26 Ekim 2015 Pazartesi

Stat Açılışı Beşiktaş’tan


Öncelikle Antalya Arena’dan bahsetmek gerekiyor. Antalyaspor yönetimini ve stadda emeği geçenleri tebrik etmemiz lazım… Kırmızı-Beyazlıların yeni stadının kapasitesi 33 bin kişilik olarak dikkat çekiyor. Bu stat için Antalyaspor’lulara 12 bin kombine ve 31 bin civarında Passolig taraftar kartı satışı yapılmış. Yani, Kırmızı-Beyazlı taraftarlar bu stadı dolduracak gibi görünüyor. Ancak Beşiktaş maçında, biletlerin pahalılığı el yakmadı da değil… Antalya Arena, akıllı bir stat oluşuyla ve kendi enerjisini kendisinin üretişiyle rakiplerinden ayrılıyor. 16 bin metrekarelik çatısının 12 bin metrekareyi kapsayan alanında kurulan panellerle, günde 7 bin KW enerji üretiliyor. Antalya Arena, bu özelliği ile Türkiye’de ilk dünyada da sayılı statlardan biri olma özelliğini taşıyor. Bu gibi projelerin 2016’dan itibaren diğer Türk takımlarına da nasip olması en büyük dileğimiz… Ancak Antalya Arena’nın çimlerindeki problemleri de görmezden gelemeyiz.
Dönelim maça… Antalyaspor’da yeni stadın heyecanı vardı. Cezalı teknik direktör Yusuf Şimşek, Bursaspor maçındaki kadroyu korurken; sadece cezası biten Lazarevic, Diarra’nın yerine ilk 11’deydi. Beşiktaş’ta ise, grip salgını Şenol Güneş’in planlarını değiştirmişti. Sosa ve Gökhan Töre’nin grip salgını nedeniyle kadro dışı kalışıyla Şenol Güneş, Atiba’nın yanına Necip’i monte ederken; Oğuzhan’ı ise ofansif orta sahaya çekti. Quaresma ilk 11’deki yerini kaybetmezken; Gökhan Töre’nin yerine Olcay Şahan formasına kavuştu. Bu durumlar altında, maç başladı. Beşiktaş arkada Necip’in oluşu ve Oğuzhan’ın önde topu tutması sebebiyle kısa sürede topla çabuk oynayan taraf oldu. Antalyaspor ise Emrah ve Eto’o önderliğinde rakip kaleyi yokladı. Beşiktaş, daha önceki maçlarda olduğu gibi rakip kaleye yüklenirken; ofans oyuncularına Atiba, Necip, Beck ve İsmail bile eşlik etti. Bu futbolcular, Şenol Güneş’in artık takıma ezberlettiği sistemde 90 dakikayı çift yönlü olarak oynadı. Bu avantajını kullanan Beşiktaş, bir karambol anında Necip’in düzgün vuruşuyla durumu 1-0’a geçirdi. Golün ardından inisiyatifi kısa bir süre üstüne alan ev sahibi Antalyaspor, 1-0’dan sonraki 10 dakikalık bölümde oyunu rakip kaleye yığdı ve Eto’o’nun çok şık golüyle durumu 1-1’e getirdi.
1-1’den sonra oyunun üstünlüğünü ele geçiren yine Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlılar golden hemen 6 dakika sonra Quaresma’nın katkısı ve usta ayak Mario Gomez’in dokunuşuyla 2-1’i yakaladı. Bu golle birlikte, bana göre Beşiktaş, Antalyaspor’u hem sistem hem de moral anlamında çökertmiş oldu. Siyah-Beyazlılar 2-1’den sonra girdiği pozisyonlarda cömert davranınca, maçın ilk yarısına aynı skorla önde girdi.
İkinci yarıda şık asistler
İkinci yarıda Yusuf Şimşek, aksayan takımına Emre Akbaba ve Serdar Özkan hamlelerini yapsa da dikiş tutmadı. İkinci yarıya da üstün başlayan Beşiktaş, 15 dakikalık bir aktif dinlenmenin ardından şova başladı. Sağ kanatta topla buluşan Beck, ceza sahasına yerden ortaladı. Kalenin hemen yakınında bulunan Mario Gomez’e dokunmak kaldı ve durum 3-1’e geldi. Beck’in asisti haftanın en güzel hareketleri arasında yer alırken; Siyah-Beyazlı formayla gol attığı zaman çifter çifter atan Mario Gomez, ligde 8. golüne ulaştı. Golden sonra durmayan Beşiktaş, sol tarafta Oğuzhan’la verkaç yapıp ceza sahasına giren Olcay Şahan’ın M’bolhi’nin sağından filelere gönderdiği topla 4-1’i yakaladı. Bu dakikadan sonra Antalyaspor Serdar Özkan önderliğinde pozisyonlar bulsa da kaleci Tolga’yı geçemedi. Son sözü ise sol kanatta Kerim Frei’nin güzel asistine sert bir vuruş yapan Cenk Tosun söyledi. Beşiktaş rakibini 5-1 ile bozguna uğratırken; takipçileri Fenerbahçe ve Galatasaray ile puan farkını 4’e çıkarmış oldu.
Şenol Güneş ve öğrencileri için şu an her şey yolunda ve günlük güneşlik gidiyor. Sistem oturmuş ve Şenol Güneş oyuncularıyla önemli bir bağ yakalamış görünüyor. Ve Beşiktaş, yeni stat açma-kapama maçlarını bekliyor. Daha önce Ali Sami Yen Stadı’nın kapanış maçında Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Beşiktaş, İnönü Stadyumu’nun kapanış maçında ise Fenerbahçe’yi 3-2 ile geçmeyi başarmıştı. Siyah-Beyazlılar, dün de Antalya Arena’nın açılış mücadelesinde farklı kazanarak geleneği bozmamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder