10 Nisan 2016 Pazar

Fener'de KOCAMAN yıkım!


Bayram yeri gibi süslenen Torku Arena'da, taraftarların maça yoğun ilgisi vardı. Torku Konyaspor, takımın kaderini belirleyecek sezonun maçında, liderin takipçisi Fenerbahçe'yi konuk etti. Ev sahibi için bu maçta alınabilecek bir galibiyet, Avrupa Ligi hedeflerini güçlendirmek demekti. Ayrıca Aykut Kocaman, eski kulübüne karşı sahaya çıkıyordu. Fenerbahçe ise şampiyonluk yarışı için mutlak 3 puan hedefliyordu. Beşiktaş'ın Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası, yönetim ve teknik heyetin puan kaybına tahammülü yoktu. Torku Konyaspor'da Aykut Kocaman ilk 11'de iki değişiklik yapmış ve sol bekte Mehmet Uslu'ya, forvette de Bajic yerine Rangelov'a formalarını geri vermişti. Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira da geçtiğimiz haftadaki kadrodan iki değişiklik yapmıştı.Ozan'ın yerine Diego, Alper'in yerine Nani sahadaydı. Bu şartlar altında karşılaşmaya başlandı.

Konyaspor'un start verdiği maçta, ev sahibi, soyunma odasından golü attı desek yeridir. Dakikalar 2'ye yaklaşırken; Skubic'ten sağ kanatta güzel bir pas alan Ömer Ali Şahiner, hızla ceza sahası içine girdi ve kalenin yakınına kadar ilerledi. Tam burada Rangelov'a yerden kısa bir pas çıkardı. Rangelov çok sert vurdu ve kaleci Volkan'ın bakışları arasında direğe çarpan top ağlarla buluştu: 1-0! Fenerbahçe, erken yenen golle birlikte demoralize oldu ve ilk 20 dakika oyundan düştü. Torku Konyaspor ise, öne geçmenin verdiği rehavetle tüm hatlarıyla geriye çekildi. Yeşil-Beyazlılar, alan daraltması ve tam saha pres ile konuk ekibe top oynatmamaya çalışırken; Fenerbahçe ise presini Fernando ile Volkan'dan başlatarak Konya'nın kendi yarı alanından fazla çıkamamasını amaçladı. İlk yarıms aat itibariyle iki takımın da golden sonraki stratejisinin tuttuğu söylenebilir. 23'te Gökhan Gönül sağdan ortaladı, Fernandao'nun kafa vuruşu auta çıktı. 28'de Torku Konyaspor'un kullandığı kornerde, Rangelov'un kafası az farkla auta çıktı. Fenerbahçe 30. dakikadan itibaren baskısını arttırırken; aradığı gole 41'de ulaştı. Sol kanattan hızla çizgiye inen Volkan Şen, bomboş durumdaki Fernandao'ya harika bir pas çıkardı, Brezilyalı da sadece dokununca durum 1-1'e geldi. Taraflar, bu skorla soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci Devrede Tempo Düştü

1-1'lik eşitliğin ardından başlayan ikinci yarıda, iki takım da sağlamcı davranmaya başladı. Torku Konyaspor yine alan daraltmaya devam ederken; savunmada kalmaya ve rakibine açık vermemeye çalıştı. Fenerbahçe ise orta alan üstünlüğünü ele geçirmeye çalıştı; ancak üçüncü bölgede cılız ataklar gerçekleştirebildi. Teknik direktör Pereira, pozisyon vermemek adına savunmaya da özen gösterince, oyun 70'lere kadar orta saha mücadelesi şeklinde geldi. Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman Bajic'i oyuna alarak takımını hücumda daha etkili hale getirmeye çalışırken; Pereira'nın oyuna dinamizm katmak için sahaya sürdüğü Ozan ve Alper hamleleri elinde patladı. 80'lere gelindiğinde ev sahibi, hücumda daha cesur davranmaya başladı ve bunun karşılığında golü bulan taraf oldu. 85'te hızlı gelişen Konyaspor kontra atağında, sağ kanatta Ömer Ali ceza sahasına ortaladı. Arka direkteki Bajic, topu penaltı noktasına çevirdi. O noktadaki Ali Çamdalı çok sakin davrandı, topu önce kontrol etti ve düzgün bir vuruşla Volkan'ı avladı: 2-1! Yeşil-Beyazlılar öne geçmenin verdiği özgüvenle iyice geriye yaslandı ve pozisyon vermedi. Fenerbahçe de skoru değiştiremeyince, maç Torku Konyaspor'un 2-1'lik galibiyetle sonuçlandı.

Bu skorla birlikte Torku Konyaspor, 2016 yılındaki 18. resmi maçında da kaybetmemiş oldu. Bu süreçte 14 galibiyet ve 4 beraberlik alan Yeşil-Beyazlılar, müthiş bir seriye imza atmış oldu. Ayrıca bu galibiyetle, Avrupa Ligi iddialarını da iyice kuvvetlendirmiş oldular. Yeşil-Beyazlılar, takım olarak oldukça özverili oynarken; yine takım olarak yıldızlaştılar. Bunun yanında Skubic ve Ömer Ali Şahiner, daha ön plana çıkan isimlerdi ve maçın yıldızı olarak görülebilirler. Fenerbahçe'ye baktığımda ise, teknik direktör Vitor Pereira'nın kontrolü iyice kaybettiğini görüyorum. Şampiyonluk yolundaki bu son derece önemli maçta, takımı çok pasif kaldı ve Portekizli hoca da bu duruma müdahale edecek bir hamle yapamadı. Sarı-Lacivertlilerde, yalnızca Hasan Ali Kaldırım ve Volkan Şen etkili oyunuyla biraz ön plana çıkan isimlerdi. Yeri gelmişken, Volkan Şen, bu formuyla gerçekten EURO 2016 kadrosunda olmayı hak ediyor. Konuk ekipte, Robin Van Persie'nin ardından, Diego ve Nani'nin de sıfırı tükettiğini görüyoruz. Sezon başından bu yana istenilen seviyeye bir türlü gelemediler ve hep vasatın altında kaldılar. Büyük umutlarla transfer edilen bu isimler, kulübün elinde patlamış oldu.


Fenerbahçe, Torku Konyaspor maçında gördüğümüz üzere, haftaiçindeki derbi için yeterli bir futbol ortaya koyamadı ve düşündürdü. Tabi ki derbilerin havası farklı olur; ancak Vitor Pereira ve Fenerbahçe'yi şampiyonluk için pek istekli göremiyorum. Aksine çok pasif, oynadığından zevk almayan bir takım buluyoruz sahada… Buradan da çıkarılacak sonuç; sezon sonunda Vitor Pereira, Robin Van Persie, Nani ve Diego gibi isimlerin teşekkür edilmeden bile direkt yollanacağı… Bu pasif gidiş devam ederse, şampiyon olsalar bile sezon sonunda onları önemli bir yapılanma bekliyor. Son sözümüz, galip gelen ev sahibinin teknik direktörü Aykut Kocaman'a olsun… Belki rakiplerinin çok gerisinde bir kadroları var; fakat Aykut Hoca, o kadroyu soyadı gibi kocaman ve haddini bilen bir şekilde oynatıyor. Bu sezon çok başarılı Aykut Kocaman, büyük ihtimalle de bu galibiyetle Avrupa Ligi'ne gidecekler. Fatih Terim bıraktığında, Aykut Kocaman'ı Milli takımımızın başında görmek, şahsen beni memnun edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder