6 Aralık 2015 Pazar

Konya, "Yaz"ı Kışa Çevirdi!


Konyaspor ile Antalyaspor Torku Arena'da karşı karşıya geldi. Ev sahibi, Aykut Kocaman yönetiminde özellikle iç sahadaki iyi futbolu ve olumlu sonuçları sürdürme hedefindeydi. Antalyaspor ise cezası biten hocasıyla buluşabileceği puanlarla nefes almak istiyordu. Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Çaykur Rizespor karşısındaki kadrodan değişiklikler yapmıştı. Sistemini de 4-4-2'ye çevirdi. Mehmet Uslu yerine sol bekte Abdülkerim Bardakçı yer aldı. Orta saha yapısı da değişiklik gösterdi ve orta dörtlü Mbamba-Holmen-Ali Çamdalı-Meha'dan oluştu. Forvette ise Bajic ile Rangelov ikilisi yer aldı. Ev sahibinde Mbamba, bu sezon ilk maçına ilk 11'de çıkacaktı. Antalyaspor'da ise teknik direktör Yusuf Şimşek, Osmanlıspor karşısındaki kadroyu pek bozmadı. Ancak sistemini 4-5-1'e çevirdi. Aynı savunma hattıyla sahadaydılar. Orta sahada, uzun süreli sakatlığından dönen Chico formasına kavuştu. Önlerinde Zeki ve Sezer, kanatlarda ise Emrah ve Lazarevic yer aldı. Forvette ise Eto'o hazır kıtaydı. Bu sistem değişiklikleri ve kısa çaplı rotasyonlarla maça başladık.

Ev sahibi Torku Konyaspor, maça ofansif alanda müthiş ve boğucu bir baskıyla başladı. Karşılığını da 2. dakikada bulduğu golle aldı. Sağdan yapılan ortada Antalyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı top, Mbamba'nın önünde kaldı. Mbamba'nın düzgün buluşu filelerle buluştu ve Torku Konyaspor 1-0 öne geçti. Kamerunlu orta saha, ilk maçında ilk golünü attı. Golden sonra da Konyaspor'un baskısı devam etti. Ev sahibi, Holmen'in auta giden şutuyla ikinci atağını gerçekleştirdi. 6'da da Ömer Ali Şahiner, çok kötü bir şut çıkarınca Yeşil-Beyazlılar ikinci golden oldu. Bu arada İç Anadolu ekibi, ilk yarı boyunca savunma anlamında da oldukça sağlam durdu ve rakibi Antalyaspor'a boşluk bırakmadı. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Meha'dan pası alan Bajic, kaleci Fornezzi'yle karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırdı. Hemen bir dakika sonra Konyaspor'un orta sahada kaptığı topta Meha, Bajic'e şık bir ara pas çıkardı. Antalyaspor savunması ofsayt diye duraklarken; Bosnalı Bajic rahat bir vuruşla golünü attı ve İç Anadolu ekibini 2 farklı üstünlüğe taşıdı: 2-0! Ev sahibi 24'te Rangelov ile direğe takılırken; 31'de de Bajic,Antalya kalecisi Fornezzi'yi geçemedi. Bu dakikadan itibaran Antalyaspor teknik direktörü Yusuf Şimşek, kötü futbola müdahale etmek adına değişikliğe gitti. Rıdvan çıkıp Mbilla oyuna girerken; Kırmızı-Beyazlılar da 3-5-2 gibi bir düzene geçti. Bu dakikanın ardından başka bir tehlikeli atak yaşanmazken; Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle devre arasına girildi.

İkinci Yarı Golle Başladı

Maçın ikinci yarısı, Antalyaspor'un golüyle başladı. Sistemini 3-5-2'ye devşiren Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarının hemen başında Etoo'nun tek top pasında Emrah Başsan'ın şutuyla farkı bire indirdi: 2-1! Bu golle birlikte konuk ekibin üstünlüğünü ele alacağını düşündük; ancak Torku Konyaspor buna izin vermedi. İlk yarıdaki gibi etkili bir futbol ortaya koydular ve kontrolü ellerinde tuttular. 52'de organize şekilde gelişen ev sahibi atağında, Meha'nın şutunu Fornezzi çeldi. 59'da Bajic'in pasında Rangelov'un şutunu kaleci Fornezzi kornere çeldi. Kullanılan bu kornerde, ön direkte Ali Çamdalı çok iyi yükseldi ve vurduğu kafayla durumu 3-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra 15-20 dakikalık bölüm daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 78'de oyuna ikinci yarıda giren Ömer Şişmanoğlu ile ev sahibi, net bir pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar 88'i gösterdiğinde, Antalyaspor Lazarevic önderliğinde atağa kalktı. Yaptığı rotada ceza sahası içinde Samuel Eto'o topu kontrol etti ve Konyasporlu savunmacıdan sıyrıldı. Sağ çaprazdan düzgün vurdu ve Konya kalecisi Serkan'ı mağlup etti:3-2! Antalyaspor tekrardan farkı bire indirse de; kalan süre başka gole yetmedi. Konyaspor, etkili bir futbolla iç sahada 3-2 kazanmayı başardı. Aykut Kocaman'ın 4-4-2 sistemi, oldukça iyi bir performans ortaya çıkardı.

Ev sahibinda Bajic, Meha, Rangelov ve Mbamba etkili performanslarıyla öne çıkan isimler oldu. Bu dörtlü gerçekten çok istekliydi ve galibiyetin alınmasında büyük rol oynadılar. Oyunun üç bölgesinde de Konyaspor takımı ayakları yere sağlam basan bir futbol oynadı ve bu galibiyeti hak etti. Antalyaspor'da ise, teknik direktör Yusuf Şimşek çare olamayacakmış gibi görünüyor. Konuk ekip bugün savunmadaki basit hatalarla saç baş yoldurdu, üçüncü bölgede de oldukça verimsiz bir görünümdeydi. Maçın ikinci yarılarında çok gol atma özellikleri devam etti; ancak orta saha ve savunmadaki kopuk yapı, her geçen hafta onlara bela olmaya devam ediyor. Bu karmaşanın yanında, Kırmızı-Beyazlıların profesyoneli Samuel Eto'o gollerine devam ediyor. Bugün de bir gol kaydederek gol krallığındaki yerini pekiştirdi. Konuk ekipte kaleci Fornezzi ve sol açık Emrah Başsan da göze batan bir performans sergiledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder