7 Kasım 2015 Cumartesi

Başakşehir, 'Hamsi' Avladı


İstanbul için oldukça soğuk bir futbol gününde Abdullah Avcı ile kötü başladığı sezonda çıkış yakalayan ve bu maç öncesinde beşinciliğe kadar yükselen Medipol Başakşehir, evinde, Shota yönetiminde kimlik bunalımı yaşayan ve hücumda sıkıntılar çeken Trabzonspor ile karşılaşıyordu. İki takımda da değişiklikler göze çarpıyordu. Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, 4-2-3-1 ile sahadaydı. Uğur Uçar sağ bekte formasına kavuşurken; ön liberoda Rotman yerini Mahmut Tekdemir'e bırakmıştı. Sol açıkta ise Enver Cenk Şahin'in yerine, son zamanlarda formu artan Brezilyalı Doka yer aldı. Trabzonspor'da ise, teknik direktör Shota Arveladze kaleye Onur Kıvrak'ı koymuştu. Cezası biten Cavanda, sağ bekte formasına geri kavuştu. Marin'in sakatlığında ise Gürcü teknik adam; Erkan-Mehmet Ekici-Özer Hurmacı üçlüsünden kurdu. Forvette ise yanlışından dönen Shota, sonunda Cardozo'nun formunu görmüş ve santrfor olarak Paraguaylı golcüye şans vermişti. Bu değişikliklerle ilk yarıya başladık.

İlk 45 dakika, golle başladı diyebiliriz. Medipol Başakşehir, neredeyse soyunma odasından attı golü… Visca'nın sağdan kullandığı kornerde, kaleci Onur'un dokunabildiği top, Başakşehir savunmacısı Yalçın Ayhan'ın önünde kaldı. Yalçın da müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi ve henüz ilk dakikalarda ev sahibi 1-0 öne geçti. Golde, Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak'ın hatası büyüktü. Deneyimli eldivenin formsuzluğu devam ediyor, belli ki psikolojik sorunlar yaşıyor. Golden sonra Medipol Başakşehir büyük özgüven kazandı. İlk 10 dakikanın ardından; Badji-Mahmut-Visca-Mossoro-Doka'dan oluşan orta saha hattı, Trabzonspor'a karşı orta sahada üstünlüğü eline aldı. Abdullah Avcı, Karadeniz ekibinin özellikle orta sahasına alan daraltması uygularken; Cardozo;'ya da gidebilecek yardımları kesmiş oldu ve ilk 45 dakikada amacına ulaştı. Yine ilk yarıda, Trabzonspor'un dominant Başakşehir orta sahasına karşı etkili olamadığını ve hücumda hiçbir etkinlik gösteremediğini söyleyebiliriz. Başakşehir'in direnci karşısında teslim bayrağını çekmiş gibiydiler.Ev sahibi ilk yarı boyunca epek çok atak geliştirirken; girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve devreye 1-0 önde giren taraf oldu.

Trabzon topu aldı

İkinci yarı da ilk yarıdaki senaryolarla başladı. Dakikalar geçtikçe N'Doye'nin de oyuna girmesiyle birlikte Trabzonspor, ikinci ve üçüncü bölgede daha çok top tutmaya ve topa sahip ola üstünlüğünü ele geçirmeye başladı. Temkinli Başakşehir ise, galibiyeti korumak adına geriye yaslandı ve kontralar aramaya başladı. İlk yarıdaki vasat futbol kafasına dank etmiş olacak, Trabzonspor ikinci 45'te daha fazla adamla rakip kaleye yüklenmeye başladı. Başakşehir orta sahasını uzun paslaşmalarla geçmeye başladılar. Shota'nın hamleleri ve oyun sistemi kilidi açamazken; Başakşehir'de ise Abdullah Avcı, yorulan Başakşehir orta sahasını Emre ve Cenk hamleleriyle güçlendirdi. Son 15 dakikada Trabzonspor, gol için yüklenmeye devam etti. Bu dakikalarda Cardozo "al da at" denilen bir pozisyonu imkansızı başararak auta gönderdi. Ardından uzatma dakikalarında Trabzonspor'un kazandığı penaltıda topun başına geçen Paraguaylı yıldız, topu auta nişanladı. Trabzonspor ikinci yarıdaki iştahlı futbolunun karşılığını alamayınca, maç Başakşehir'in 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Başakşehir takımını ve Abdullah Avcı'yı tebrik etmek gerekiyor. Rakiplerini iyi analiz etmişler. Orta saha üstünlüğünü ele alarak rakibi kilitlemeyi başardılar. Stoper Yalçın Ayhan, hamlelerinde oldukça başarılıydı. Attığı golle birlikte takımına 3 puanı kazandırırken; maçın da yıldızı oldu. Trabzonspor'a baktığımızda ise, Shota Arveladze ve takımında bir 'belirsizlik' görüyorum. Günü kurtarmak adına oyuncu kadrosu ve sistemde sürekli değişiklikler yapılmaya başlandı. Hakem hapsetme olayının olumsuz izlerini hala yaşadıkları da görülüyor. Sonuç olarak, bugün hak eden taraf Medipol Başakşehir kazanmış oldu. Özellikle ilk 45 dakikadaki futbolla, bu 3 puanı tırnaklarıyla kazıyarak aldılar. a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder