24 Ekim 2015 Cumartesi

Celta oynadı, Real 3 puanı kaptı


İspanya'da haftanın en merak ettiği maçta, Celta Vigo teknik direktörü Eduardo Berizzo, spor otoritelerinin beklediği kadro ile sahadaydı. Değişikliğe gitmemişti. Daniel Wass, Augusto Fernandez ve Pablo Hernandez bu yıl her maçta olduğu gibi takımın atağa kalkışını yönetecekti. Onlara kanatlardan Orellana ve Nolito, ortada da Iago Aspas destek olacaktı. Real Madrid tarafında ise, sakatlık sıkıntısı çekildiğinden ilk 18 tamamlanmakta zorlanmıştı. Teknik Direktör Rafa Benitez, Celta Vigo'dan çekindiğini her halinden belli etmişti. James Rodriguez'in yokluğunda Isco'nun yedek oturması şaşırtıcıydı. Orta alanı Kroos-Modric-Casemiro üçlüsünden kurdu ve savunmanın önüne sağlam bir bariyer çekti. Böylelikle Celta Vigo'nun hızlı ataklarını kesmeyi ve ev sahibini kendi yarı alanına fazla yaklaştırmamayı amaçlıyordu. Sakatlıklardan dolayı ileri uçta da Jese, Cristiano Ronaldo ve zamanında Real Madrid altyapısından yetişmiş genç isim Lucas Vazquez bulunuyordu.

Maçtan önce bir haftadır İspanyol medyası maçın Real Madrid için zor geçeceğinden ve Celta Vigo'nun kendi evindeki etkili futbolundan bahsediyordu. Nitekim Balaidos'taki ilk yarıda, bu görüşün tam tersi bir futbol vardı. Celta Vigo'nun 8 haftanın büyük bölümünde La Liga'da aksayan savunması yine iş başındaydı. Lucas Vazquez, soldan hareketlendiği topla Cristiano Ronaldo'yu gördü. Celta Vigo ikili stoper tandemi araya giremeyince, süper yıldız Cristiano Ronaldo'ya düzgün bir vuruşla golü atmak kaldı. Dakikalar 8'i gösterdiğinde, Real Madrid 1-0 öndeydi. Golden sonra, ev sahibi Nolito ve Orellana önderliğinde baskıyı arttırsa da; eşitliği yakalayamadan kalesinde ikinci golü gördü. Bu sefer Jese'nin pasında, Celta savunması ciddi bir şekilde markaj sorunu yaşadı. Ofansif bek Danilo önüne aldığı topa sertçe vurdu. Ağlarla buluşan topla birlikte, Real Madrid zor deplasmanda 2-0'ı buldu ve derin bir oh çekti. 2-0 mağlup duruma düştükten sonra ev sahibi Wass, Nolito ve Orellana eşliğinde oyunu rakip kaleye yıkmayı başardı. İstenilen pozisyonları da buldular ama Real Madrid kalecisi Keylor Navas kalesinde devleşti. Navas'ın 3 net kurtarışının ardından skor bulamayan Celta Vigo, devre arasına 2-0 mağlup girdi.

Cabral maçı bitirdi

İkinci yarıya da oyunun kontrolünü elinde barındırarak başlayan Celta Vigo, stoper Cabral'ın ikinci sarı kartı görüp kırmızı ile oyun dışı kalmasının ardından bocaladı. Arjantinli stoper, ev sahibi için birr anlamda maçı bitirmiş oldu. Ancak Nolito ve Orellana önderliğinde yılmayan ev sahibi, bulduğu mutlak pozisyonlarda yine günün başarılı ismi Keylor Navas'ı geçemediler. Real Madrid de 2-0'lık skorun harareti ve yorgunluk nedeniyle maçı ağırdan almaya başladı. Ronaldo ve Vazquez ile bulunan pozisyonlarda cömert davrandılar. Tam her şey bitti derken; Celta Vigo'nun göz kamaştıran kanat oyuncusu Nolito, sahneye çıktı ve harika bir gol ile durumu 2-1'e getirdi. Nolito, bu sezonki 7. golünü atarak ne kadar formda olduğunu gösterdi.


Golün ardından biz "Acaba mı?" derken; Real Madrid buna fazla izin vermedi ve 4 dakika sonra Marcelo, topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 1-3! Bugün Real Madrid galip gelmesine rağmen; çok da müthiş bir futbol ortaya koymadı. Aynı şekilde ev sahibi Celta Vigo, aldığı mağlubiyete rağmen; sahada süper bir performans gösterdi. Ev sahibinde Nolito, konuk ekipte ise Lucaz Vazquez, Jese ve Danilo göze batan isimlerdi. Teknik Direktör Rafa Benitez'in tedirgin davrandığı ve önlemler aldığı bir maç daha Real Madrid lehine sonlanmış oldu. Maçın yıldızı, bana göre yenilmiş olmalarına rağmen Celta Vigo'dan Nolito idi. Real Madrid, bu galibiyetiyle takipçisi Celta ile puan farkını 3'e çıkarmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder