23 Kasım 2015 Pazartesi

Hücum Pres Kartal'ı


İstanbul'daki rüzgarlı ve soğuk havaya rağmen; siyah-beyazlı taraftarlar, takımı Beşiktaş'ı Bşaakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda yalnız bırakmadı. Liderliğini pekiştirmek isteyen ve Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle birlikte rakibiyle olan puan farkını 7'ye çıkarmak isteyen Beşiktaş; Okan Buruk yönetiminde alacağı puanlarla toparlanmak isteyen Medicana Sivasspor'u konuk etti. Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, sahaya yine Beşiktaş'ın bilindik ve alışılmış sistemini sürdü. İstikrar, uzun zamandır Karakartal'da olmayan bir özellikti, deneyimli çalıştırıcı Şenol Güneş de Beşiktaş'a bu özelliği getirdi. Siyah-beyazlılarda İsmail, formuyla yine sol bekte sahadaydı. Gökhan Töre'nin yokluğunda ise solda Quaresma ve sağda Olcay forma giydi. Okan Buruk'un Medicana Sivasspor'u ise, 4-2-3-1 düzeniyle sahadaydı. Okan Hoca, Beşiktaş'ın orta sahadaki etkinliğini bitirebilmek adına; Taouil-Adem-Hakan üçlüsüyle oldukça defansif bir üçlü çıkardı. Eneramo, eski takımı Beşiktaş'a karşı ileri uçta yer aldı.

Bu bilgilerin gölgesinde, maç başladı. Beşiktaş, her zamanki gibi başlangıç düdüğünden itibaren kontrolü eline aldı ve rakibi boğdu. İlk 14 dakika top daha çok Beşiktaş'ta olurken; Siyah-Beyazlılar, hücum pres ile Sivasspor'a nefes aldırmadı. İlk tehlikeli ataklarına da 6'da ulaştılar. Sivasspor kalecisi Setkus'un ikramını, Mario Gomez değerlendiremedi. Ardından Olcay ve Sosa ile de iki yüzde yüzlük pozisyonu kaçırdılar. 15'ten sonra Medicana Sivasspor toparlanır gibi oldu. Üçüncü bölgede daha etkili bir futbol ortaya koydular. Konuk ekibin yıldız ismi Aatif, iki net şutuyla kaleci Tolga Zengin'i geçemedi. Dakikalar 30'u gösterdiğinde, Beşiktaş yine topu eline geçirdi ve sahadaki kontrolünü arttırdı. 35'te Eneramo'nun kaçırdığı net fırsat, Sivassporlu taraftarlara saç baş yoldurdu. Beşiktaş, Sivasspor'un birinci bölgedeki kalabalık yapısı nedeniyle kilidi açmakta zorlanırken; imdada 44'te Atiba yetişti. Sivassporlu Adem Koçak, ceza sahası içinde Atiba'yı itti ve Hakem Hüseyin Göçek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mario Gomez, top ve kaleciyi farklı köşelere göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Takımlar, bu skorla soyunma odasına girdi.

Kartal kontrolü bırakmadı

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda ikinci 45'in şifresini; Medicana Sivasspor'un savunmadan çıkarken kaptırdığı toplar ve Beşiktaş'ın orta sahayı kontrol altına alarak hücum pres hamleleri oluşturdu. Bu sayede Beşiktaş, oyunu rakip kaleye yıktı ve rahat bir 45 dakika geçirdi. Konuk ekipte Mehdi Taouil'in de oyundan koptuğu gözlemlendi. Orta saha oyuncusu ikinci yarıda 4 net top kaptırdı ve dördü de Sivasspor kalesine tehlikeli pozisyon olarak döndü. Siyah-Beyazlıların bu baskısıyla, Sivasspor ileriye top taşımakta oldukça zorlandı. Ev sahibi, ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağını 54'te gerçekleştirdi. Ricardo Quaresma kazandığı topu Mario Gomez'e aktardı. Alman forvetin vuruşunda, Sivasspor kalecisi Setkus başarılıydı. Etkisiz Olcay'ın yerine Kerim Frei'nin de girmesiyle, Beşiktaş 70'ten sonra Kerim-Oğuzhan işbirliğinde etkili oldu. Uzatma dakikalarında ise orta sahadan topu getiren Oğuzhan, Gomez'in yerine oyuna giren Cenk Tosun ile verkaç yaptı. Oğuzhan, verkacın ardından topu yaptığı düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 2-0!


Beşiktaş, 2-0'lık galibiyetle, Fenerbahçe'ye geçici olarak devrettiği liderliği geri aldı. Siyah-Beyazlılar, istekli oyunuyla dikkat çekerken; ligde son 2 haftadır devam eden kötü futbola da son verdiler. Lider, sorunlar yaşayan rakibi Galatasaray'la arasındaki puan farkını 7'ye çıkarmış oldu. Beşiktaş'ı bu maçta hücum presi, orta sahadaki yapısı ve ofansif bekler İsmail ile Beck'in hücuma katkıları nedeniyle tebrik etmemiz gerekiyor. Sahadaki 11 futbolcu, hatta yedek kulübesi bile çok iştahlıydı bugün ev sahibinde… Okan Buruk'lu Medicana Sivasspor içinse, bu maç tabii ki ölçü olamaz; ancak Kırmızı-Beyazlılar bugün ikinci ve üçüncü bölgeye top taşımakta bir hayli zorlandı. Ayrıca bu bölgelerde net bir şekilde yaratıcı oyuncu eksikliği de yaşıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder