7 Kasım 2015 Cumartesi

Arena'da vasat futbol


Antalya için özlenen kare, bugün Antalya Arena'daydı. Diğer illere göre ılık bir havada, Cumartesi öğle vakti Antalyasporlu taraftarlar stadın büyük bir bölümünü doldurmuştu. Kah arkadaşları, kah aileleriyle güzel bir 90 dakika yaşamak için tribündeydiler. Futbol ile yaşayan şehir demek böyle oluyor, bunda stadın şehir merkezinde olmasının da büyük önemi var. İnsanlar, stat için bile olsa, ulaşabildikleri şeyleri yapmayı severler. Bugün Antalyaspor, 3 puanı hedeflerken; Tolunay Kafkas'lı Kayserispor ise, yine kapalı bir savunma anlayışıyla gelmişti. Antalyaspor teknik direktörü Yusuf Şimşek, sahaya değişik bir 11 çıkardı. Lokman'ın yerine Celustka stopere dönerken; Sakıb ise yine sol bekteki yerini garantilemişti. Orta alanda Sezer ve Ozan İpek'in oynaması şaşkınlık yaratırken; Emrah Başsan ve Lazarevic gibi isimlerin yedek oluşuna da futbolseverler anlam veremedi. Kötü sonuçların üstesinden gelmeyi amaçlayan Yusuf Şimşek, sahaya 4-3-3 gibi bir düzenle çıktı. Top rakipteyken ise, bir anda 4-2-3-1'e dönüyorlardı. Kendi evinde 4-3-3 oynamak gayet anlaşılır, ancak bunu doğru oyuncu grubuyla yaptığın zaman işe yarar.  Kayserispor'da iseTolunay Kafkas, artık bilinen istikrarlı kadro ve istikrarlı 4-2-3-1 sistemi ile sahadaydı. Samba Sow formasına geri kavuşurken; Deniz Türüç ise sağ açık gibi forma giydi.

Mücadelenin ilk yarısı, oldukça temkinliydi. Antalyaspor, ev sahibi olmasının verdiği hırsla topla daha fazla oynayan taraftı. Kayserispor ise, ilk 45 yarıda topun arkasında beklemeyi tercih etti, aradığı hızlı hücum fırsatlarını bir türlü bulamadı. Antalya'da ilk yarıda, tam bir orta saha mücadelesi vardı. Antalyaspor, Emrah ve Lazarevic'in yokluğunda üçüncü bölgede etkili olamıyordu. İkinci ve üçüncü bölge arasındaki kopukluk, sahaya net olarak yansıdı. Tam ilk yarı golsüz bitecek derken, devreye penaltı girdi. Hakem Serkan Tokat, Ozan İpek'in ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyona penaltı verdi. Pozisyonu yakından ve yavaş izlemek gerekiyor; ancak bana ağır bir karar gibi geldi. Topun başına geçen Samuel Eto'o, şık bir penaltıyla Antalyaspor'un 1-0 öne geçmesini sağladı. Ve devreye de Antalyaspor üstünlüğünde girildi.

Kayseri etkisini arttırdı

İkinci yarıda, Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın puan almak için yaptığı hamle dikkat çekti. Bugün etkili olamayan isimlerden ,Deniz'in yerine Yakubu oyuna girdi. Kayserispor, bu dakikadan itibaren etkili olmaya ve hücumda top tutmaya başladı. Antalyaspor'un yorulması, daha geri çekilmelerine sebep oldu. İkinci 45'te daha iştahlı bir futbol ortaya koyan Kayserispor, aradığı hızlı hücum fırsatlarını bulunca, rakip kalede Derley, Biseswar ve Ömer önderliğinde etkili olmaya başladı. Bunun karşılığını ise, Samba Sow'un golüyle aldı Sarı-Kırmızılılar… Antalyaspor'da Yusuf Şimşek hatasını geç farkedip Lazarevic'i oyuna alınca, Kırmızı-Beyazlılar futbol anlamında sahayı dengeleyebildi.


İkinci yarıda da orta saha mücadelesi hakimdi sahaya… İki takım da 1-1'den sonra rakip kalelerde boşluklar bulabildi, ancak yapılan cılız ataklar sonuç vermedi. Durum böyle olunca, iki takım da birer puana razı oldu. Aslında, sahadaki futbolun hakkı da buydu. Antalyaspor, oyuncu hatalarından dolayı verimsiz bir gün geçirirken; sahaya yine Tolunay Kafkas'ın savunma ağırlıklı futbolu damga vurdu. İki takım için de önerimli çıkarımlar yapılması gereken bir maç oldu. Antalyaspor'da Eto'o'ya Emrah Başsan ve Lazarevic desteği verilmeyince, üçüncü bölgede oldukça etkisiz kalıyorlar. Kayserispor'un ise, üçüncü bölgede daha yaratıcı ve bitirici isimlere ihtiyacı var. Genç Oğulcan Çağlayan böyle bir isim, onu da Tolunay Kafkas yedekten değerlendiriliyor. Oğulcan Türk futbolunun geleceği için çok önemli, Tolunay Hoca'nın ona daha fazla şans vererek Oğulcan'ı kazanması lazım… Antalyaspor'da haftalardır alınan kötü sonuçlarla, teknik direktör Yusuf Şimşek'in suyunun ısındığını ve üzerinde büyük bir baskının oluştuğunu da söyleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder