10 Ekim 2015 Cumartesi

Bakırköy Belediye Stadı'nda Bir Cumartesi



Bakırköy Kartaltepe-Kireçburnu: 1-2

U17 Ligi'nde, Bakırköy Kartaltepe, evinde Kireçburnu'nu konuk etti. Kireçburnu, müsabakayı 2-1 kazanarak deplasmanda önemli bir 3 puan kazanmış oldu.

Bakırköy Belediye Stadı'nda oynanan maç, Kireçburnu'nun başlama vuruşuyla start verdi. İlk tehlikeli atak, yine ev sahibinden geldi. Bakırköy Kartaltepe'nin hızlı hücumunda Şeyhmus soldan topu güzel getirdi ve Emir'i gördü. Emir Yavaş'ın şutunda top auta gitti. Ardından, Kartaltepe kalesinde yaşanan tehlike gol oldu. Kireçburnu'nun kullandığı kornerde, bir karambol yaşandı. Bakırköy Kartaltepe'li futbolcuların uzaklaştıramadığı top, son olarak Kireçburnu'ndan Gökhan'ın önünde kaldı ve Gökhan'ın dokunuşuyla Kireçburnu 1-0 öne geçti.

Kireçburnu, golden sonra ikinci bir köşe vuruşu da kullandı. Yine karambolde tehlike yaşanırken bu sefer Bakırköy Kartaltepe kalecisi başarılıydı. Ancak maç boyunca, ev sahibinin özellikle yan toplarda çok zayıf olduğu görüldü. Bu dakikadan itibaren Bakırköy Kartaltepe, üstünlüğü eline alan taraf oldu. Özellikle orta alanda Mert Dönmez'in yönlendirmesiyle Şeyhmus ve Emir önemli şanslar yakaladı ancak değerlendiremediler. Durum böyle olunca, ilk yarı Kireçburnu'nun 1-0'lık üstünlüğüyle bitti. İlk yarıda Bakırköy Kartaltepe, topa daha çok sahip olan ve rakip kaleye daha çok giden taraftı.

Gökhan takımını taşıdı

Bakırköy Kartaltepe etkisi, ikinci yarıda da sürdü. Kireçburnu'nun kontrasını iyi kesen Kartaltepe savunması topu Enes ile buluşturdu. Enes topu iyi sürerek Mert'e aktardı. Günün dikkat çeken ve başarılı ismi Mert, topu düzelterek kalecinin sağından filelere gönderdi. Böylelikle Bakırköy Kartaltepe 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Kireçburnu, 90 dakika boyunca topu hücuma taşıyamazken; geldiği nadir pozisyonları da değerlendirmesini bildi. Kireçburnu'lu Ersin, Kartaltepe savunmasının hatasını iyi değerlendirdi ve topu sola sürükleyip orta yaptı. Topla buluşan Turgay, ara pasıyla Gökhan'ı gördü. Gökhan kaleciyle karşı karşıyayken yaptığı düzgün bir vuruşla takımını tekrar öne geçirdi ve skor 2-1 oldu. Gökhan, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Bu golün ardından iki takım da ataklar geliştirse de kalecileri geçemediler ve başka gol olmayınca maç Kireçburnu'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

İstanbul Barışspor-Göktürk Spor: 4-4

U17 Ligi'nde İstanbul Barışspor, evinde gol düellosu şeklinde geçen mücadelede Göktürk Spor ile 4-4 berabere kalarak 1 puana razı oldu. 

Bakırköy Belediye Stadı'nda İstanbul Barışspor'un vuruşuyla başlayan mücadelede, ev sahibi as kalecisi ve forvetinden yoksun olarak sahadaydı. Bu yüzden müsabakaya tutuk başladılar. Göktürk, ilk yarının ilk dakikalarından itibaren üstünlüğü eline aldı ve rakip kaleye saldırmaya başladı. Özellikle sol kanadı çok etkili kullandılar. Maçın ilk atağında, soldan yapılan ortaya Göktürk'lü İbrahim'in vuruşu auta gitti. Bu, golün habercisiydi ve nitekim gol de erken geldi. Yine soldan yapılan ortada, Göktürk Spor'dan İbrahim topu önüne güzel bir şekilde aldı ve yaptığı vuruş, kalecinin bakışları arasında doksana gitti. İbrahim'in bu golüyle Göktürk Spor 1-0 öne geçti. 

Göktürk golden sonra aynı ciddiyette rakip kaleye yüklenmeye devam etti. Hatem'in ceza sahası dışından sert şutu üst direğe çarparak geri döndü. Pozisyonu takip eden İbrahim topa dokunan isim oldu ve Göktürk Spor'un 2-0 öne geçmesini sağladı. İstanbul Barışspor, ilk yarıda kendi yarı alanından çıkmakta zorlanırken; Göktürk ise sahanın her noktasını çok iyi parsellemişti. Göktürk, ilk yarıda maçı tek kaleye döndürürken; Hatem ve İbrahim ile birçok pozisyonu harcadı. İStanbul Barışspor savunmasının hatasında topu kapan İbrahim, Hatem ile paslaştı. Hatem, beklemeden düzgün bir şut çıkardı ve top kalecinin solundan filelerle buluştu. Durum 3-0'a geldi. İstanbul Barışspor, topu ileriye taşıyarak pes etmediğini göstermek istedi. Semihcan'ın savunmadan uzun pasıyla hareketlenen Sami, bireysel yeteneğini kullanarak attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Barışspor, sonraki ataklarından da yararlanamayınca devre 3-1 sonuçlandı. 

Bambaşka bir Barışspor 

İstanbul Barışspor, ikinci yarıda savunmadan atılan uzun topları kullanmaya devam etti.İkinci yarıda oyuna giren Mehmet, son adam pozisyonunda Göktürk'lü Eray tarafından düşürüldü. Bu hareketi sonrası Eray kırmızı kart görürken; Göktürk 10 kişi kaldı. Bunun üzerine, Göktürk oyunu geride kabul etti. Barışspor, bundan cesaret alarak atak üstüne atak geliştirdi. Bu bölümde Murat çok etkiliydi. Murat'ın sağdan ceza sahasına ortaladığı top, Barışspor'un 9 numarasında kaldı. Onun şutunu Göktürk kalecisi çeldi, kaleciden dönen top Mehmet'in önünde kaldı ve Mehmet booş kaleye topu yuvarlayınca durum 3-2'ye geldi. 

Barışspor'dabu sefer Eyüpcan ceza sahası içine ortaladı. Göktürk Spor'da Emirhan uzaklaştırmak için topa dokundu. Ancak top kendi kalesine gitti ve gol oldu. Emirhan'ın kendi kalesine golüyle durum 3-3'e geldi. Göktürk Spor, nadir ileri çıktığı ikinci yarıda golü buldu. Barışspor'un defansının hatasında top, Murat'ın önünde kaldı. Barışspor kalecisi Mecit'in hatalı çıkışını da değerlendiren Murat, boş kaleye golü atarak Göktürk'ü 4-3 öne geçirdi. Golden sonra çabuk toparlanan Barışspor'da Eyüpcan yine ceza sahasına ortaladı. Topu alan Mehmet Demircan'ı, ceza sahası içinde Göktürk kalecisi Arif indirince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Barışspor'da penaltı noktasının başına gelen Sami, topu dışarı attı. 

Barışspor, kaçan penaltıya rağmen moral bozmadı ve yüklenmeye devam etti. Gelişen atakta top ceza sahası dışında Samet Şahinler'in önünde kaldı. Samet çok sert vurdu ve top üst direğin içine çarparak filelerle buluştu. Samet'in jeneriklik golüyle durum 4-4'e geldi. Mücadelede başka gol olmayınca, maç da 4-4 sonuçlandı. İlk yarıda Göktürk Spor, ikinci yarıda ise Barışspor daha iyi olan taraftı.

Yeşilköy Spor- Ömerli Köyü: 0-0 

Süper Amatör Ligi'nde Yeşilköy Spor, evinde ağırladığı Ömerli Köyü ile oldukça sert geçen maçta 0-0 berabere kaldı ve 1 puana razı oldu. 

Bakırköy Belediye Stadı'nda oynanan Süper Amatör Ligi maçına, ev sahibi Yeşilköy başladı. Maçın ilk yarısı, iki ekibin birbirini tartışı şeklinde geçti. Sahada oldukça sert bir mücadele vardı, maçın hakemi de bu mücadeleye sık sık müsamaha göstererek oyunu fazla kesmedi. Ömerli Köyü, bu deplasman maçında 9 kişi ile kapanırken; Yeşilköy, ilk yarıda üstünlüğü ele geçirdi ve topla daha fazla oynayan taraf oldu. Orta saha mücadelesinin ağır olduğu ilk yarıda, Yeşilköy Sinan ile bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Ömerli Köyü'nün ise ilk yarıda tek bir şutu bile yoktu. Durum böyle olunca, ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı. İlk yarıda Yeşilköy Spor stoperi Semih Kaya, başarılı müdahaleleriyle oldukça dikkat çekti. 

Maçın ikinci yarısında da ilk yarıdakinden farklı bir futbol yaşanmadı. Ömerli Köyü yine 9 kişiyle kapanırken, Yeşilköy de sürekli yüklenen taraftı. Sertliğin daha da arttığı ve iki tarafın futbolcularının da agresifleştiği görüldü. İkinci yarıda da iki takım cılız ataklarıyla sonucuna ulaşamazken; agresiflik meyvesini gördü. Yeşilköy Spor'dan Gökhan, hava topu mücadelesibnde yaptığı hareketle maçtaki ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalmasına rağmen yüklenen taraf olan Yeşilköy, kilidi bir türlü açamayınca maç da başladığı gibi golsüz tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder