9 Kasım 2015 Pazartesi

"Uyuyan Güzel" Geç Uyandı


Şükrü Saraçoğlu Stadı, tribünde yer yer boşluklar hissedilse de Pazar öğleden sonrasını ve tek izinli günlerini takımlarına adayan Sarı-Lacivertli taraftarlarla doluydu. Ne yazık ki, taraftarlara zevkli ve heyecanlı bir 90 dakika izletilemedi. Ajax deplasmanından istediğini alarak dönen yorgun Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde sezon başında gösterdiği dirençli futbol sonrası düşüşe geçen Konyaspor'u misafir etti. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, ofansif bir kadroyla sahadaydı. Portekizli teknik adam, sistemi 4-3-3 olarak belirlerken; ileri uçta Alper-Van Persie-Fernandao üçlüsünü tercih etmişti. Orta saha ve savunma kurgusunda ise bir değişiklik yaşanmadı. Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, takımını kapalı bir 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürmüştü. Takımdaki tek değişiklik, Rangelov'un yerine Uğur İnceman'ın forma giymesiydi. Aykut Kocaman, orta sahayı kalabalık tutarak Fenerbahçe'nin pas alanlarını engellemeyi düşünüyordu.
İlk yarının başlangıç düdüğüyle birlikte, sahada ilk 10 dakika temkinli bir futbol vardı. Fenerbahçe pas yaparken; Konyaspor ise uyanık bir şekilde bekliyordu. Ev sahibi olmasının da verdiği avantajla Fenerbahçe, ilk on dakikalık bölümün ardından üstünlüğü eline aldı ve oyunu rakip kaleye yıktı. Öndeki üçlüye orta sahanın da ataklarda destek verdiği Fenerbahçe, Alper ve Diego'nun yönlendirdiği ataklarda; Fernandao ve Robin Van Persie ile etkili olamadı. İki yönlü sağ bek Gökhan Gönül de ilk yarıda Fenerbahçe ataklarına ileriye çıkarak destek verdi. Gökhan, istekli oyunuyla ilk yarının dikkat çeken ismiydi. Fenerbahçe, ilk yarıda genel olarak sağ kanattan yüklendi. Alper Potuk ise, haftalardır devam eden dinamik ve istekli futboluyla ilk yarının göze batan isimlerindendi. Konyaspor ise, tamamen topun arkasında bekledi ve kontra atak şansı kovaladı. Bu şansları pek bulamayınca, ilk yarıda oldukça vasat göründü. Üçüncü bölgeye çıkmakta oldukça zorlandılar. Yeşil-Beyazlılarda, sadece Ömer Şişmanoğlu ve Meha biraz sorumluluk alarak ayakta kaldılar. İlk yarıdaki Konyaspor, tamamen savunmak üzerineydi. Maçın ilk 45'lik bölümünde, gidişatı etkileyecek tehlikeli bir atak olmayınca, takımlar devreye golsüz eşitlikle girdi.
Serkan tek başına direnmeye çalıştı
İlk yarıdaki baskınlığının ardından Fenerbahçe; ikinci yarıya Van Persie ve Souza'nın yerlerine Nani ve Volkan Şen değişiklikleriyle ikinci yarıya başladı. Fenerbahçe, bu değişiklikleriyle iyice kanatlandı ve oyunu tek kaleye çevirdi. Sarı-Lacivertliler, kanatlarda Volkan ve Nani'nin etkinliğine, iki yönlü bekler Hasan Ali ve Gökhan'ın destek vermesiyle, hücumda daha agresif bir karaktere büründü. Konyaspor ise, tamamen geriye çekildi ve kontra aramayı da bıraktı. Fenerbahçe'nin ardı sıra ataklarında Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı 78. dakikaya kadar dayanabildi. Fenerbahçe, sıkıcı futboluna rağmen sol bek Hasan Ali'nin gayretiyle gole ulaşabildi. Hasan Ali'nin sürüklediği atakta, Fernandao doğru pozisyonda yer alarak dönen topu  tamamladı ve durumu 1-0'a getirdi. Brezilyalı forvet, bu sezon 9. golünü atarken; takımın en formda futbolcusu olduğunu bir kez daha kanıtladı. 'Uyuyan güzel' Fenerbahçe, uyutucu futboluyla geç de olsa zafere ulaştı. Fenerbahçe golün hemen ardından Konyaspor kalecisi Serkan'ı önde yakalasa da; Serkan, Ozan'ın sert şutunu harika bir refleksle kurtarmayı başardı.
Mücadelenin ikinci yarısında, skoru değiştirecek başka bir pozisyon olmayınca, Fenerbahçe, Torku Konyaspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler, yine efektif bir futbol ortaya koyamazken; Spor Toto Süper Lig'deki bir maçını daha tek farklı kazanmayı başardı. Teknik direktör Vitor Pereira; Porto'daki değil de, Olympiakos'taki oyun anlayışını Fenerbahçe'ye yansıtınca; aslında bu tek farklı skorlar ve sıkıcı futbol gayet normal… Ne dediğimi anlayamayanlar, sosyal medyada veya spor sitelerinde Pereira'lı Olympiakos videolarını bulup izlemeli… Torku Konyaspor'a geldiğimizde, bugün olumlu bir nokta gördüğümüzü söyleyemeyiz. Haftalardır devam eden ikinci ve üçüncü bölgedeki verimsizlik, bugün de kendisini gösterdi. Aykut Kocaman'ın takımı, "Savunacağım!" diye atağa çıkmayı unuttu. Anadolu ekibi,kısa vadede pek iyi sinyaller vermediler. Yalnız orta sahadan sağ beke devşirilen Ömer Ali Şahiner'e parantez açmakta fayda var. Ömer, her maçta üzerine koymaya devam ediyor. Bu performansının devam etmesi halinde, sezonun en çok çıkış yapan futbolcusu olabilir. Fransa yolundaki milli takımımız ve gelecekteki milli takımımız için önemli bir alternatif olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder