26 Temmuz 2015 Pazar

Gökhan Böyle İstedi



Spor Toto Süper Lig'in haftaiçine denk gelen 31. haftasında; atanların geri planda kaldığı ve tutanların ön plana çıktığı bir hafta geçirdik. Önce Galatasaray kalecisi Muslera, ardından Trabzonspor kalecisi Hakan ve dün akşam da Kayseri Erciyesspor kalecisi Gökhan Değirmenci... Gökhan, dün akşam en az 6 net pozisyonda atletik kurtarışlarıyla olamaz diyeni oldurdu. 1 puanın yaramadığı takımına yine de 1 puan kazandırırken; Fenerbahçe'nin de şampiyonluk umuduna limon sıktı.
Beraberliğin iki takıma da bir etki yapmayacağı, adeta beraberliğin yasak olduğu bir maç izleyecektik dün akşam... Ev sahibi Fenerbahçe şampiyonluk şansı için, konuk ekip Kayseri Erciyes de düşmemek için sahaya çıkıyordu. Her zaman olduğu gibi İsmail Kartal'ın yanlış kadro tercihi, kafalarda soru işareti yarattı. Kalede, 4 haftadır inanışmaz formsuz olan Volkan yer alıyordu. Ön liberoda, Mehmet Topal'ın yanında anlamsız bir şekilde Selçuk Şahin yer alıyordu. Böylesine kazanılması gereken bir maçta, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın defans güvenliği, son derece saçmaydı. Kuyt, 6 hafta sonra ilk 11'deki yerine kavuşurken; forvette de Emenike'nin yokluğunda Webo yer alıyordu. Meireles ve Alper gibi takımın önemli isimleri yedek bekliyordu. Kayseri Erciyes ise, elindeki en iyi kadroyla, korkmadan, saldırmak ve kazanmak için gelmişti adeta Şükrü Saraçoğlu Stadı'na... Orta saha kalabalık tutularak Fenerbahçe'ye boş alan bırakılmayacak ve kanatlardan Zoua ile Oğulcan'ın yardımıyla hem Vleminckx'e destek olunacak hem de hızlı hücumlar yakalanacaktı. Konuk ekibin küme düşme yarışında artık kaybedeceği bir şeyi olmadığından; tamamen saldıracaktı. Şunu da söylemeyi unutmayayım.. Dün Selçuk'un yerine Meireles ve Kuyt'un yerine kanatta Alper başlasa, Fenerbahçe çok rahat kazanabilirdi. Sarı-Lacivertlilerin yedek kulübesinde de hep defansif özellikli isimler bulunuyordu, oyunu değiştirebilecek bir isim bulunmuyordu. Sow forvete çekilse, Caner son ön kulvarda yer alsa ve Caner'in boşalttığı sol bekte Hasan Ali Kaldırım görev yapsa çok mu kötü olurdu? Hem böylelikle Webo yedek kalmış olur, son 15-20 dakika sahaya sürülecek bir hamle olarak İsmail Kartal'ın elini güçlendirirdi. Yaşı itibariyle de Webo artık son 15-20 dakika golcüsü olduğunu gösteriyor. İç saha veya dış sahada, rakibin yorulduğu anlarda sahaya sürülecek ve gayet dinç bir şekilde bitiriciliğini sergileyecek. Kalede de son haftaların çok formsuz ismi Volkan yerine, Mert Günok tercih edilmeliydi. İşte tüm bunlar, dün İsmail Kartal'a 2 puan kaybettiren hatalardı.
Maça sanki 1-0 galip başlamıştı Fenerbahçe... Egemen'in kafasıyla öne geçmişlerdi. Tribündeki ve ekran başındaki Sarı-Lacivertli taraftarlar, ve hatta Fenerbahçe'li teknik kadro ve futbolcular da maçın farklı sonlanacağını, bir şenlik havasında geçeceğini düşünüyordu. Ancak bu düşünce çok kısa sürdü. bu sefer 6. dakikada Erciyes, Anıl ile korneri kullandı. Zoua son derece müsait bir pozisyonda, önüne düşen topa güzel bir vuruşla karşılık verdi. Fenerbahçe savunması adam paylaşımında uyurken; Volkan da hiçbir şey yapamadı. Durum 1-1'e gelirken Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü ve kalecisi, bu maçtan çok sanki sezon sonunda nerede tatil yapacaklarını düşünüyordu. Bu durum 90 dakika devam etti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe rakip kaleye saldırmaya devam etse de ataklar hep cılız kaldı. Şampiyonluk savaşı veren büyük bir takımın hücuma uzun top şişirmesi ve kontra atak denemeleri gerçekten büyük bir acizlikti. Daha sonra Vleminckx, çok uygun pozisyonda zor olanı yaptı ve topu yan ağlara nişanladı. 18. dakikada Caner'in frikikten müthiş şutunu, kaleci Gökhan Değirmenci aynı müthişlikte kurtardı. Erciyes, bu dakikadan itibaren Vleminckx-Oğulcan-Zoua üçlüsüyle Fenerbahçe'yi yıpratmaya devam etti, Fenerbahçe de tehlikeli bir atak yaratamayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıya, yukarıda belirttiğim Selçuk-Meireles ve Kuyt-Alper değişikliklerini yaparak başladı İsmail Kartal.. Aslında ilk başta yapması gereken ancak ikinci yarıda ancak can havliyle farkedilip yapılan değişikliklerdi bunlar... Sow ve Alper ile ikinci yarıya daha diri başlayan Fenerbahçe, tehlikeli fırsatlar yakaladı; ancak Gökhan Değirmenci kalesinde devleşti. Maçın belki de hayretle izlediğimiz pozisyonu, 69. dakikada geldi. Oğulcan'ın bekletmeden yaptığı aşartmaya Volkan son anda müdahale edebildi ve bu dokunuşla top direğe çarptı. Karşılıklı ataklarla devam eden maçta, Fenerbahçe golü 85. dakikada Sow ile buldu; ancak gol haklı bir şekilde sayılmadı, Senegalli yıldız net bir biçimde ofsayttaydı. Hemen ardından Bruno Alves'in şutunda, günün başarılı ismi Gökhan gole izin vermedi. 89. dakikaya girdiğimizde, bu sefer Zoua topu filelere gönderdi; ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Hatalı bir karardı, çünkü Alves, pozisyon gereği Zoua'nın önündeydi. 90. dakikada Diego'nun içinde bulunduğu pozisyonda Fenerbahçeliler penaltı beklese de hakem Mete Kalkavan maçı devam ettirdi. Fenerbahçeliler penaltı beklemekte fazlasıyla haksızdı. Çünkü Erciyes'li Anıl, ayağını geri çekiyordu ve Diego da kurnazlığıyla ayağını Anıl'ın geri çektiği ayağına takıyordu. İkinci yarıdan gol sesi çıkmayınca, beraberliğin iki takımı da mutlu etmeyeceği maç, 1-1 sonuçlanıyordu.
Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yanlışlarıyla ve oynattığı vasat futbolla çok önemli bir 2 puan kaybetti. Artık şampiyonluk şansları onların elinde değil... Kayseri Erciyes de aslında kötü bir 90 dakika geçirdi. Şöyle kötü, çok pozisyon buldular ve çok da müsaitlerdi; ancak bir türlü galibiyet sayısına ulaşamadılar. Hakem Mete Kalkavan yüzünden net golleri de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Rize galip gelerek puan farkını küme düşme potasıyla 6'ya çıkardı. Matematiksel olarak şansları sürse de; artık onlara da düştü denilebilir. Fenerbahçe yakasında ise, artık İsmail Kartal ile olamayacağı net bir şekilde görülmüştür. Yönetimi, hem kadro hem de teknik kadronun yapılanması açısından son derece stresli bir ay bekliyor. Kuşkusuz hepsinden önde konuşulacak bir şey var ki, 31. haftanın "Tutanların Haftası" olarak tarihe geçeceği... Kayseri Erciyesspor kalecisi Gökhan Değirmenci, dün akşamın tartışmasız tek yıldızıydı. Kendini yıllardır çok iyi geliştiriyor. Şu an açıklayamasam da yaz döneminde kariyerinin en büyük transferini de yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder