10 Nisan 2016 Pazar

Carroll ile West Ham Geri Dönüşü Yarım Kaldı


Upton Park'ta güneşli, taraftarların tamamen ilgi gösterdiği; ancak diğer yandan da hüzünlü bir Londra Derbisi'ne gözümüzü açtık. Upton Park'ta gerçekleşen son Londra Derbisi'nde Bilic'in West Ham United'i, Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal'i misafir etti. İki takım için de derbinin anlamı büyüktü. Premier Lig'de 6. sırada yer alan West Ham United, sezon sonunda ilk beşte olmak için bu derbide puan kaybetmemeliydi. Bunun yanında Upton Park'taki son Londra Derbisi'nde taraftarlarına 3 puan hediye etmek istiyorlardı. Şampiyonluk yarışında lider Leicester City'nin çok gerisinde kalan ve şampiyonluk şansı mucizelere kalan Arsenal ise, kayıp yaşamayarak hiç değilse ligi ikinci bitirmenin hedefindeydi. West Ham Teknik Direktörü Slaven Bilic, takımını 3-4-2-1 gibi bir formasyonla sahaya çıkardı. Kalede Adrian yer alırken; savunma üçlüsü Tomkins-Reid-Ogbonna'dan oluştu. Onların hemen önünde Koyuate ve Noble ön libero olarak hazır bulundu. Antonio hücum sağ bek, Aaron Cresswell de hücum sol bek olarak forma giydi. Ofansif orta sahanın sağında Lanzini ve solunda Payet oynarken; forvette ise Andy Carroll yer aldı. Arsene Wenger ise, 4-2-3-1 formasyonunu ve Watford karşısında farklı kazanan 11'i bozmamayı tercih etmişti. Ospina-Monreal-Koscielny-Paulista-Bellerin-Coquelin-Elneny-Iwobi-Mesut Özil-Alexis Sanchez-Welbeck ilk 11'iyle sahadaydılar.

Maçın oldukça yavaş başladığını söyleyebiliriz. Konuk ekip Arsenal paslaşmalarla rakip ceza sahasına girmeye çalışırken; ev sahibi West Ham ise kontra atak kovalayıp hızlı olmaya çalıştı. Gole kadar olan zamanda, West Ham forveti Andy Carrol'un golünü, hakem Craig Pawson ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Pawson bu arada çok kötü bir karar verdi, çünkü Arsenal savunması ofsaytı bozuyordu ve pozisyon net goldü. 18'de soldan gelişen Arsenal atağında, top Iwobi'nin önünde kaldı. Genç Iwobi, Mesut Özil'e ince bir ara pas çıkardı. Mesut da yerden düzgün vuruşuyla Topçular'ı 1-0 öne geçirdi. Arsenal golden sonra da baskısını sürdürdü. Dakikalar 35'i gösterdiğinde orta alanda Iwobi, Alexis Sanchez'e aşırtma bir pas çıkardı. Alexis Sanchez, sol kanattan ceza sahası içine koşu yaparak bu pası kontrol etti ve sert şutuyla fileleri havalandırdı. Böylelikle durum 2-0 oldu. Arsenal, ilk 40 dakika boyunca sahanın tek hakimiydi.

Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Slaven Bilic'in yönlendirmesiyle West Ham, hücumu daha çok düşünmeye başladı. 44'de soldan hücuma katılan Aaron Cresswell'in harika ortasında Andy Carroll tam köşeye yaptığı etkili kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. Bu golün ardından 45+1'de Mark Noble'nin sağdan yaptığı ortada Arsenal savunmasının hatasıyla top Carroll'da kaldı. İngiliz forvet, düzgün kontrolü ve sert vuruşuyla birlikte çok güzel bir gole imza attı, durum da 2-2'ye geldi. Takımlar, bu skorla soyunma odasına girdi. İlk yarının yıldızları 2 gol ile oynayan Andy Carroll ve iki müthiş asist yapan Alex İwobi'ydi.

Bilic ve Wenger'den Ofansif Hamleler

Bilic, ikinci yarıya savunmadan Tomkins'i çıkarıp, hücuma Emenike'yi alarak başladı. Böylelikle takımını hücumcu bir varyasyona geçirdi. Koyuate, Tomkins'in çıkışı sonrası stopere daha yakın oynamaya başladı. 49'da West Ham Payet ile 3. golü bulsa da, önceki pozisyonda Carroll rakibine faul yaptığı için geçerlilik kazanmadı. 51'de sağdan hücuma katılan Antonio'nun yaptığı güzel ortaya ceza sahası içinde Andy Carrol çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla ev sahibini 3-2 öne geçirdi. İngiliz forvet, bugün yaptığı üçleme ile ligdeki 7. golünü kaydetti. Bu golden sonra West Ham, defansı düşünmeye ve topla oynamayı rakibine kaptırmaya başladı. 68'e kadar böyle geçildi. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, West Ham'ın bu stilinden cesaretlenerek Ramsey ve Giroud'yu oyuna aldı. Böylelikle hücumu düşünme sırası Topçular'daydı. Taktik 2 dakikada meyvesini verdi. Stoperden çıkan Koscielny, bulduğu gol ile durumu 3-3'e getirdi. 77'de günün başarılı isimlerinden Cresswell'in şutunu ise Ospina kornere çeldi. Bu dakikadan itibaren Arsenal yüklenmeye devam ederken, West Ham ise yeniden kontralar arayan taraftı. Skoru değiştirebilecek başka bir tehlikeli pozisyon yaşanmayınca, Upton Park'taki son Londra Derbisi, 3-3 sonuçlandı.


Londra Derbisi, hiç bitmesini istemediğimiz bir türdendi. Oyun bir Arsenal'e gitti, bir West Ham'a… Sonra tekrar konuk ekibe döndü. Buradaki 1 puan West Ham için iyi olarak karşılanabilecekken; Arsenal ise ikincilik hedefinde önemli bir yara almış oldu. West Ham'da hücum bekler Creswell ve Antonio takımına önemli katkı yaparken; maçın yıldızı 3 gol birden atan Andy Carroll'dı. Hava toplarındaki etkisini yine konuşturdu ve EURO 2016 öncesi İngiltere milli takım teknik direktörü Roy Hodgson'a göz kırptı. Arsenal'de ise Iwobi, yaptığı 2 harika asistle konuk takım adına maçın yıldızıydı. Alexis Sanchez de istekli futboluyla dikkat çeken isimdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder