26 Temmuz 2015 Pazar

Bitirim İkili İş Başında



Bursa'da sıcak; ama yer yer esintili bir öğlende buluştu Bursaspor, yeşil-beyazlı renklere gönül veren taraftarlarıyla Bursa Atatürk Stadyumu'nda... Erken saate rağmen maça güzel bir ilgi vardı ve taraftarlar seyir açısından oldukça keyifli ve bol pozisyonlu bir maç izledi. Avrupa Ligi potası için sezonun en önemli maçlarından biriydi. UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olan Bursaspor, buna rağmen sezon başından beri asla mücadeleyi bırakmadı. Bu arada maç öncesinde de Yeşil-Beyazlılar açısından önemli bir gelişme yaşandı. UEFA, tüm istenenleri yerine getirdiği için ve garanti verdiği için Bursaspor'a karşı yaptırımlarını yumuşatma kararı aldı. Böyle bir tebessümle sahaya çıktı Bursasporlu futbolcular, tribünlerdeki taraftarlar da bu tebessümü onlarla paylaşıyordu. Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir de gösterdiği önemli performansla Avrupa Ligi için iddialı takımlar arasına katılmıştı. Bursaspor'un katılamayacak olmasından dolayı; bu maç konuk ekip için daha fazla anlam ifade ediyordu.
Abdullah Avcı, bu önemin fazlasıyla bilincinde çıkmıştı ilk yarıya... Visca, Volkan Şen'e karşı üstünlüğünü kazanmıştı. Mahmut Tekdemir ile Mossoro ise, Bursasporlu Josue ve Belluschi'ye fazla nefes aldırmamaya çalıştı. İleride Semih Şentürk'ün yokluğunda Jeremy Perbet yer aldı ve Abdullah Avcı, Fransız golcünün fırsatçılığından yararlanma yoluna gitti. Bu senaryo, ilk yarıda oldukça tuttu ve konuk ekip, 16. dakikada aslan payı Perbet'ye ait olan pozisyonda Bursaspor savunmasının hatasını değerlendirerek Mossoro ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra ilk yarının kalan bölümünde daha kontrollü bir futbol tercih ettiler ve duran toplar haricinde Bursaspor'a fazla pozisyon vermediler.
Bursaspor'da, Visca'ya karşı üstünlük yakalayamayan Volkan Şen, kafa olarak da sahada değil gibiydi; sanki canı oynamak istemiyordu. Belluschi ve Josue, yoğun presten kurtulduğu anlarda takımı ileriye taşımaya çalıştı ama son vuruşlarda formsuz oldukları bir devre geçirdiler. Fenerbahçe maçında yedek bekleyen Bakambu, bu hafta ilk 11'deydi ve ilk yarının istekli isimlerindendi. Fernandao ile birlikte yakın oynadılar ancak ilk yarıda beraberliği sağlayamayarak soyunma odasına yenik gittiler. İlk 45 dakikanın galibi, maç başındaki stratejisi tutan Abdullah Avcı oldu. Ancak Şenol Güneş daha hamlesini yapmamıştı ve peşin konuşmak için çok erkendi.
Yeşil-beyazlı taraftarların beklediği hamle, ikinci yarı başlamadan geldi. Bursasporlu futbolcular ikinci yarı için sahaya çıktığında Volkan Şen yer almıyordu. İlk yarıda vasat bir futbol sergileyen ve takım arkadaşı Josue ile de tartışan Volkan Şen; Şenol Güneş tarafından saha dışına alındı ve yerine Emre Taşdemir girdi. Emre Taşdemir'i her seferinde size çok beğendiğimi anlatıyorum. Günümüz ofansif bek karakterine tamamen uyuyor ve atletik özellikleriyle de ikili mücadelelerde ön plana çıkıyor. Emre'nin girişiyle birlikte, ikinci yarı Bursaspor daha da canlandı ve tek kale oynamaya başladı. İlk yarıda Başakşehir'in en iyileri Visca ve Mossoro, Emre'nin oyuna girmesiyle rahat alan bulamadı ve oyundan iyice koptu.
Sochaux'tan tanıdığımız ve oradaki fırsatçılığını Türkiye'de de konuşturan Cedric Bakambu, 49'da sahneye çıktı ve şık bir bitiricilikle takımına beraberliği getirdi. Ardından Başakşehirli Yalçın Ayhan, topa eliyle temas etti ve Bursaspor penaltı kazandı. Ligin gol kralı Fernandao, tüm hıncını ağlardan alarak durumu 2-1'e getirdi ve ligdeki gol sayısını da 13'e çıkardı. 76'da günün en istekli ismi Bakambu yine sahneye çıktı ve şansının yardımıyla kaleci Volkan Babacan'ı alt etmesini bildi, skor 3-1'e geliyordu. Abdullah Avcı artık ne yapsa boştu. 2-1 geriye düştükten sonra orta alanı kalabalıklaştırmak için yapılan Alpaslan ve Badji hamleleri, daha fazla kaybolmalarına neden oldu. Bakambu, son dakikalarda verdiği ince pasla Holmen'e alda at dedi ve skorer kimliğini hatırlayan Holmen, maçın skorunu belirledi: 4-1.
Bakambu, attığı 2 gol ve yaptığı şık 1 asist ile günün yıldızıydı. Fernandao, Belluschi, Şener Özbayraklı ve ikinci yarıda oyuna giren Emre Taşdemir de savunma ağırlıklı katkısıyla Bursaspor'un göze batan isimleri oldular. Günün etkisiz ismi Volkan Şen'de çok önemli bir futbol potansiyeli var, ama bu potansiyel; futboldan başka bir şeyi kafasına taktığında çabucak sönebiliyor. Şenol Güneş telkinleriyle yine çabuk toplayacaktır. Başakşehir'de ise farklı yenilgiye rağmen iyi oynayan isimler Mossoro, Visca ve Perbet'ydi. Ben özellikle Abdullah Avcı'nın sezon başlarında Perbet'yi yedek bırakmasını bir türlü anlayamıyordum. İspanya'da Villarreal günlerinden bilinen ve bitiriciliğiyle ligin dikkat çeken forvetlerinden olan Perbet, Spor Toto Süper Lig'e de renk katacaktır. Bence İstanbul ekibinin bir numaralı tercihi olmalı, umarım Abdullah Avcı da gelecek sezon planlarında bu durumu gözden kaçırmaz.
Ligin en az gol yiyen ekibi Başakşehir'e sadece 45 dakikada 4 gol atan Bursaspor'u kesinlikle kutlamak gerek... Şenol Güneş önderliğinde kimliklerini ve futbol felsefelerini buldular. Başakşehir ise, sezon başında böyle bir hedefi olmamasına rağmen Avrupa Ligi hedefi için bugün sahadaydı; fakat olmadı. Bursaspor gidemeyeceği için halen şansları var; ancak arkadan gelen Trabzonspor da onlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bugün Bursa'da futbol, gol, mücadele, hırs, estetik... Bunların hepsini gördük. Bursaspor'un bitirim ikilisi Fernandao ve Bakambu, çoğu maçta olduğu gibi takımlarını yine sürükledi. Bakambu, gelecek sezon bu yılki performansının üzerine kesinlikle çıkacaktır. Futbolu güzelleştiren ve insanları kendine hayran bırakan Fernandao da mutlaka Türkiye'de kalmalı... Hatta forvet sıkıntısı çektiğimiz Milli takımımız için de devşirilmeli!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder