7 Kasım 2015 Cumartesi

Rize'den 3 Dakikada Tuş!


Rize'de stat tam olarak dolmamasına rağmen futbol açısından güzel bir atmosfer ve puan konusunda hırslı iki takım karşı karşıya geliyordu. Hikmet Karaman yönetiminde 5 haftadır galibiyete hasret Çaykur Rizespor, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde pozitif bir performans gösteren Galatasaray'ı misafir etti. Hikmet Karaman'ın Çaykur Rize'sinde rakibe göre alınan önlemler izledik. Savunma drtlüsü aynı dururken; Koray Altınay, Makiadi'nin yerine ön liberoda yer aldı. Bu hamle Galatasaray'ın orta sahadaki yıldızları Sneijder ve Selçuk'a adım attırmamak için yapılmıştı. Orta sahada ise Deniz Kadah'ın yerine Chevalier on numara pozisyonunda, Patryk'in yerine de Ahmet İlhan Özek sol kanatta yer aldı. Karaman, kontra atağa uygun bir yapıda çıkarmıştı takımını sahaya…. Galatasaray'da ise her şeyden önce sistem değişikliği vardı. Hamza Hamzaoğlu sistemi 4-4-2'ye çevirmiş ve Burak'la birlikte Umut'u çift forvet yapmıştı. Sol bekte Olcan, sağ bekte ise Sabri Sarıoğlu yer aldı. Bu değişiklikler ışığında, ilk yarı başladı.
İlk 45 dakikada, ilk  dakika ve son  30 dakika iki farklı tarz futbol vardı. Galatasaray, ilk 15 dakikaya baskılı başlayan taraf oldu. Gol için saldıran Sarı-Kırmızılılar, karşılığını aldı. Sol çaprazda  Burak'tan pası alan Wesley Sneijder çok sert bir şutla rakip kaleci Itandje'yi mağlup etti ve Galatasaray maçta erken 1-0 öne geçti. Böylelikle Sarı-Kırmızılılar, ilk 15 dakikada en fazla gol atan takım olma unvanını devam ettirdi. Golün ardından Selçuk İnan'ı sakatlığa kurban veren ekip, hem bunun hem de yorgunluğun etkisiyle oyundan düştü. Hikmet Karaman'ın öğrencileri bu dakikadan itibaren üstünlüğü eline aldı ve ilk yarının bitmesine yarım saat kala oyunu rakip kaleye yıktı. Chevalier'in ara pasında topla buluşan Mehmet Akyüz, sağdan ceza sahası içine girdi ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1! Beraberlik golünü bulduktan sonra daha da hırslanan ev sahibi, İlhan, Eren ve Chevalier eşliğinde ataklar geliştirdi. Üstünlük golleri ise ilk yarının bitimine doğru geldi. Serbers vuruşu kullanan Eren Albayrak, Mehmet Akyüz'e pasını gönderdi. Ceza sahasındaki Mehmet Akyüz topa dokundu ve filelerle buluşturdu. Eren bu sezon 5. asistini yapmış oldu. Mehmet Akyüz kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken; ev sahibi Çaykur Rizespor, devreye 2-1 üstün girdi. İlk yarıda son 30 dakikada Koray ve Robin Yalçın önderliğinde üstünlüğü ele alan Çaykur Rizespor'da Eren, Chevalier ve Mehmet Akyüz performanslarıyla dikkat çeken isimler oldular. Galatasaray'da ise Sneijder'in etkili oyunu vardı.
Cimbom'dan sert baskı
Galatasaray, ikinci yarıya ilk yarıdaki 15 dakikada olan baskısıyla başladı. Üçüncü bölgedeki hırslı yapılarını sert baskıyla birleştirdiler. Bu baskının meyvesini 65. dakikada aldılar. Galatasaray atağında Rize savunmasının uzaklaştırdığı top, Podolski'nin önünde kaldı. Alman yıldızın beklemeden sert şutunda top ağlarla buluştu ve durum 2-2'ye geldi. Benfica yorgunu Galatasaray, beraberlik golünün arkasından son kalan gücünü de öne geçmek için kullandı. Hamza Hamzaoğlu'nun sakatlık değişiklikleri nedeniyle hamle şansının olmaması, Sarı-Kırmızılara orta alanı dinçleştirme şansını vermedi. Sneijder'in soldan kullandığı kornerde, ceza sahasındaki karambolde topa son dokunan Olcan Adın oldu ve konuk ekibi 2-1 yenilgiden 3-2'lik galibiyete taşıdı. Bu golde, Çaykur Rizespor savunmasının ciddi adam paylaşımı hatası, gözlerden kaçmadı.

Bu golün ardından Galatasaray yorgunluğun da etkisiyle geriye çekildi. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise, oyuna ikinci yarıda giren Deniz Kadah'ın ve yıpratıcı forvet Leonard Kweuke'nin önderliğinde rakibe baskı uyguladı. Dakikalar 88'i gösterdiğinde, Umut Bulut yaptığı faulle ikinci sarısını gördü ve oyun dışında kaldı. Bu durum, Galatasaray'ı çökerten gelişme oldu. Çaykur Rizespor, 4 dakikalık uzatmayla birlikte rakip kaleye iyice yüklenmeye başladı. Orhan'ın sağdan ortasında Kweuke, topu göğsüyle kontrol etti ve düzgün bir vuruşla durumu 3-3'e getirdi. Bu golden iki dakia sonra 90+4'te Kweuke, soldan ceza sahası içine girdi ve yerden ortayla topu Deniz Kadah'a gönderdi. Deniz'in topu düzeltmesiyle birlikte yaptığı vuruş, ağları sarstı ve Çaykur Rizespor 3 dakika içinde 2 gol bularak 4-3 öne geçti. Golün ardından santra yapılmadan maç sona ererken; Çaykur Rizespor, oyunun belirli bölümünde yaptığı baskılarla, önemli bir 3 puan almış oldu. Karadeniz ekibi 5 haftanın ardından kazanırken; Galatasaray ise Benfica karşısındaki vasatlığını bu deplasmanda da sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder