8 Ağustos 2015 Cumartesi

Walker, Ev Sahibine Çalıştı: 1-0!


Premier Lig'te 2015-2016 sezonu, Manchester United-Tottenham Hotspur maçında çalan düdükle başladı. Manchester United'li taraftarlar Van Gaal'e ve takıma olan inancını bir kez daha gösterdi ve Old Trafford Stadı'nı sanki bir düğün yeriymiş gibi doldurdu. Hazırlık kampında göz dolduran Manchester United; Darmian, Schweinsteiger, Romero, Schneiderlin, Depay gibi takviyelerle taraftarının karşısına çıkıyordu. Tottenham'da ise formsuz bir hazırlık kampı geçirilmiş ve özellikle ofans anlamında iyi sinyaller verilmemişti. Kane'ye çok bağlı Londra ekibi, genç İngiliz rakipler tarafından çözüldüğü zaman ne yapabilecek merak ediliyor.

Manchester United'ta yeni transferlerden Schweinsteiger hariç hepsi sahadaydı. Darmian sağ bekteki yerini almıştı. Van Persie ve Falcao'nun gidişiyle, Wayne Rooney, esas olan yerine geçti. İngiliz golcü, bana göre en iyi performansını ileri uçta santrfor olarak gösteriyor. Bu sezon o bölgedeki futboluyla 20-25 gol sınırına ulaşacağını düşünüyorum. Stoper tandemi de Smalling-Blind ikilisinden kurulurken; PSV zamanında sol açık ve forvet olarak oynayan genç Hollandalı Memphis Depay, 10 numara pozisyonunda Rooney'nin arkasında yer aldı. Tottenham'da ise yeni transfer Alderweireld partneri Vertonghen ile stoperde Belçika ekolü yaratıyordu. Arjantinli çalıştırıcı Pochettino; Capoue, Stambouli ve Paulinho gibi ön liberolarının takımdan ayrılışıyla; o bölgeye stoper Eric Dier'i devşirdi. Dier, atletik özellikleriyle stoperde daha etkili; ancak yeni görevinin de üstesinden başarıyla gelecektir. Tottenham'da tek sürpriz, Lamela'nın yedek başlayışı ve sağ açıkta Dembele'nin oynayışı oldu. Bu hamle, ofansif bek Darmian'ın hücuma daha çok çıkmasını engellemek ve Mata ile bağlantısını kesmek içindi.

İlk yarıda ilk 22 dakikada sanki ev sahibi Tottenham gibiydi. Manchester United yarı alanına önde baskı uyguladılar ve şok preslerle top kazandılar. Ev sahibini kendi yarı alanından çıkartmadıkları gibi, Kane-Eriksen önderliğinde buldukları pozisyonları değerlendiremediler. Kırmızı Şeytanlar ise, bu durgunluğunu 23'ten sonra atabildi. Rakip kaleye geldikleri ilk pozisyonda da golü buldular. Depay-Young-Rooney üçgeninde; topla buluşan Rooney yavaş kaldı ve kötü bir vuruş yaptı; topa son dokunan Tottenham sağ beki Walker, topu kendi ağlarına gönderdi. Böylelikle Premier Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk golünü, Tottenham'lı Kyle Walker, kendi kalesine atmış oldu. İki takım arasında, golden sonra roller değişti. Manchester United kendini bulup Tottenham kalesine yüklenirken; Tottenham da kendi yarı alanından daha zor çıkabilen bir kimliğe büründü. Manchester United'in tehlikeli ataklarıyla kalan bölüm geçilirken; ev sahibi devreye 1-0 üstün girdi. İlk yarıda ev sahibinden dikkat çeken isimler kaleci Romero, Darmian ve Depay oldular. Tottenham'da ise Eriksen ve Kane hareketliliğiyle göze battı.

İkinci yarıya önce olmanın moraliyle başlayan Manchester United, rahat bir futbol benimsedi. Cılız Tottenham ataklarında ise kaleci Romero ve stoper Smalling yıldızlaştı. Alman tranzsfer Schweinsteiger de Carrick'in yerine oyuna girerek ilk defa resmi bir maçta formayı sırtına geçirdi. Tottenham'ın hücum konusunda zorlandığını ve üçüncü bölgede topu tutamadığını ikinci yarı da gözlemleme fırsatı buldum. Yeni sezonun ilk maçı, Manchester United'in 1-0 üstünlüğü ile sona ermiş oldu. Tottenham'ın ilk 22, Manchester United'in ise ilk yarının son 23 dakikalık futbolu, iki takıma da gelecek için umut verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder