7 Kasım 2015 Cumartesi

Valencia, Celta'ya Patladı!


Balaidos Stadyumu'nda futbol için her şey vardı: İki yükselişte takım, güzel hava, bol pozisyon, zevk, heyecan ve rekabet… 2015-2016 sezonunda önemli bir çıkış yapan ve Real Madrid ile Barcelona'nın arkasından üçüncü sıraya yerleşen Celta Vigo, zirvenin gerisinde kalan ve performansını yeni yeni yükseltebilen Valencia'yı misafir etti. Ev sahibi Celta Vigo, değişmez 4-3-3 taktiğiyle sahadaydı. Cezalı stoper Cabral'ın yerine, Sergio Gomez forma giydi. Orta sahada ise, cezası biten Augusto Fernandez formasına kavuşmuş oldu. Konuk ekip Valencia ise; 4-5-1 taktiğiyle sahadaydı. Mustafi, stoperde formasına kavuşurken; sağ bekte Barragan forma giydi. Nolito'lu kanadı kilitlemek içinse, Barragan'ın önünde sağ bek Cancelo yer aldı. Levante karşısındaki kadrodan farklı olarak, Dani Parejo da formasına kavuştu. Bakkali, sol açık olarak forma giyerken; konuk ekip, temkinli bir sistem ile sahaya çıkmıştı.

Konuk takım Valencia, maça etkili başlayan taraf oldu. İlk 15 dakikalık bölümde topa daha fazla sahip olurlarken; tehlikeli ataklar da gerçekleştirdiler ve bunun da ödülünü aldılar. Parejo'nun pasıyla ceza sahası içinde buluşan Paco Alcacer, kalecinin solundan ağlara gönderdiği topla takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu golde Celta Vigo'lu savunmacıların adam paylaşımı hatası da dikkat çekti. Celta Vigo, 20. dakikadan itibaren kendine gelmeye ve rakip kaleye yüklenmeye başladı. Sağ taraftan kullanılan kornerde, Wass kafayla topu arka direğe çevirdi. Arka direkte yer alan Augusto Fernandez, topu kaleye gönderen isim oldu ve skoru 1-1 yaparak maça denge getirdi. Bu dakikalardan sonra iki takım da buldukları cılız atakları gole çeviremedi. Valencia, ilk yarının bitimine doğru Celta kalesine yüklenirken; serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Dani Parejo, serbest vuruştan mükemmel bir gol attı ve durumu 2-1'e getiren isim oldu. Golün ardından fazla uzatma olmayınca, ilk yarı Valencia'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Alcacer'den maçı koparan gol

İkinci yarının hemen başında, Celta Vigo bir savunma hatasının daha kurbanı oldu. Castro'nun kaleciye verdiği pasta bitiriciliğini konuşturan Alcacer araya girdi ve rahat bir vuruşla skoru 3-1 yaptı. Alcacer'in bu golüyle, maç bir anlamda Celta Vigo için bitmiş oldu. İkinci yarının hemen başında yapılan savunma hatası ve yenilen gol ile ikinci yarıda kendilerine gelemediler. Böylelikle Valencia da üstünlüğünü ikinci yarıda kabul ettirdi ve rahat bir futbol oynadı. Bir başka Valencia atağında Alcacer'den pası alan Dani Parejo, ceza sahasına hızlı girdi ve düzgün vuruşuyla farkı üçe çıkaran golü attı: 1-4! Üç farklı üstünlükten sonra bile oyun disiplininden kopmayan Valencia, topa daha fazla sahip olmaya ve rahat futbolla top çevirmeye devam etti. Maçın bitmesine 10 dakika kala, günün başarılı ismi Dani Parejo'nun adrese teslim ortasında, atak gereği ileride olan Mustafi, ceza sahası içinde sert bir kafa vuruşu yaptı ve topu filelerle buluşturdu: 1-5! İlerleyen dakikalarda başka tehlikeli pozisyon olmayınca, Cumartesi'nin merakla beklenen maçında Valencia, deplasmanda rakibini 5-1 ile bozguna uğratmış oldu.

Celta Vigo için sorunların anlaşılması gereken bir maç oldu diyebiliriz. 4-3-3 taktikleriyle futbolları çok keyif veriyor; ancak aynı oranda yapılan  savunma hataları ve savunmada bırakılan boşluklar can yakıyor. 5-1'lik mağlubiyetlerinde 2 golü savunma hatalarından yediler. Bu zaaf, sezon başından beri devam ediyor ve halen önlem alınabilmiş değil… Valencia için, her şey günlük güneşlikti. Futbolcular kusursuza yakın bir performans ortaya koyarken; Barragan-Cancelo ikilisiyle Celta'nın en tehlikeli silahı Nolito'yu durduran Valencia teknik direktörü Nuno da günün stratejistiydi. 2 gol-2 asist ile oynayan Dani Parejo ve 2 gol-1 asistlik performansıyla Paco Alcacer; görkemli zaferin baş mimarlarıydı. Yarasalar, kötü günleri atlatmış görünüyor ve üst sıralar için oldukça formda bir futbol sergiliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder