9 Haziran 2016 Perşembe

EURO 2016 B Grubu Analizi


10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da gerçekleştirilecek olan EURO 2016'da; B Grubu'nda kıran kırana bir mücadele yaşanacak. B Grubu'nda İngiltere, Galler, Rusya ve Slovakya yer alıyor. Grupta en dikkat çeken takım İngiltere ve lider olarak bir üst tura çıkmak için önemli bir şansa sahip… Turnuvaya ilk kez katılan Galler ise, İngiltere maçına büyük önem verse de; gruptan çıkmak adına savaşacak. Orta halli bir kadroyla Fransa'ya gelen Rusya, genç teknik direktörüyle şansını zorlayacak. Slovakya ise formda hücum güçleriyle bir sürpriz gerçekleştirmeye çalışacak.
İngiltere
Avrupa Şampiyonası'ndaki en iyi derecesi 1966 yılındaki yarı final olan İngiltere; artık akıllandı ve başarı istiyor. Deneyimli teknik direktör Roy Hodgson yönetiminde elemelerde kusursuz bir performans göstererek turnuvaya direkt katılan 'Three Lions', Gerrard ve Lampard gibi yaşlanan isimlerin vadesinin dolmasıyla yeniden yapılanma geçirdi. Böylelikle kadro gençleştirme çabalarıyla milli takıma yeni genç isimler çağrıldı. Eleme grubundan 30 puan toplayarak namağlup unvanını taşıyorlar. 10 maçta rakip filelere 31 gol göndererek maç başına 3.1'lik bir gol atma ortalaması tutturdular. İngiltere'nin artık sabrının taştığını ve mutlak başarı hedeflediğini tüm bunlardan anlayabiliyoruz. Nispeten kolay rakipleri karşısında, grubu lider tamamlama olasılıkları çok fazla… Başarısız geçirdikleri geçmişteki turnuvalara göre çok formda oldukları unutulmamalı…
İngiltere'nin en avantajlı tarafı hücum bölgesi ve hücumcuları… Roy Hodgson planlamasıyla birlikte artık üçüncü bölgede fazlasıyla aktifler… Harry Kane ve Jamie Vardy, hücumda dominasyonu sağlıyor. Yedekte Sturridge ve Rashford'u görmek de güven veriyor. Bu turnuvada da çift forvetin ağır bastığı bir 4-4-2 sistemi belirleyecekler. Forvette KAne-Vardy ikilisi yer alırken; onları hemen arkadan Rooney destekleyecek. Onun arkasında ise Milner-Dier-Alli üçlüsü bekleniyor. Avantajı hücumsal zenginlik olan İngiltere'nin dezavantajı ise, savunmada yaşadığı problemler… Turnuva öncesi hazırlık maçlarında savunmanın yer yer fazla boşluk bıraktığını ve rakiplere fazlasıyla pozisyon verdiğini gördük. Hodgson, bu problemi bir an önce düzeltmeli… Hamle açısından Fransa gibi çok fazla şansı olması da İngiltere'nin bir başka en önemli artısı… Savunmada Chris Smalling ve John Stones; orta sahada James Milner, Jordan Henderson, Jack Wilshere, Dele Alli ve Eric Dier; forvette ise Harry Kane, Jamie Vardy ve Daniel Sturridge gibi önemli isimlerle dikkat çekiyorlar.
İngiltere'nin kadrosu;
Kaleci: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley)
Defans: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)
Orta Saha: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal)
Forvet: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City)

TAKIMIN YILDIZI: Harry Kane
PATLAMA YAPMASI BEKLENEN İSİM: Dele Alli
NOT ETMEKTE FAYDA VAR: Marcus Rashford
Galler
Chris Coleman yönetiminde dünya futbolunda önemli bir atılım yapan Galler; Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gösterdiği etkileyici performansla direkt olarak katılma hakkı kazandı. Britanya ülkesi olan Galler, EURO 2016'da ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'na katılma heyecanı yaşayacak. İngiltere'nin liderliğinin neredeyse garanti olduğu B Grubu'nda gruptan çıkmak adına eşit şanstaki rakipleriyle mücadele edecekler. Çoğunlukla Britanya bölgesinde oynayan futbolculardan kurulu bir kadroyla geliyorlar; öyle ki Britanya dışında oynayan tek futbolcuları Gareth Bale! Şansları, azımsanamayacak kadar fazla ve takım oyununun yardımıyla gruptan çıkarak iyi gidişatı sürdürmek istiyorlar.
Galler'in futboluna baktığımızda, hücumu ve savunmayı takım halinde yaptıklarını görüyoruz. Hızlı hücumu seviyorlar, birinci ve ikinci bölgede kapılan toplar direkt olarak Bale ve Ramsey'e ulaştırılıyor. Bu iki isim de, Galler'in en önemli gol ayakları olarak skoru değiştirmeye çalışıyorlar. Eğer rakip savunmalar dengesiz yakalanmışsa, Galler hızlı hücumlarıyla oldukça öldürücü olabiliyor. Takım olarak avantajları Gareth Bale'ye sahip olmaları bir yana, ikinci bölgedeki sağlam yapıları da dikkat çekiyor. Coleman'in ana planı, rakiplerini orta sahadaki bu sağlam yapıyla durdurmak ve topu hemen Bale-Ramsey ikilisiyle buluşturmak olacak. Savunmada Ashley Williams ve James Collins; orta sahada Aaron Ramsey, Joe Ledley ve Andy King; forvette de Gareth Bale takımın önemli isimleri…
Galler'in kadrosu;
Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Daniel Ward (Liverpool), Owain Fon Williams (Inverness)
Defans: Ashley Williams (Swansea), James Chester (West Bromwich Albion), Ben Davies (Tottenham), James Collins (West Ham), Chris Gunter (Reading), Neil Taylor (Swansea), Jazz Richards (Fulham)
Orta Saha: Joe Ledley (Crystal Palace), Joe Allen (Liverpool), David Vaughan (Nottingham), Jonathan Williams (Crystal Palace), David Edwards (Wolverhampton), George Williams (Fulham), Aaron Ramsey (Arsenal), Andy King (Leicester)
Forvet: Gareth Bale (Real Madrid), David Cotterill (Birmingham), Hal Robson-Kanu (Reading), Simon Church (Aberdeen), Sam Vokes (Burnley)

TAKIMIN YILDIZI: Gareth Bale
PATLAMA YAPMASI BEKLENEN İSİM: Aaron Ramsey
NOT ETMEKTE FAYDA VAR:  Jonathan Williams  
Rusya
Leonid Slutsky yönetiminde Fransa'nın yolunu tutan Rusya, üst üste dördüncü kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Fabio Capello ile gösterilen mücadeleci performans sonrası Slutsky ile nasıl bir çıkış yapılacakları pek bilinmiyor. Genç Rus antrenör, kadroya genellikle Rusya Ligi'nden isimler çağırdı. Takımın her şeyi Alan Dzagoev'in sakatlığı, biraz planlarını alt üst etse de gruptan çıkmak istiyorlar. Bu hedefleri uğruna Slovakya ve Galler ile çetin bir savaşa girecekler.
Teknik direktör Slutsky'nin öncelikle takımda savunmayı sertleştirdiğini ve agresifleştirdiğini görüyoruz. Bunun yanında orta sahada ve hücumda ise takım olarak hareket ediyorlar. Gruptaki 3 maçta da orta sahada kalabalık bir yapı kuracaklarını ve kanatlardan hızlı hücuma geçeceklerini tahmin ediyorum oyun anlayışlarında… En büyük dezavantajları, savunmalarının artan yaş ortalaması ve rakiplere karşı bazen ağır kalmaları.. İngiltere, Galler ve Slovakya'da bu hatayı değerlendirebilecek çok hızlı isim var. Kalede Igor Akinfeev; savunmada Berezutski kardeşler ile devşirilen Neustädter; orta sahada Igor Denisov ve Oleg Shatov; forvette ise Dzyuba ve Kokorin takımdaki önemli isimler…
Rusya'nın kadrosu;
Kaleci: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskova), Yuri Lodygin (Zenith)
Defans: Aleksei Berezutski (CSKA Moskova), Vasili Berezutski (CSKA Moskova), Sergei Ignashevich (CSKA Moskova), Dmitri Kombarov (Spartak Moskova), Roman Neustädter (Schalke 04), Igor Smolnikov (Zenith), Roman Shishkin (Lokomotiv Moskova), Georgi Shchennikov (CSKA Moskova)
Orta Saha: Aleksandr Golovin (CSKA Moskova), Denis Glushakov (Spartak Moskova), Igor Denisov (Dinamo Moskova), Dmitri Torbinsky (Krasnodar), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (Krasnodar), Aleksandr Samedov (Lokomotiv Moskova), Oleg Shatov (Zenith), Roman Shirokov (CSKA Moskova)
Forvet: Artyom Dzyuba (Zenit), Aleksandr Kokorin (Zenit), Fyodor Smolov (Krasnodar)

TAKIMIN YILDIZI: Igor Akinfeev
PATLAMA YAPMASI BEKLENEN İSİM: Oleg Shatov
NOT ETMEKTE FAYDA VAR:  Aleksandr Golovin
Slovakya
Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Sloavakya, teknik direktör Jan Kozak yönetiminde grubun kapalı kutu takımı olacak. Elemelerde fazlasıyla etkileyici bir performans göstererek İspanya'nın ardından Fransa'ya doğrudan giden ikinci takım oldular. Bunun yanında grupta İspanya'yı da mağlup ettiler. O maçtaki sergilenen futbolu EURO 2016^da grup maçlarının tamamına yayabilirlerse, başarılı olmamaları imkansız… Kozak'ın seçtiği kadroda, çoğu futbolcu Slovakya dışında forma giyiyor. Gruptan çıkma adına Galler ve Rusya ile büyük bir savaşa girecekler.
Slovakya milli takımı, Jan Kozak yönetiminde geçirdiği evrimle özellikle orta sahada oldukça etkili bir takım… En büyük avantajları, ikinci bölgede sergiledikleri futbol ve buradan aldıkları katkı zaten… Bu turnuvada da orta sahalarıyla etkili olma hedefindeler… Dezavantajları ise hücumda bir türlü golcü kimlik yakalayamamaları… Milli takımın son 1-2 yıllık yakın geçmişinde, atılan gollerin büyük çoğunluğu orta sahadan geldi. O yüzden ikinci bölgelerini hafife almamak gerekiyor. Savunmada Martin Skrtel; orta sahada Robert Mak, Juraj Kucka, Marek Hamsik ve Vladimir Weiss takımda dikkat çeken futbolcular…
Slovakya'nın kadrosu;
Kaleci: Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Jan Mucha (Slovan Bratislava), Jan Novota (Rapid Vien)
Defans: Peter Pekarik (Hertha Berlin), Milan Skriniar (Sampdoria), Martin Skrtel (Liverpool), Norbert Gyoember (AS Roma), Jan Durica (Lokomotiv Moskova), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Tomas Hubocan (Dynamo Moskova), Dusan Svento (Köln)
Orta Saha: Viktor Pecovsky (MSK Zilina), Robert Mak (PAOK), Juraj Kucka (AC Milan), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Jan Gregus (Jablonec), Marek Hamsik (Napoli), Ondrej Duda (Legia Varşova), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimir Weiss (Al Gharafa)
Forvet: Michal Duris (Viktoria Plzen), Adam Nemec (Tilburg), Stanislav Sestak (Ferencvaros)

TAKIMIN YILDIZI: Marek Hamsik
PATLAMA YAPMASI BEKLENEN İSİM: Vladimir Weiss
NOT ETMEKTE FAYDA VAR: Ondrej Duda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder