7 Kasım 2015 Cumartesi

Leicester Sınır Tanımıyor!


King Power Stadı'nda ev sahibi taraftarların ağırlıkta olduğu ve iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık hakimdi. Haftanın merakla beklenen mücadelesinde, Ranieri yönetiminde ligin sürpriz takımı olan Leicester City ile Premier Lig'in dirençli takımlarından Watford karşı karşıya geliyordu. Ev sahibinde teknik direktör Claudio Ranieri, hafif sakatlığını atlatan Fuchs'a sol bekteki yerini reslim ederken; Schlupp'u ise sol açığa aldı. Ev sahibi 4-5-1 sistemiyle sahadaydı. Dirençli Watford'a karşı İtalyan hoca tüm önlemleri almıştı. Watford teknik direktörü Sanchez Flores ise, West Ham karşısında kazanan kadroyu bozmamıştı. Sadece Troy Deeney santrfor olarak değil, biraz daha on numara pozisyonunda yer alıyordu. İki takım da birbirinin gücünü bilerek ve en ufak bir hatanın geri dönüşü olmadığını iyi belleyerek çıktılar King Power çimlerine…

İlk yirmi dakikalık bölümde konuk ekip Watford daha fazla topa sahip oldu ve Odion Ighalo önderliğinde ataklar geliştirdi. Kasper Schmeichel'i ve direği geçemeyince istediklerini alamadılar ve maç ilk yarıda orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da oldukça temkinliydi ve geride boşluk bırakmamaya özen gösteriyordu. Leicester City, Watford'un ilk 20 dakikalık üstünlüğünden sonra oyunun kontrolünü ele geçirse de istediği pozisyonları bulamadı. Albrighton önderliğinde gerçekleşen cılız ataklar, etkili olmayınca; taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdiler.

Kante perdeyi açtı

Claudio Ranieri'nin öğrencileri, ilk yarıdan farklı olarak, ikinci 45'te muazzam bir baskıyla başladılar. Okazaki'nin de oyuna girişiyle üçüncü bölgede daha diri gözüktüler. Oyunu kısa bir sürede rakip kaleye yıktılar. Karşılığını da golle aldılar. Kante'nin şutunda Watford kalecisi Gomes, büyük hata yapınca top filelerle buluştu ve ev sahibi 1-0 öne geçti. Leicester City, golden sonra da geri çekilmedi ve kurduğu baskıyla ikinci golü aramaya başladı. Savunmadan atılan uzun topta, forvet Jamie Vardy, Watford kalecisi Gomes tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Gomes hareketi nedeniyle sarı kart görürken; topun başına geçen Jamie Vardy, penaltıyı gole çevirerek takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. İngiliz forvet, üst üste dokuzuncu maçında da gol kaydetme başarısı yakaladı ve krallıktaki dominasyonunu sürdürdü.

İlk golün sahibi Kante, Watford atağında ceza sahası içinde sert bir hamleyle Paredes'i düşürdü. Hakem yine tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Deeney, rahat bir vuruşla top ve kaleciyi farklı yönlere gönderdi ve böylelikle skoru 2-1'e getirdi. Leicester City, golün sonrasında gerçekleştirdiği atakta, Mahrez'in bireysel becerisi sonucu çıkardığı şık şutla, gole çok yaklaşsa da Gomes gole izin vermedi. Bu dakikadan itibaren Leicester City, skoru koruma yolunu seçince, maç ikinci yarıda gelen gollerle 2-1 sonuçlandı.


Leicester City, önemli bir maçtan daha 3 puan çıkardı ve çıkışına devam etti. Skor bulmakta sıkıntı çekmeyen ve mağlup duruma düşse bile oyunu çevirebilen Claudio Ranieri'nin takımı, şu bölüme kadar olan performansıyla spor otoritelerinden takdir topluyor. Konuk ekip Watford ise, bugün orta saha mücadelesine ve kontra ataklara odaklanınca, üçüncü bölgede vasat kaldı. Flores'in takımı, bugün yenilse bile Ighalo önderliğinde ligin mücadelesi beğenilen dirençli takımlarından… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder