29 Ekim 2015 Perşembe

Trabzon Can Havliyle!


Pazar günü yapılacak seçimler nedeniyle haftaiçi oynanan Spor Toto Süper Lig'in onuncu haftasında, Trabzonspor ile Gaziantepspor karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda tam bir strateji savaşı yaşandı. Geçtiğimiz hafta Sivasspor galibiyetinde 3-6-1 sistemini kullanan Trabzonspor teknik direktörü Shota Arveladze, iç sahadaki bu maçta da sistem değişikliğine gitti. Gürcü teknik adam 4-2-3-1 formasyonuyla sahadaydı. Cezalı Cavanda'nın yerine sağ bekte Salih Dursun görev yaparken; iyileşen Kevin Constant da sol bekteki yerine dönmüştü. Orta sahadaki tek değişiklik ise, on numara pozisyonunda sahaya çıkan Özer Hurmacı'yla yaşandı. Shota, Deniz Yılmaz'ın Medicana Sivasspor karşısındaki performansından memnun olacak ki, Gaziantep karşısında Cardozo ve N'Doye yedek otururken; yine onu tercih etti. Gaziantepspor'da ise Mutlu Topçu önceki haftadan tek değişiklikle sahadaydı. Sakat Chibuike'nin yerine Orkan forma giyerken; Putsila ortaya, Orkan ise sağ açığa çekildi.

Trabzonspor, ilk yarının ilk bölümlerinde Marko Marin önderliğinde etkili başladı. Alman futbolcu, gerçekten Trabzonspor için önemli bir yetenek ve hayati derecede gerekli… Ancak henüz 22. dakikada Marin sakatlandı ve yerini Medjani'ye bırakmak zorunda kaldı. Ev sahibi, bundan çok etkilendi. Bordo-Mavililer için ofans hattında her şey yolundayken; sol açık Kevin Constant'ın hatası, ev sahibinin gecesini kabusa çevirdi. Constant'ın hatasında sağda topu kapan Orkan Çınar, güzel ilerledi ve ceza sahası içinde topu Esteban'ın sağından filelerle buluşturarak konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Golde, Constant'ın hatasıyla birlikte Douglas'ın da markajda ağır kalması pay sahibi oldu.  Bu golün ardından Gaziantepspor iyice geriye yaslanmaya çalışırken; Trabzonspor ise oyunun kontrolünü eline aldı. Bordo-Mavililer 2 net pozisyondan yararlanamayınca, devreye 1-0 Gaziantepspor üstünlüğüyle girildi.

Shota golcü kozlarını oynadı

Trabzonspor, ikinci yarıya çıkarken dün etkisiz bir futbol ortaya koyan Deniz, yerini Cardozo'ya bıraktı. Bu durum, Trabzonspor'un hücum kuvvetini arttırsa da; topla daha az oynayan ve daha az pozisyon bulan Gaziantepspor, ikinci yarının başlarında ikinci golü bulan taraf oldu. Trabzonspor'da Constant'ın bir top kaybı daha golle sonuçlandı. Barış sağdan topu kaparak getirdi ve yerden ortaladı. Salih ve Okay arasındaki anlaşmazlıkta top Gaziantepspor'lu Larsson'un önünde kaldı, İsveçli de düzgün bir vuruşla Gaziantepspor'u 2-0 öne geçirdi. Dün ev sahibinin yediği iki golde de önemli savunma hataları dikkat çekti. Özellikle Constant'ın aklı, başka şeylerde gibiydi; Türkiye kariyerindeki en kötü futbolunu oynadığını söyleyebiliriz.

2-0'dan sonra Shota, Salih'i oyundan alarak N'Doye'yi sahaya sürdü. Böylelikle defansı üçe düşürüp forveti ikileyerek gol için tüm riskleri aldı. Nihayetinde futbol bir risk oyunudur ve dün gece Shota da oynadığı kumarla istediğini aldı. Bu hamlelerden 6 dakika sonra, Trabzonspor serbest vuruştan golü de buldu. Aykut Demir'in sert şutunda Gaziantep kalecisi Karcemarskas  ters ayakta yakalandı ve durum 2-1'e geldi. Yalnız golde Medjani'nin durumu düşündürdü. Zira top Aykut'un ayağından çıktığında, Medjani yeni ofsayt kuralına göre bayağı öndeydi. Farkı teke düşüren Trabzonspor, bu dakikadan sonra oyunu iyice rakip kaleye yıktı ve gol için tüm iştahını gösterdi. N'Doye'nin indirdiği topa klas bir vuruş yapan Paraguaylı golcü Oscar Cardozo, Trabzonspor'a 2-2 ile beraberliği getirdi. Bu gol hem dün vasat oynayan Trabzonspor'un puan alışı hem de Oscar Cardozo'nun sakat olmadığında asla yedek kalmaması için önemli bir uyarıydı aslında…


Beraberliğin ardında rakip kaleye iyice yüklenen Trabzonspor, galibiyet golünü bir türlü bulamadı. Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu ise defansif oyuncu değişiklikleriyle oyunu soğutmaya ve 1 puanı kurtarmaya çalıştı. Arokoyo'nun eli ise, izlediğimiz açılardan net penaltı gibi duruyor, çünkü topun yönü de değişkenlik gösteriyor. Çağatay Şahan, bu pozisyonda da izleyici kalmayı seçerek, vasat yönetimine devam etti. Devre arasında taraftarların kaleci Onur'a yaptığı ve maçtan sonra yaşanan olaylar hakkında ise konuşmamalı… Bırakın, futbolun güzelliklerini yaşayalım, güzelliklerini konuşalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder