5 Aralık 2015 Cumartesi

Aslan Geç Kükredi


Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Mustafa Denizli yönetiminde taze bir başlangıç yapmak isteyen Galatasaray ile hocası Ertuğrul Sağlam ile başarısız bir birliktelik sonucu yollarını ayıran Bursaspor karşılaştı. Galatasaray  yeni hocasıyla ilk iç saha maçını kazanarak haftaiçindeki Astana maçına moralli çıkmak hedefindeydi. Lider Fenerbahçe ile oluşan 7 puanlık fark ve yaşadıkları iç sorunlar Cimbom'un belini bükmüştü. Yeşil-Beyazlılarda ise, teknik direktörlük pozisyonu bu maçtan sonrasına ertelendi. Geçici olarak takımı devralan Ersel Uzgur yönetiminde bu maça hazırlandılar.  Mustafa Denizli'yi geçen hafta takımın başına geldiği için Galatasaray'ı hemen yazmak istememiştim, oturup biraz çözmeye çalıştım. İlk iç saha maçında Mustafa Denizli defans hattını Sabri-Chedjou-Semih-Hakan dörtlüsüyle kurdu. Denizli'nin gelişiyle birlikte iki maçtır Hakan Balta esas mevkisine dönerken; Semih de formasına düzenli bir şekilde kavuşmuş oldu. İkili ön libero olarak Selçuk İnan ve Jose Rodriguez kullanıldı. Denizli, Bilal ve Emre Çolak'tan o bölgede istediği verimi alamayınca Jose Rodriguez'e sarıldı. Onların önlerinde Yasin-Sneijder-Podolski üçlüsü, forvette de Burak Yılmaz yer aldı. Bursaspor'un geçici teknik direktörü Ersel Uzgur ise, savunma hattında Erdem-Dany-Serdar-Aziz Behich dörtlüsüne şans tanıdı. Onların önlerinde Bekir ve Traore yer aldı. Traore, bu sezon ilk kez forma giydi. Ofans hattında sağda Dzsudzsak, solda Emre Taşdemir ve ortada ise Josue konumlandı. Forvette ise formanın sahibi Tomas Necid'di. İki takım da 4-2-3-1 düzenini tercih ederken maç da Bursaspor'un vuruşuyla başladı.

Denizli yönetimindeki Galatasaray, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da ilk 10 dakikadaki yoğun baskısıyla başladı maça… Ön alanda kurdukları baskıyla Bursaspor'u top kayıplarına zorladılar. Ancak Sarı-Kırmızılılar, ilk 10 dakikada tehlikeli bir atak gerçekleştiremedi. Ev sahibinin ilk tehlikeli atağı 12'de geldi. Yasin'in soldan ortasında ceza sahası içinde Burak Yılmaz'ın vuruşu auta gitti. Dakikalar 15'i gösterdiğinde, mücadele sıkıcı bir hal aldı ve orta saha mücadelesine dönüştü. Rakip Bursaspor, 25. dakikadan sonra ofansif anlamda daha ciddi hamleler yaptı. Yeşil-Beyazlıların ilk tehlikeli atağı da 25. dakikada geldi. Dzsudzsak, boş durumdaki Traore'yi gördü. Traore'nin şutunu Muslera çeldi. Bir dakika sonra Galatasaray savunma arkasına atılan topta, Tomas Necid güçsüz suçuyla kaleci Muslera'yı avlayamadı. 30'da Traore'nin ara pasıyla topla buluşan Emre Taşdemir vurdu, Muslera yine kalesinde başarılıydı. İlk yarıda başka tehlikeli pozisyon olmayınca, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi. İlk 45 için Galatasaray başladı, Bursaspor bitirdi; ancak orta saha mücadelesi ağırlıklıydı, diyebiliriz.

Kilidi Podolski Açtı

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde, Bursaspor daha göze batan bir futbol ortaya koydu. Bu dakikalarda ev sahibi ise, oyunu kendi yarı alanında kabul etmek zorunda kaldı. İkinci 45'in ilk tehlikeli atağı Bursaspor'dan geldi. Dzsudzsak sağdan topu getirip yerden ortaladı, Emre'nin kötü şutu auta gitti. 53'te Bursaspor önemli bir kontra atak yakaladı, Macar oyuncu Dzsudzsak'ın vasat şutu Muslera'da kaldı. Galatasaray, ikinci yarının ilk 15 dakikasından sonra ofansif olarak açılmaya başladı. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde Podolski'nin sağdan ortasında, zor durumdaki Burak'ın kafası dışarı gitti. Galatasaray baskıyı iyice arttırırken, 69. dakikada sağ tarafta Sabri, kafayla topu ceza sahası içindeki Podolski'ye gönderdi. Tecrübeli Alman golcü, topu göğsüyle kontrol ettikten sonra dönüp çok sert vurdu. Top, Bursa kalecisi Mert'in kapadığı köşeden ağlarla buluştu: 1-0! Podolski, ev sahibini üstünlüğe taşırken; bu sezonki 7. golünü kaydetti. Bu golle birlikte, Bursaspor psikolojik olarak oyundan koptu, Galatasaray ise oyunu rakip kaleye daha rahat yıktı. Dakikalar 80'i gösterdiğinde, Sabri sağ taraftan ceza sahası içine yerden ortaladı. Burak'tan seken topa kale önünde en son Yasin Öztekin dokundu ve skor 2-0'a geldi. 89'da ise Podolski orta alanda topu kazandı ve Burak'a nefis bir ara pas gönderdi.Burak da rahat bir son vuruşla topu filelerle buluşturdu ve tabelada 3-0'ı gördük. Burak, futbolculuk kariyerinde Bursaspor'a toplam 11. golünü atmış oldu.Maç da bu skorla 3-0 sona erdi.

Galatasaray, Mustafa Denizli yönetimindeki ikinci maçında (ilk iç saha mücadelesi), farklı galibiyetle tanıştı. 3-0'lık galibiyet tabii ki kara bulutların dağılması ve moral adına onlar için çok önemli olacak; yalnız bugün çok iyi ve etkili bir futbol ortaya koyamadıklarını da söylemeliyiz. Mustafa Denizli'yi sezonun ikinci yarısına kadar yargılamamalıyız. Çünkü deneyimli çalıştırıcı, kendi mantalitesini ancak sezon arasında takıma aşılama fırsatı bulabilecek. Şu an ilk devrenin bitişine 3 hafta kala Hamza hocadan kalan mirasla idare ediyorlar. Öte yandan bugün Galatasaray'da Sabri, ofansif anlamda kusursuza yakın bir performans ortaya koydu. Yaptığı 2 asistle (2. golde aslan payı onun) galibiyette pay sahibi oldu. Burak Yılmaz, geçen haftaki iştahlı futbolunu bu hafta da sürdürdü ve yine golünü attı. Gecenin yıldızı ise, 1 gol ve 1 asistlik performansıyla Lukas Podolski oldu kesinlikle… Disiplininden ve yeteneklerinden asla ödün vermiyor, her takımın onun gibi bir lidere ihtiyacı var. Bursaspor'a gelirsek… Yeşil-Beyazlılar, berbat bir sezon geçiriyor. Çok fazla oyuncu tercihi, yönetim yanlışları ve yanlış teknik adam seçimi bunun altında yatan faktörler… Sürekli dibe doğru inen bir çizgiye sahipler… Kadro bütünlüğünü yakalayabilmiş değiller. Dün oyunun belirli bölümlerinde iyi oynasalar da, bunu tabelaya yansıtamadılar. Bu sezon ilk kez forma giyen Traore etkili futboluyla dikkat çekerken; sol açık Emre Taşdemir ve sağ açık Dzsudzsak konuk ekibin en iyisiydi. Necid üst üste 5 haftadır golle buluşamazken; psikolojik açıdan rahatlatılması gerekiyor. Bu sezon büyük umutlarla yeniden kiralanan Josue'nin de net bir şekilde düşüş yaşadığı görülüyor. Bursaspor'a toparlanması için devre arası tatili ilaç gibi gelecek. O güne kadar, sancılı günler Yeşil-Beyazlıları bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder