8 Ağustos 2015 Cumartesi

Watford Kaçtı,Everton Kovaladı


Geçtiğimiz yıl, Avrupa Ligi ile birlikte götürdüğü için Premier Lig'de zorlanan Everton; 2015-2016 futbol sezonuna taptaze bir başlangıç yapmak için çıktı Goodison Park çimlerine bugün... Roberto Martinez önderliğinde kaynaşan, takım oyununun gerekliliklerini yerine getiren Mavi-Beyazlılar, Baines'in sakatlığıyla kadro açısından zor duruma düşüyordu. Ligin yenisi Watford ise, Premier Lig'e yükselmenin mutluluğu ve hırsıyla güzel bir biçimde geliştirmişti kadrosunu... Stad tam dolu, zemin futbol için müsaitti.

Everton'da yeni transferlerden sadece Cleverley forma giyiyordu. Deulofeu ilk 18'de yoktu. Kaptan Baines'in sakatlığında; Oviedo yedek otururken, altyapıdan çıkardıkları genç Galloway forma giydi. Cleverley sol açık olarak görev yaparken; diğer Everton bildiğimiz gibiydi. Watford, 4-4-1-1 sistemini benimseyerek maça çıkmıştı. Yeni transferlerden Nyom, Prödl, Behrami, Capoue, Holebas ve Jurado sahne aldı. Ighalo ve Berghuis'in içinde yer aldığı daha ofansif bir kadro bekleniyordu; ancak Sanchez Flores, defansif ağırlıklı ve kontra atağı benimseyen bir oyuncu grubuyla sahaya çıktı. Yedek kulübesine bakıldığında ise, hamle açısından da avantajlı olan taraf, konuk ekip Watford'tu.

Everton, maça tutuk başlayınca, Watford defansif özellikleri ağır basan orta sahasıyla topu ele geçirdi ve ilk 10 dakikalık bölümde iyi pas yaptı. Anya ve Jurado istekli futbollarıyla dikkat çekiyordu. Jurado orta saha ile Deeney arasında köprü görevi görürken; Anya ise sağ kanatta hızıyla etkili oldu. Watford'un kurduğu baskı, 13. dakikada sonuç verdi ve ön libero Miguel Layun, Everton savunmasından dönen topa yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Everton, Lukaku ve Mirallas önderliğinde etkili olmaya çalışsa da atakları cılız kaldı. Barkley, dikine oyunuyla dikkat çekti; ancak Watford'un onu durdurmak için Behrami-Layun kıskacı vardı. Savunmada ve orta sahanın defansif bölümünde ayakları yere sağlam basan konuk ekip Watford, ilk yarı boyunca Everton'a çok ciddi bir pozisyon vermedi. Anya ve Jurado önderliğinde kontralara çıksalar da ikinci gol için Everton kalecisi Howard'ı geçemediler. Hal böyle olunca, konuk ekip Watford, Premier Lig'deki ilk maçında soyunma odasına 1-0 galip girdi.

İkinci yarıya, Everton'un daha agresif başladığını gördük. Roberto Martinez'in öğrencileri, ilk 15 dakikalık bölümde yüklenirken; Watford iyice geriye yaslandı. Martinez'in defanstan Galloway'i çıkarıp forvete Kone'yi alması, mavi-beyazlıları rahat bir şekilde ileriye top taşımasını sağladı. Watford'da ise yorulan Jurado, yerini Ighalo'ya bırakırken; Watford'un ileride top tutması amaçlandı. Bu dakikalarda baskısını arttıran Everton, Watford defansından dönen topta Barkley'nin sert şutuyla durumu 1-1'e getirdi. Golden sonra silkinen Watford, kontra ataklarla maça ortak olmaya çalıştı ve karşılığını 7 dakika sonra aldı. Oyuna sonradan giren Ighalo, durumu 2-1 yaptı. Bu dakikalar gol düellosu şeklinde geçti. Watford'un golden sonra geri çekilmesinin ardından; Everton tekrar ataklarını sürdürdü ve Kone, müsait pozisyonda durumu tekrardan eşitleyen golü attı. Kalan sürede maçta başka gol olmayınca, Everton ile Watford 2-2 berabere kaldı.

Everton'un orta saha ve hücum anlamında eksikleri olduğu görülürken; Watford ise kontra temelli oyunuyla şu an için beğeni topladı. Ancak konuk ekipte Ighalo gibi yaratıcı bir gücün her zaman ilk 11'de olması ve takımı yönlendirmesi gerekiyor. İyi bir Berghuis de sağ açık olarak takımda fark yaratacaktır. Yani gelecek ev sahibi için bulanıkken; konuk ekip için bir hayli aydınlık duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder