, 62. dakikaya kadar çoğunlukla vasat ataklarla geçilirken; 62. dakikada Olcan'ın çıkıp Yasin'in oyuna girmesiyle maç Galatasaray lehine döndü. Bu dakikadan itibaren Galatasaray, oyunu Gaziantepspor yarı sahasına yıktı ve gol için atak üstüne ataklarla saldırmaya başladı. Gaziantepspor ise, Leal ve Chibuike gibi önemli isimlerin oyundan çıkışıyla, iyice ileride top taşıyamaz ve geriye çekilir duruma geldi. Galatasaray, Bruma'nın da oyuna girişiyle ataklarını daha da hızlandırdı. Liderlik için gerekli olan gol, sürpriz bir adamdan geldi. Hakan Balta, Selçuk'un kornerden ortasına iyi yükselirken günün başarılı ismi Gaziantep kalecisi Eray'ı mağlup etti. Galatasaray 1-0 öne geçerken; Gaziantepspor'un yenilen goldeki büyük adam paylaşımı sıkıntısı dikkat çekiyordu. Hakan Balta, Sarı-Kırmızılılara belki de hayati öneme sahip bir üç puan kazandırırken; bu sezonki ilk golünü atıyordu.
Galatasaray, 1-0 kazandı ve maç fazlasıyla rakiplerinden 1 puan önde şu an için zirveye oturdu. Ancak bu oturuş Hamza Hamzaoğlu'nun dün akşamki yanlış tercihleri ve Wesley Sneijder'in cezalı oluşu sebebiyle çok sancılı oldu. Yıldız oyuncular, lider karakteriyle tabii ki futbolda önemli rol oynar. Fakat Galatasaray'ın Sneijder'in yokluğunda bir B planının olamaması gelecek için ve hatta gelecek sezon için iyi sinyaller vermedi. Haftalardır iyi oynayan Yasin Öztekin'in buna rağmen hep yedek kalması ve moralini bozmaması da takdir edilesi bir davranış... Hamza Hamzaoğlu'nun kadro yapımı konusunda daha çok mesai harcaması gerekiyor. Gaziantepspor açısındansa 3 temel sonuç ortaya çıkıyor:
1-)Luis Leal'in tapusunu almaya çalışın
2-)Savunmaya en az iki tecrübeli takviye gerekiyor
3-)Muhammet Demir kalibresinde bir forvet arayışına başlayın... Zira Ereğli'li golcü, yüksek performansıyla büyük ihtimal sezon sonu transfer yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder