26 Temmuz 2015 Pazar

Spor Toto Süper Lig Yılın 11'i


Spor Toto Süper Lig'de heyecan dolu ve şampiyonluk yarışının uzun bir süre devam ettiği 2014/2015 futbol sezonu geride bıraktık. Galatasaray, 20. şampiyonluğuna ulaşarak dördüncü yıldızı takmış oldu. Sarı-Kırmızılılar, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu önderliğinde tarihe adlarını yazdırmış oldular. Bu şampiyonluğun yanında, gösterilen performanslarla birlikte, Spor Toto Süper Lig'de birçok oyuncu ön plana çıktı.
Ee sezon sonu olduğu için, bu futbolculardan bir kadro oluşturmak gerekiyor. Kadroyu kurarken; ilk defa bu kadar çok zorlandım. Çünkü aldıklarım kadar; dışarıda üzülerek bıraktığım birçok isim var. Ama kadronun bir spor adamı olarak tarafımdan ve tarafsız bir şekilde hazırlandığını bilmelisiniz. Bu kadro hazırlanırken; tamamen oyuncu performanslarına ve takımlarındaki duruma bakıldı. Ortaya, bir araya gelseler nasıl olacağını merak ettiğim ve yenilmez duran bir kadro ortaya çıktı. Tabii dışarıda bıraktıklarıma kıyamadım ve onlar için de bir Gümüş 11 düzenledim.
Spor Toto Süper Lig Altın 11'inden başlayalım... Tek forvetle oynuyor. Taktiğimiz 4-2-3-1 olacak.
Kaleci:
FERNANDO MUSLERA (GALATASARAY)
Küçük ellere, büyük bir yüreğe ve atletikliğe sahip Uruguaylı kaleci... Galatasaray'a şampiyonluğu getiren isimlerden en başa yazılabilir. Son 6 maçında kalesini gole kapaması takdire şayandı. Sadece bu 6 maçı ve kurtarışlarını izleseniz, o bile bu kadroya girmesi için yeter... Mersin İdmanyurdu deplasmanındaki kurtarışları halen aklımda ve uzun bir süre unutamayacağım. Neuer ve onu, bu yıl performans açısından bir gördüm. Sarı-Kırmızılılarla bu sezon 31 maça çıktı, 34 gol yedi. Toplam 10 maçta kalesini gole kapadı.
Defans:
ŞENER ÖZBAYRAKLI (BURSASPOR)
Bugsaşspor forması altında sağ bek pozisyonunda gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Şener Özbayraklı, Ocak 2013'te transfer olduğu Bursaspor'da sürekli üstüne koymaya devam ediyor. Sakatlık ve cezalar dışında sağ kulvarı kimseye bırakmıyor. Hızı ve zekasıyla ligimizde aynı pozisyonda oynayan isimlerin önüne çıkıyor. 2014-2015 sezonunda da oyuncu parlatmakta usta Teknik Direktör Şenol Güneş ile en formda sezonunu yaşadı. Yeşil-Beyazlılar ile 31 maça çıktı, 5 asistle oynadı. Bu formda performansı, ona Milli Takımın da kapılarını açtı.
                                                    CARL MEDJANI (TRABZONSPOR)
2014 yaz transfer döneminde Bordo-Mavililere katılan Cezayirli savunma oyuncusu Carl Medjani, Vahid Halilodzic döneminde stoperde; Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte de ön liberoda forma giydi. Her yerde oynayabileceğini ve bir joker olduğunu kanıtladı. Trabzonspor'un bu yıl en iyi iki isminden biriydi. Asıl mevkisi stoper olduğundan, stoperde değerlendiriyorum. Şampiyon Galatasaray'ı bu sezon iki maçta da yenebilen tek takım olan Trabzonspor'da, bu iki maçta da oynaması ve şampiyona gol atması, bu kadroda yer alması için başka bir artı... Bir savunma oyuncusu olmasına rağmen; kariyerinin en golcü sezonunu geçirdi ve kafa toplarındaki üstünlüğünü gösterdi. 30 maça çıktı, 7 gol ve 2 asist ile oynadı.
AURELIEN CHEDJOU (GALATASARAY)
Lille'den transfer edildiği ilk sezonda, alışmakta güçlük çeken ve vasat bir yıl geçiren Chedjou; 2014/2015 sezonunda adeta yeni bir transfer gibi başlangıç yaptı. Galatasaray şampiyonluğa koşarken; savunmada komutanlığı üstlendi. Hava toplarına hamlelerde ve ikili mücadelelerde rakiplerine önemli bir üstünlük sağladı. Süper Lig'de 26 maça çıktı, 4 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.
EREN ALBAYRAK (ÇAYKUR RİZESPOR)
Çoğunuz belki çok şaşıracak ve ne alaka diyecek ama; Eren Albayrak özellikle sezonin ikinci devresinden itibaren gösterdiği performansla bu 11'e seçilmeyi fazlasıyla hak etti. Fenerbahçe'li Caner Erkin'in vasat kaldığı dönemlerde, Eren sürekli üstüne koyarak devam etti ve bu formayı hak etti. Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın gelişiyle birlikte, ona büyük bir şans doğdu. Karaman, özelliklerini iyi bildiği Eren'den en etkili şekilde yararlanabilmek için onu sol beke çekti. Ve 24 yaşındaki futbolcu, sol bekte parladı. Formda performansıyla Ali Adnan'ı bile gözden düşürdü. Rizespor formasıyla 31 maça çıktı, 2 gol attı ve 9 asist yaptı. Sezonun son haftasında, şampiyon Galatasaray'a jeneriklik bir de gol attı.
Orta Saha:
OZAN TUFAN (BURSASPOR)
Bursaspor altyapısından yetişen ve 2012 yılında as takıma çıkarılan Ozan Tufan, 17 yaşında yaptığı büyük patlamayla tüm futbolseverleri heyecanlandırmıştı. O günden bugüne de Avrupa'nın takibindeydi. Yeşil-Beyazlıların şampiyonluğuna da katkı yaparken; her geçen sezon üstüne koydu. 2014/2015 futbol sezonunda ise teknik direktör Şenol Güneş tarafından bir elmas gibi işlendi. Bonservis değerini 5'e katladı. Milli takımın da değişmez taşlarından biri oldu. Savunmada ve orta sahada görev yapan Ozan Tufan, Şenol Güneş ve Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından ön liberoda tercih ediliyor. Bursaspor ile bu sezon 32 maça çıktı, 2 gol ve 7 asist ile oynadı.
MEHMET EKİCİ (TRABZONSPOR)
Vasat bir sezon geçiren Trabzonspor'un ikinci parlayan yıldızı Mehmet Ekici... Almanya'daki sorunlu Werder Bremen macerasının ardından yaz transfer döneminde ülkemize dönüş yaptı. Halilodzic ve Ersun Yanal ile çalıştı, iki teknik direktör de saha içinde ona fazlasıyla güvendi. Bu sezon kornerler veya serbest vuruşlarda topun başına geçtiğinde, Trabzonspor için gol vaktinin geleceğini biliyordunuz. Sezon sonlarına doğru sakatlıklar yüzünden performansı düşse de; Bordo-Mavililer ile hem lig hem de Avrupa Ligi'nde başarılı maçlar çıkardı ve bu kadroda olmayı hak etti. Bu performansıyla, kendisine Milli takım kapıları tekrar açıldı. Ligde 29 maça çıktı, 9 gol ve 11 asistlik bir performans sergiledi.
GÖKHAN TÖRE (BEŞİKTAŞ)
Leverkusen altyapısından Chelsea'ye transfer olan ve Hamburg ile Rubin Kazan gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen Gökhan Töre; 2014 yaz transfer döneminde Beşiktaş'ı bir hayli uğraştırmıştı. 23 yaşındaki yıldızı Beşiktaş formasıyla izlediğimizde, bu zor sürece kesinlikle değdiğini anladık. Gökhan Töre; beklenmedik anlarda çıkarabildiği şutları, dikine oyunu ve zekası ile Siyah-Beyazlılarda sezonun en önemli ismi oldu. Bitiriciliğini de geliştirdiğinde, çok daha iyi yerlere gelecek. Beşiktaş'ın hem lig hem de Avrupa Ligi yarışında önemli bir rol üstlendi. Ligde 28 maça çıkarken; 4 gol ve 5 asistlik bir performans gösterdi. Avrupa Ligi'nde ise 4 gol ve 4 asist ile oynadı.
WESLEY SNEIJDER (GALATASARAY)
Galatasaray'ın kumandanı... Galatasaray'ın hayat damarı... Sahadaki özgürlük savaşçısı... Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder, keyif veren futboluyla her sezon Türk futbolseverleri kendine hayran bırakmasını biliyor. Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle birlikte serbest oyuncu rolüne büründü ve şampiyonlukta önemli rol oynadı. Türk Telekom Arena'daki Fenerbahçe maçında attığı 2 gol, halen akıllarda... Bence, Hagi'yi izleyemeyen Galatasaray'lı taraftarlara, Tanrı'nın bir kıyağı... Onunla ömürlük sözleşme imzalanması gerekiyor. Ligde 31 maça çıktı, 10 gol ve 3 asist ile oynadı.
MVP sadece basketbolda verilen ve önemli olan bir ödül... Ancak Spor Toto Süper Lig'de bu sezonun MVP'si kesinlikle Wesley Sneijder!!
AATIF CHAHECHOUHE (SİVASSPOR)
Sivasspor'un Hagi'si Aatif, bildiğiniz gibi geçtiğimiz sezonun gol kralıydı. Bu sezon da Sivasspor'lu taraftarlar, ondan büyük medet umuyordu. Sezona vasat bir giriş yapsa da; Sergen Yalçın'ın göreve gelişiyle iyice vites arttırdı. Kötü oynadığı maçlarda bile takımının saha içerisindeki yönlendiricisiydi. İki sezonda attığı 40'a yakın gol ile Üç Büyükler'in ve Avrupa devlerinin radarına da girdi. Sivasspor formasıyla bu sezon 33 maça çıktı, 13 gol ve 2 asistlik bir performans gösterdi.
Forvet:
FERNANDAO (BURSASPOR)
Brezilya'da geç tutunabilmiş bir futbol masalının adı Fernandao... Çeşitli kulüplerde forma giyerken vasat performanslarıyla hep gözden düştü. Son çare olarak transfer olduğu Atletico PR'de kariyerinin en iyi performansını sergiledi. Bu durum, Bursaspor scout'larından kaçmadı ve kiralık olarak sezon başında Bursaspor'a kiralandı. Agresif oyunu, ikili mücadelelerdeki başarısı ve usta bitiriciliği ile sezonun en önemli isimlerinden biri olmayı başardı. Bursaspor formasıyla ligde 32 maça çıktı,  22 gol ve 7 asistlik bir performans göstererek Spor Toto Süper Lig'in "Gol Kralı" oldu. Şimdi Bursaspor'da kalacağı mı veya Fenerbahçe ya da Galatasaray ikilisinden birine mi transfer olacağı konuşuluyor. Forvet sıkıntısı çeken Milli takımımız için de mutlaka devşirilmesi gerekiyor!!!!
TEKNİK DİREKTÖR:
ŞENOL GÜNEŞ (BURSASPOR)
Trabzonspor ve Milli takım günlerindeki performansıyla hatırladığımız Teknik Direktör, büyük umutlarla geldiği Bursaspor'da yine çok başarılı bir iş çıkardı. İlk önce, Yeşil-Beyazlılara önemli bir arkadaşlık ortamını getirdi. Kurduğu kadro ile üst düzey bir uyum yakaladı. Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Volkan Şen, Harun Tekin ve Emre Taşdemir gibi genç isimlerin performansını en üst düzeye çıkardı. Spor Toto Süper Lig'de 16 galibiyet-9 beraberlik-9 mağlubiyet alarak 57 puan topladı ve Bursaspor'u 5. yaptı. 9 gol ile, Bursaspor sezonun en golcü takımı oldu. Bu başarısıyla da sezonun teknik direktörü seçildi. Şimdilerde Bursaspor'da mı kalacağı yoksa Beşiktaş'a mı gideceği konuşuluyor.
GÜMÜŞ 11:
Diğer önemli yıldızlardan da bir kadro yapacağımı ve Gümüş 11 olacağını söylemiştim. Taktiğimiz 4-4-2
Volkan Babacan (Başakşehir)
Bosingwa (Trabzonspor)
Serdar Aziz (Bursaspor)
Alexandru Epureanu (Başakşehir)
Caner Erkin (Fenerbahçe)
Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Selçuk İnan (Galatasaray)
Prejuce Nakoulma (Mersin İY)
Volkan Şen (Bursaspor)
Leonard Kweuke (Çaykur Rizespor)
Demba Ba (Beşiktaş)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder