24 Ekim 2015 Cumartesi

Okay-Marin A.Ş!


Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında, sıkıntılı bir dönemde olan iki ekip karşılaştı. Galibiyetsiz durumdaki ve yalnızca 6 beraberlik ile 6 puan toplayabilen Medicana Sivasspor, evinde, teknik direktör Shota Arveladze ile 4 maçta 4 mağlubiyet alarak 12 puan kaybeden Trabzonspor'u ağırladı. İki teknik adamın üzerinde de yoğun bir baskı vardı. Bu durum, gözlerinden hissediliyordu. Ev sahibi Medicana Sivasspor, maça en sonunda ideal 11'ini bularak çıkmıştı. Cicinho sağ beke geri dönmüş, Sergen Yalçın Abalo'yu da sağ açığa monte ederek sonunda aklını başına almıştı. Batuhan Karadeniz'in kulüpten ayrılmasının ardından, forvette ise Michael Eneramo yer aldı.  Trabzonspor ise, üst üste mağlubiyetlerin ardından değişik bir sistemle Sivas deplasmanındaydı. Teknik direktör Shota Arveladze, takımını sahaya 3-4-2-1 gibi bir düzenle çıkardı. Kalede Esteban yer alırken; üçlü stoper dizilişinde ise Medjani-Douglas-Aykut vardı.  Ön liberoda M'bia ve Okay ikilisi kendisine yer bulurken; solda Yusuf sağda ise Cavanda kanat bekler olarak mücadele ettiler. Bu orta saha yapısının önünde sol kanatta Erkan Zengin ve sağ kanatta Marko Marin bulunurken; bu ikili sürekli kanat değiştirdi, ayrıca içeriye de girdi. Forvette ise, uzun süreli sakatlığını atlatan Deniz Yılmaz yer aldı. Deniz'in tercih edilip Cardozo'nun yedek kalması ise, şaşırttı.

Shota'nın yeni sistemiyle, Trabzonspor ilk yarıda daha aktif olan taraftı. Topun kontrolünü ellerinde bulundururlarken; daha çok pozisyona girdiler. Cavanda, Yusuf, M'bia ve Okay da zaman zaman hücumda Deniz-Marin-Erkan üçlüsüne destek oldular. Shota'nın Deniz tercihini de niye yaptığını kısa sürede anladık. Karadeniz ekibi, ön tarafta Deniz, Erkan ve Marin ile hücum presi yaparak oynadı ve ev sahibini hataya, isabetli top atamamaya zorladı. Özellikle bu hücum presi, Deniz önderliğinde ilk yarıda başarıyla uyguladıklarını söyleyebiliriz. Trabzonspor'da Marin ve Deniz ilk yarıda göze batan isimler oldular. Sivasspor'a baktığımızda ise, ilk yarıda ikinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki bağlantı oldukça zayıftı. Eneramo, kondisyon olarak zayıf görünürken; Chahechouhe'ya fazla top gitmedi. Yıldız futbolcu, bu yüzden sık sık orta sahanın gerilerine kadar geldi ve topu kendi almak zorunda kaldı. Ev sahibinde pozisyona girmeyi düşünen ve tehlike yaratan isimler, kanatlardaki Burhan ve Abalo oldu. Cavanda ve Yusuf'un biraz önde kalması nedeniyle bu ikili, topla oldukça rahat buluştu. Ancak Burhan ve Abalo'ya destek veren olmayınca; ilk yarıda Medicana Sivasspor'un atakları çok cılız kaldı. Trabzonspor, gole bir serbest vuruşla ulaştı. Geldiği günden bu yana kötü giden takımda iyi bir performans gösteren Alman yıldız Marko Marin, yine sazı eline aldı ve kullandığı serbest vuruşla, golünü attı. Top kimseye değmeden filelere gitti ve Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti. Karadeniz ekibi, golden sonra fırsatlar bulsa da değerlendiremedi ve devreye 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğüyle girildi.

Okay'dan harika gol

İlk yarıda daha üstün taraf olan Trabzonspor, ikinci yarıya golle başladı. Marin'in sağdan ortaladığı top, Sivasspor'lu John Boye uzaklaştırmak isterken Okay Yokuşlu'nun önünde kaldı. Günün başarılı isimlerinden Okay'ın gelişine şutu, 90'a gitti ve Trabzonspor 2-0'ı buldu. Dakikalar 49'u gösterdiğinde gelen bu gol, artık kafalarda maçı bitiren gol oldu. Bu skorla birlikte, sonraki 20 dakikada ev sahibi Beykan ve İbrahim Akınla; konuk ekip de Deniz Yılmaz ile bulduğu fırsatları gole çeviremedi. Bunun yanında önce Trabzon'dan  Cavanda, sonra da Sivasspor'dan Boye çift sarı karttan oyundan atıldı ve takımlarını 10 kişi bıraktılar. Trabzonspor, 2-0'ın rahatlığıyla sahadaki futbolu orta saha ağırlıklı mücadeleye çevirirken; kalan bölümlerde Sivasspor, İbrahim Akın ile etkili olmaya çalıştı.


Karşılaşmada başka tehlikeli atak olmayınca; mücadele Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte, Shota ve öğrencileri 4 maç aranın ardından 3 puanla tanıştı ve nefes almış oldu. Sivasspor ise, Sergen Yalçın yönetiminde üst üste 14. maçından da galibiyet çıkaramadı ve kötü gidişatını sürdürdü. Bu mağlubiyet, maç esnasında yüzünden de okunabileceği şekilde Sergen Yalçın'ın üzerindeki baskıyı arttırdı. Trabzonspor'da maçın yıldızı olarak Okay ve Marin'i gösterebilirim. Bu ikili, bu akşam vasat Trabzon'un ortalama performansının üzerine çıkmasını sağladı. Shota'nın 3-4-2-1 sistemi de uzun vadede bakılırsa, pek ışık vermedi. Ayrıca Shota, Cardozo'yu kenarda tutmak yerine, Paraguaylı yıldızın bitiricilik yeteneklerinden kesinlikle faydalanmalı… Çünkü Cardozo, asla üçüncü tercih olabilecek bir forvet değil!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder