7 Kasım 2015 Cumartesi

Osmanlı Çok Rahat!



Sanki tribünler bile şehir takımı Eskişehir'den ümidi kesmiş gibiydi… EskişehirAtatürk Stadyumu'nda tribünlerin eski doluluğu yoktu. İsmail Kartal'ın da çare olamadığı Eskişehirspor, sezon başında çıkış yaşamasının ardından duraklama dönemine geçen Osmanlıspor'u ağırlıyordu. Ev sahibinin niyeti,yeni hocasıyla ilk 3 puanını almaktı; konuk ekip ise, yenilmemek için geliyordu. Ev sahibinde İsmail Kartal, savunma kurgusunu bozmazken; kalede ise Ali Şaşal Vural'ın sakatlığında Ruud Boffin vardı. Galatasaray maçında orta sahada görev yapan Causic ve Toko'nun yerlerini ise, Ben Khalifa ve sakatlıktan kurtulan Raheem Lawal almıştı. Arjantinli Defederico'da ofansif orta saha bölgesinde formasına kavuşmuştu. Osmanlıspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Eskişehirspor deplasmanında takımını 4-1-4-1 sisteminden 4-2-3-1'e döndürerek defansif katılığı yumuşatmış göründü. Hakan'ın yokluğunda, sağ bekte Vrsajevic'e görev verildi. Onun dışında savunma ve orta saha yapısı fazla bozulmazken; Torje'nin yokluğunda Aminu sağ kanada çekildi, Musa Çağıran ise orta alanda daha hücumcu bir rolde yer aldı. Bu şartlar altında, 90 dakikayı başlatan düdük çaldı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı, Eskişehir'li Engin'in direkten dönen serbest vuruşuydu. Kırmızı-Siyahlılar, ilk yarıda topa daha fazla sahip olan taraf olsa da; üçüncü bölgede geliştirdiği ataklarda bitiricilik açısından fazlasıyla yoksundu. Mustafa Reşit Akçay bu deplasmanda futbolcularına daha çok topun arkasında beklemeyi ve kontralarla Eskişehir savunmasındaki boşlukları değerlendirmeyi telkin etmişti. Bu ahvalde, skora ulaşan ilk takım Osmanlıspor oldu. Sağ taraftan kullanılan kornerde, Eskişehirspor savunmasının  uzaklaştıramadığı top Tiago Pinto'nun önünde kaldı. Brezilyalı sol bek, topa beklemeden yaptığı sert ve düzgün bir vuruşla takımını dış sahada 1-0 öne geçirdi ve haftanın en güzel gollerinden birine imza attı. Golden sonra etkisini arttıran konuk ekip, 15 dakikalık bölümde Erdal ve Aminu önderliğinde geliştirdiği ataklarla etkili oldu.Konuk ekip, bu etkinliğini de ikinci golle taçlandırdı. Aminu, ortadan getirdiği topta, sağ kenarda kaçan Vrsajevic'i gördü. Vrsajevic, hızıyla çabuk davrandı ve topu alarak ceza sahası içindeki Serdar Deliktaş'a ortaladı. Serdar'a ise dokunmak kaldı ve Osmanlıspor, ilk yarıdan 2-0 üstünlüğü yakaladı. Devreye de bu sonuçla girildi. İlk yarıdaki bu skorun ardından; Kırmızı-Siyahlı taraftarlar, Eskişehir yönetimini uzun bir süre istifaya davet etti. Takımdaki acizlik, artık taraftarları sinirlendiriyordu.

Eskişehir'de iki problem

İkinci devreye başlarken; Eskişehirspor teknik direktörü İsmail Kartal takımını ofansta daha etkili hale getirebilmek için Emre Güral ve Causic hamlelerini yaptı.Osmanlıspor ise, önde olmanın rahatlığıyla biraz daha savunma yapmayı tercih etti.  İsmail Kartal'ın hamleleri, ikinci yarıda işe yaramamış gözüktü. Eskişehirspor, ikinci yarıda yine topa daha fazla sahip olsa da; istediklerini başaramadı. Kırmızı-Siyahlılarda; haftalardır devam  eden ve önlem alınmayan iki sorun bu maçta da baş gösterdi. Birincisi, orta saha ve forvet arasında koordinasyon eksikliği, böylelikle Gekas'ın yardım götürülmeyerek yalnız bırakılması… İkincisi ise, üçüncü bölgedeki kısırlık… Eskişehirspor, halen bunu aşamadı ve teknik direktör İsmail Kartal da bu soruna deva olamadı. İkinci yarıda en tehlikeli atakları bulan, Osmanlıspor'du. Ankara temsilcisi, savunmada kalmasına rağmen bulduğu kontralarla rakip kalede tehlike yarattı. Mehmet Güven'in kaçırılması imkansız pozisyonda gol atamaması, Ankara taraftarlarına saç baş yoldurttu. İkinci yarıda başka bir tehlikeli pozisyon olmayınca, Osmanlıspor akıllı bir futbolla 2-0 kazanmayı başardı ve akıllı bir futbolla istediğini almış oldu.


Eskişehirspor'un bu sezon yönetim anlamında ve saha içi koordinasyonda sıkıntıları var. Bu problemler açıkça görülüyor. Ancak halen önlem alınabilmiş değil… Takımın başına getirilen İsmail Kartal da çare olamadı. Zaten İsmail hocanın takımları topa her zaman daha fazla sahip olur, ancak ikinci ve üçüncü bölgedeki yaratıcılık eksikliğinden dolayı skorda sıkıntı yaşar. Bu yüzden İsmail Kartal'ın da sorundan kurtulabilmek adına doğru isim olduğunu düşünmüyorum. Kırmızı-Siyahlıların bu gidişi gidiş değil, ligin uzak ara en kötü futbolunu oynuyorlar. Futbol tutkusuyla dolu bu şehrin takımının sezon sonu küme düşmeden önce kurtarılması gerekiyor. Osmanlıspor'a gelirsek… Bugün iki bek Tiago Pinto ve Vrsajevic, modern ofansif bek görevlerini çok iyi yerine getirdi. Osmanlı'nın ataklarına katkıda bulundular. Bana göre günün en başarılı isimleriydi. Yalnız Mustafa Reşit hoca, son iki haftadır Badou NDiaye'yi yine ön libero olarak kullanmaya başladı. Bunun son derece yanlış olduğunu, burada ve sosyal medyada dile getirdim. Norveç'te on numara olarak görev yapan NDiaye, forma giydiği takımlarına en fazla bu bölgede katkı verebilir. Mustafa Reşit Akçay, NDiaye'yi kesinlikle on numara pozisyonunda ve serbest oyuncu olarak görevlendirmeli…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder