26 Temmuz 2015 Pazar

Hamilton Arkasına Bile Bakmadan


Formula 1'in 2015 sezonunun 7. yarışı olan Kanada Grand Prix'sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. İkinci yine Mercedes'ten Nico Rosberg olurken; podyumun son basamağına Williams'ın Fin pilotu Valtteri Bottas çıktı. Hamilton, bu sezonki 5., toplamda ise 37. zaferini kazanarak gövde gösterisi yapmış oldu.
Son iki yarıştır podyumun zirvesine çıkamayan Hamilton, böylelikle iki yarışın ardından tekrar zirvedeki yerini almış oldu. Kanada GP'ye pole pozisyonunda başlayan Mercedes'in İngiliz pilotu, çok iyi bir start alarak Rosberg'in önünde liderliğini korudu. Rosberg ile arasındaki saniye farkını 70 tur boyunca koruyan Hamilton, çıktığı gibi ve arkasına bile bakmadan kariyerinin en rahat zaferlerinden birini kazanmış oldu. İkinci sıradan Kanada GP'ye başlayan Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg ise, start anında iyi bir savunma ile 3. Raikkonen'i arkasında tutmayı başardı. 70 tur boyunca lider Hamilton'la arasındaki 2 saniyelik farkı eritemeyen Rosberg, yarışı 2. sırada tamamladı.
Bottas Çıkışını Sürdürdü
Son zamanlardaki artan performansının üzerine koyan Williams'ın Fin pilotu Valtteri Bottas, antrenman ve sıralama turlarında Kanada'da iyi bir iş çıkararak yarışa 4. sıradan başlama hakkı kazanmıştı. Startla birlikte 4. sırada yer alan Bottas, Raikkonen'i atağıyla geçemedi. Uzun süre vatandaşının arkasında kalan Bottas, Raikkonen'in spin atmasıyla birlikte 3.'lüğü ele geçirdi ve sessiz; ama derinden performansıyla podyumun 3. basamağında kendine yer buldu. Kendisi ve Williams adına önemli bir zaferdi. Çünkü bu sezon ilk defa Mercedes ve Ferrari dışında bir marka ve pilot, podyumda yer almış oldu.
Yarışa 3. sırada başlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, start ile birlikte atak yapmış; fakat Rosberg'i geçemeyerek yarışı uzun süre 3. götürmüştü. Ancak kırılma anlarında attığı spin ile birlikte yerini Bottas'a kaptırdı. Kalan turlarda vatandaşını geçemeyen Raikkonen, büyük mücadeleyi 4. sırada tamamlamış oldu.
Yarışın Tek Heyecanı Vettel ve Massa
Hamilton ve Rosberg'in 1. ve 2. sırayı elde ederek arkalarına bile bakmadıkları yarışta, Kanada'da en büyük heyecanı Ferrari'nin dünya şampiyonu Alman pilotu Sebastian Vettel yaşattı. Grid cezası da alan Vettel, 18. başladığı yarışta, yumuşak lastiklerden de vazgeçerek agresif tutumunu sürdürdü ve rakiplerini birer birer geçti. 13 sıra yükselen Vettel, Raikkonen'i turlar biterken yakaladı ancak geçecek fırsatı bulamayarak yarışı 5. sırada tamamladı. Ferrari, motoruna yeni düzenlemeler yaparak Kanada'ya gelmiş ve antrenman turlarındaki performansıyla umutlanmıştı; fakat umduklarını bulamadılar.
Mücadelenin bir diğer heyecanı ise Williams pilotu Felipe Massa oldu. Massa kabus gibi bir Cuma-Cumartesi yaşamış ve motorize sorunlardan etkilenmişti. Dün bu sorundan dolayı sıralama turlarının ilk etabında elenen Massa yarışa 15. sırada başladı. Özellikle ilk pit bölümüne kadar olan geçişleriyle Formula 1 severlere güzel anlar yaşatan Brezilyalı pilot, yarışı 6. sırada tamamladı ve günün başarılı isimlerinden oldu.
Sezonun 8. yarışı olan Avusturya GP 21 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder