21 Kasım 2015 Cumartesi

Fenerbahçe, Voleybol Maçından Hayata (!)


Mersin'de iki farklı takım ve iki farklı psikolojik hal çıktı karşımıza… Ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nda, parasal sorunlar bir türlü halledilemedi. Futbolcular, haftaiçinde paralarını alamadıkları gerekçesiyle idmana çıkmadı ve boykot etti. Bu yaptıklarında son derece haklıydılar. Bülent Korkmaz ise, yaşadığı kayıp nedeniyle oldukça üzgündü. Güney ekibinde, böyle negatif bir psikoloji seyrediyordu. Konuk ekip Fenerbahçe'de ise; teknik direktör Vitor Pereira'ya medya yoluyla yapılan eleştiriler; Başkan Aziz Yıldırım sayesinde çözüldü. Aziz Yıldırım, voleybol maçında Vitor Pereira ile pozlar vererek "Sonuna kadar arkandayız!" mesajı verdi. Pereira ve sarı-lacivertli futbolcular da bu pozitif psikolojinin moraliyle sahadaydı. Fenerbahçe, lider Beşiktaş'tan önce oynadığı için; kazanarak şampiyonluk yolundaki rakibini strese de sokmak hedefindeydi. Mersin'de Bülent Korkmaz, 4-2-3-1 ile çıktı sahaya… En tehlikeli silahı, Nakoulma'yı kenarda tutması eleştirilecek bir hamleydi. Murat Ceylan ve Tita da kenarda olan isimlerdi. Güney ekibinde Güven sol açık Eren de sağ açık olarak yer aldı. Konuk ekip Fenerbahçe'de Pereira defans hattını Hasan Ali-Bruno Alves-Kjaer- Gökhan Gönül dörtlüsünden kurdu. Caner ve Şener yine kesik yiyen isimlerdi. Orta saha yapısı değişmezken; Robin Van Persie de tek forvet olarak sahadaydı.

Fenerbahçe, maça daha etkili başlayan taraftı. Başlangıç düdüğüyle birlikte topun kontrolünü ele geçirdiler ve golü de erken buldular. Dakikalar 8'i gösterdiğinde, Mehmet Topal, soldan ceza sahasına penetre etti. Kenardan çıkardığı pasla, ceza sahasına giren Hasan Ali buluştu. Tecrübeli sol bekin düzgün şutu ağlarla buluştu ve Fenerbahçe Mersin karşısında 1-0 öne geçti. Konuk ekip, golden sonra da durmadı ve oyundaki iştahını ilk 25 dakika boyunca sürdürdü. Önce Josef sonra da Alper'in vuruşlarıyla Sarı-Kanarya ikinci gole yaklaşsa da; skor bulamadı. İlk yarım saatlik bölümün ardından ise, mücadele orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve Fenerbahçe, devre arasına 1-0 önde girdi. İlk 45'te, Mersin İdmanyurdu adına söylenebilecek olumlu tek bir şey yoktu. Topun kontrolünü rakibe verdiler ve geride beklediler. Fenerbahçe ise, ilk 25 dakikadaki oyununu tüm devreye vursa, iki veya üç farklı öne geçebilirdi.

Fener Açıldı

İkinci yarıya Mersin teknik direktörü Bülent Korkmaz, hatasını anlayarak başladı. Eren'in yerine Prejuce Nakoulma oyuna girdi. Güney ekibi, bu değişiklikle ikinci yarıda üçüncü bölgede daha etkili olsa da; Fenerbahçe maçı bırakmadı. İkinci 45'e de o ilk yarının ilk 25 dakikasındaki gibi etkin başlayan Fenerbahçe 11 dakikada farkı  üçe çıkardı. Günün başarılı isimlerinden Diego soldan güzel bir şekilde getirdiği topu arka direkteki Nani'ye ortaladı, Portekizli'ye ise dokunmak kaldı ve durum 2-0'a geldi. Golden 8 dakika sonra Nani'nin pasıyla sağda topla buluşan  Mehmet Topal, ceza sahası içindeki Van Persie'ye pas çıkardı. Robin Van Persie, sert vuruşuyla skoru 3-0'a getirdi ve bu sezon 5. golünü attı. İlkler yaşanıyordu  uzun bir sürenin ardından Fenerbahçe için uzun bir süre sonra… Mehmet Topal, ilk kez 2 asistle yıldızlaştı. Ve Fenerbahçe, çok uzun bir sürenin ardından 3 gol kaydetmiş oldu.

3-0'dan sonra Mersin İdmanyurdu riskleri almaya ve ileri çıkmaya başladı. Sinan Kaloğlu'nun soldan kale arkasına doğru verdiği pasta, Nakoulma oldukça müsait durumdaydı ve kafa vuruşuyla durumu 3-1 yaptı. Golün ardından ataklarına devam eden ev sahibi, 5 dakika sonra Sinan Kaloğlu'yla direğe takıldı. Bu atakların ardından Fenerbahçe, orta sahadaki üstünlüğünü ele geçirdi ve rakibine fazla pozisyon vermedi. Sarı-Lacivertliler, ileri uçta yakaladıkları şansı değerlendiremeyince, maç 3-1 sonuçlandı. Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde ilk kez farklı bir galibiyet almanın sevincini yaşadı. Savunmayı geri plana iten Pereira, Porto günlerinden bir demet sundu.

Pereira da Aynı Kaderi mi Paylaşacak?

Ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nun işinin bu sezon çok zor olduğunu gördük. Zaten dar rotasyonlu bir kadro ile mücadele ediyorlar; bir de yaşanılan mali sorunlar, oyuncuların odaklanamamasına neden oluyor. Futbolu düşünecek durumları kalmıyor, bu da otomatikman sahaya yansıyor. Böyle bir durumda, teknik direktör Bülent Korkmaz da onlara sahip çıkabilecek doğru bir isim olarak durmuyor. Fenerbahçe'ye gelirsek… Hasan Ali Kaldırım ve Diego'yu tebrik etmek gerekiyor, bugünkü futbollarıyla sahanın en iyi isimleri oldular. Pereira da önce Başkan'ın kendisine arka çıkması, ardından 3-1'lik galibiyet ile rahat bir nefes aldı. Ancak Portekizli, Türkiye'deki durumlara pek aşina olmasa gerek… Zira Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, daha önce Ersun Yanal ve İsmail Kartal'la da amatör branşlarda maç izledi ve arkasında olduğunu söyledi. Ancak bundan sonraki süreçte, iki teknik adam da Aziz Yıldırım tarafından kulüpten gönderildi. Bu doğrultuda üçüncü isim Pereira mı olacak, zaman gösterecek. Ancak Portekizli çalıştırıcının fazla rahatlamamasını öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder