19 Ekim 2015 Pazartesi

İtalya'da Kıran Kırana Mücadele


İtalya Serie A'nın 8. haftasının kapanış müsabakasında Inter, her zamanki gibi savunma güvenliğini ön planda tutarak çıktı sahaya... Santon-Murillo-Miranda-Juan savunma hattını oluşturdu. Onları hemen önünde kesici olarak Medel yer alırken; Medel'i ise; Brozovic ve Melo ikilisi destekledi. Perisic, Jovetic ve Icardi kadroyu tamamlayan isimlerdi. Inter teknik direktörü Roberto Mancini'nin 8 haftada tek hatası, defansif sevda uğruna, genç Fransız Kondogbia'yı yanında oturtması... Juventus ise, beklenen kadroyla Inter karşısına çıktı. Tek sürpriz, Paulo Dybala yerine Allegri'nin Zaza ile maça başlamasıydı. Yanlış bir tercih diyebiliriz; çünkü Simone Zaza, Inter gibi tam kapalı savunmalar karşısında oldukça zorlanıyor. Dün de bu senaryo tekrarlandı ve Zaza 78 dakika boyunca kayboldu.
Maçın ilk düdüğünden bitiş düdüğüne kadar sahada kıran kırana ve rekabet dozu yüksek bir mücadele verdi.İlk yarıda sarı kartlar havada uçuşurken; hakem Paolo Valeri çoğu yerde sertliğe müsamaha gösterdi. Maçın ilk devresinde, Inter daha etkili olan taraftı. 4 yıldır Juventus'a karşı kazanamamış olmaları onları farklı bir hısla besledi. Orta sahayı daha etkili kullanan Mavi-Siyahlılar, bu alanı domine etti. Perisic'in getirdiği toplarla üçüncü bölgede etkili olmaya çalıştılar. Jovetic de ataklarda yer alan isimdi. Juventus, sakatlığını yeni atlatan Khedira'nın yumuşaklığı ve orta alandaki bir diğer isim Marchisio'nun sarı kart görüşüyle, orta alanda daha pasif kaldı. Inter savunmasının önlem aldığı Alvaro Morata Zebralar'da pek etki gösteremezken; hücum yükü Simone Zaza'ya kaldı. Zaza da bulduğu pozisyonları cömertçe harcayarak saç baş yoldurdu. Durum böyle olunca taraflar, soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.
Taraflar ikinci yarıda da temkinli
İkinci yarının başlangıç düdüğüyle birlikte takımlar aynı kadroyla sahaya çıkarken; 60. dakikaya kadar sahada yine temkinli bir oyun vardı. Inter'in topa daha fazla sahip oluşu, Juventus'un uyanmaya başlamasıyla son buldu. Orta sahaya denge geldi ve Juventus, Inter kalesinde istediği pozisyonları bulma şansı yakaladı. Bu dakikalarda kırmızı kart görmemesi için Mancini Melo-Guarin değişikliğini yaparken; Guarin'den o oyunu iki yönlü oynayıp hücuma destek verme katkısını alamadı. Inter iyice geriye yaslandı. Günün etkisizleri Morata ve Zaza yerine Mandzukic ve Dybala'yı oyuna alan Juventus teknik direktörü Allegri golü istedi; ancak Juventus bulduğu şansları değerlendiremeyince maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Son derece kritik 90 dakikada yenilmeyen Inter, üçüncü sıradaki yerini korudu. Juventus ise ikinci yarıda vites arttırsa da 3 puan alamayarak Serie A'da yukarılara tırmanma şansını kaçırdı. Inter'de Jovetic, Brozovic ve Perisic her hafta daha iyi bir futbol koyarak dikkat çekiyor. Juventus'un ise üçüncü bölgede etkili olabilmesi için; mutlaka Dybala-Mandzukic ikilisiyle maçlara başlaması gerekiyor. Sakatlıktan yeni dönen Mandzukic ritmini bulduğunda, golleriyle Zebralar'a hayat verecektir. Zaza ise sadece Inter gibi aşırı kapalı savunmalara karşı ilk 11 başlamamalı; yoksa Zaza gerçekten Serie A'daki en iyi bitirici forvetlerin başında geliyor. Maçın hakemi Valeri'ye baktığımızda ise; sadece ilk yarıda verdiği sarı kartlar konusunda biraz bonkör davrandığını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder