24 Kasım 2015 Salı

Norveç'ten 'Derya Kuzuları' Bunlar!


Her yıl Kasım ayını zor getirenler olarak, Football Manager 2016'nın tadını çıkarma zamanı geldi. Football Manager serilerinde, gerçek hayattaki gibi en büyük problemimiz para… Seçtiğimiz takımlarda fazla para olmuyor ve biz bu oyunun dahileri de bir takım yaratmak adına büyük sıkıntılar çekiyoruz. Rahat bir nefes almanın en kolay yolu, uygun maliyetli futbolcular… Norveç, son 2 yılda bu konuda büyük bir adım attı. Tippeligean'de hem uygun maliyetli, hem yetenekli hem de takımınıza çok uyacak 20 genç ismi sizler için bulduk.

1-)Erik Tonne - Bodo/Glimt


Erik Tonne 23 yaşında ve mevkisi sol açık… Orta sahanın her bölgesinde görev yapma yeteneği olsa da solu daha çok seviyor. Gerekli eğitimi verebilirseniz, forvet pozisyonu için de yetenekleri küçümsenmeyecek derecede… Orta yapması ve duran toplar ondan soruluyor. Gücünü, şutunu ve topsuz alan özelliklerini geliştirdiğiniz takdirde, yararlı olacaktır. Sözleşmesi bu yıl bitiyor.

2-)Martin Bjornbak - Haugesund


Martin Bjornbak, 22 yaşında ve stoper pozisyonunda görev yapıyor. Genç yaşına rağmen kafa toplarında ve top kapma konusunda oldukça gelişmiş durumda… Agresifliği onun negatif yonu olsa da; güçlü ve dayanıklı bir futbolcu olarak ön plana çıkıyor. Hızının ve markajının geliştirilmesi gerekiyor. Bunun yanında, sözleşmesi bu yıl sona eriyor.

3-)Joakim Vage Nilsen - Haugesund


23 yaşında olan Vage Nilsen, sol bek olarak görev yapıyor. Çağımızın futbolunun modern sol bek görüşüne oldukça uygun; iki yönlü bir sol bek olarak dikkat çekiyor. Tekniği, orta yapması ve dribblingleriyle ön plana çıkıyor. Hız ve güç olarak antrenmanlarda geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesinin bitimine 1 yıl var.

4-)Kristoffer Ajer - Start


16 yaşındaki Ajer, Football Manager 2016'da büyük favorilerimden biri… Orta sahada görev yapıyor. Hem defansif hem de ofansif, iki yönlü bir savaşçı orta saha olarak dikkat çekiyor. 90 dakika boyunca bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Profili, verdiğiniz eğitimlerle 2-3 yıl içinde hızlı gelişmeye açık… Kariyer açtığınızda, onu takımınıza almak için dünyanın önemli kulüpleriyle bir savaş vereceksiniz. Markaj ve top kapmasının geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesi 2 yıl sonra bitiyor.

5-)Kamyar Murad - Lillestrom


Kamyar Murad, 18 yaşında ve ofansif orta saha olarak görev yapıyor. "Serbest oyuncu" rolünde oynamayı seviyor. Belki profili ilk bakışta ilginizi çekmeyecek; ancak gelişime oldukça açık bir genç…Dribbling, ilk kontrol, teknik ve özel yetenek; onda dikkat çeken ilk noktalar… Bitiricilik, pas ve duran toplar anlamında geliştirilmesi gerekiyor; fiziksel özelliklerine de bir el atılmalı… Sözleşmesi bu yıl sona eriyor.

6-)Martin Linnes - Molde


Artık birçoğumuz, bu ismi Beşiktaş'ın gündeminde olduğu için tanıyor. Fenerbahçe ile karşılaştıkları maçta da daha yakından tanıma fırsatı buldunuz. 23 yaşındaki Linnes, sağ bek olarak görev yapıyor ve tam bir ofansif bek olarak dikkat çekiyor.  Oldukça dikkat çekici ve aldığınız her takıma uyum sağlayacak bir profili var. Sözleşmesi, 2 yıl sonra sona eriyor.

7-)Agnaldo - Molde


Molde'nin 20 yaşındaki Brezilyalı'sı Agnaldo, ofansif orta saha olarak görev yapıyor. Hücum hattının ortasında ve solunda forma giyiyor. Dribblingleri ve hızlı yapısıyla dikkat çekiyor. Her zaman uzaktan sert ve sürpriz şutlar çıkarabiliyor. Sadece futbolunun defansif yönündeki eksikliklerinin vereceğiniz eğitimle tamamlanması gerekiyor. Sözleşmesi, 2 yıl sonra sona eriyor.

8-)Mohammed Elyounoussi - Molde


Norveç futbolunun en üzerine titrediği futbolculardan Elyounoussi, FM2016'da da hakkına uygun bir profille yaratılmış. 20 yaşındaki genç Norveçli, orta sahanın solunda forma giyiyor. Sol kanadı çok seviyor; fakat ofansif orta sahanın tüm bölümlerinde forma giyebiliyor. Yeni pozisyon eğitimiyle forvet olarak da eğitebilirsiniz, zorluk çekmeyecektir. İlk bakışta tekniği, dribblingleri ve özel yeteneği göze çarpıyor. Bitiricilik, pozisyon alma ve güç konularında geliştirilmeli.. Sözleşmesi 2 yıl sonra bitiyor.

9-)Sander Svendsen - Molde


17 yaşındaki genç Svendsen, forvet pozisyonunda görev yapıyor. Ayrıca orta sahanın her bölgesinde de oynamaya elverişli bir isim… 17 yaşındaki birine göre; profili gören herkesi sevince boğuyor. Tekniği, kararlılığı ve dayanıklılığı dikkat çeken noktalar… Özel yetenek ve bitiricilik alanlarında çalışmalarla güçlendirilmesi gerekiyor. Svendsen'den yeni pozisyon eğitimiyle çok rahat bir orta saha oyuncusu da yaratabilirsiniz. Sözleşmesi 1 yıl sonra sona eriyor.

10-)Sondre Rossbach - Odds BK


Football Manager'de kolay kolay kaleci beğenemeyen ben, Rossbach'ın profilinde uzun süre kaldım ve haklı çıktığıma sevindim. 19 yaşındaki genç isim, Odds'ta kaleci olarak görev yapıyor. Refleksleri, zihinsel ve fiziksel özellikleriyle göze çarpıyor. İlk kontrol ve pas anlamında özelliklerinin geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesi bu yıl sona eriyor.

11-)Fredrik Oldrup Jensen - Odds BK


21 yaşındaki Jensen, orta sahada görev yapıyor. Tıpkı Ajer gibi oyunun iki yönünü de oldukça dinamik oynuyor; fakat Ajer'den farklı olduğu nokta, Jensen'in oyun kurucu rolünü üstlenebilmesi… İlk kontrolü, pası ve takım oyunuyla dikkat çekiyor. Özel yetenek, markaj ve hızlanma, özel antrenmanlarla giderilmesi gereken eksikleri… Sözleşmesi bu yıl sona eriyor.

12-)Alexander Groven - Sarpsborg


Sol ayaklı genç Groven, sol bek pozisyonunda görev yapıyor. Ancak orta sahanın solunda ve sol açık olarak da bir hücumcu gibi forma giyebilme yeteneklerine sahip… Markaj konusunda oldukça iyi görünürken; orta yapması ve fiziksel özellikleriyle ön plana çıkıyor. 23 yaşındaki Norveçli'nin, zihinsel özelliklerinin ilk planda geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesinin bitişine 2 yıl var.

13-)Mande Sayouba - Stabaek


Henüz 21'indeki Sayouba Stabaek'te kaleci olarak forma giyiyor. İlk bakışta göze çarpan ve geliştirilebilir bir profile sahip… Kıvrak yapısı ve refleksleriyle Football Manager 2016'da dikkat çekiyor. Bire birlerdeki meziyetiyle, refleksleriyle, degaj gücüyle, hava toplarındaki etkinliğiyle ve özel yeteneğiyle oldukça tercih edilebilecek bir isim… Fildişi Sahilli futbolcunun sözleşmesinin bitişine 3 yıl var.

14-)Yassine El Ghanassy - Stabaek


24 yaşındaki Belçikalı, gerçek hayatın kendisine adil davranmadığını düşündüğüm futbolculardan… Stabaek'te sol açık olarak görev yapıyor. Aynı zamanda ofansif orta sahanın her bölgesinde ve forvette forma giyebiliyor. El Ghanassy'i forvette denediğim ve bana 32 golle katkı verdiği yıllar çok olmuştur. Dribblingleri, ilk kontrolü, cesareti, özel yeteneği ve tekniğiyle ön plana çıkıyor. Bitiriciliğinin ve gücünün geliştirilmesi gerekiyor. Forvet pozisyonu için oyuncuyu geliştirmekten kaçınmayın. Sözleşmesi bu yıl sona eriyor.

15-)Iver Fossum - Stromsgodset TF


Orta sahanın ortasını Fossum-Ajer ikilisine teslim ettiğinizde; Football Manager 2016'da takımınız en on yıl çok rahatsınız… Fossum, Ajer'den sonra Norveç'ten ikinci favorim… Defansif özellikleri ve kesiciliği ağır bassa da; iki yönlü bir orta saha oyuncusu olarak gelişiyor. Attığı paslar ve liderlik vasfıyla oyun kurucu rolüne de göz kırpıyor. Markaj, pas ve hız konularında geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesinin bitimine 2 yıl var.

16-)Gustav Wikheim - Stromsgodset TF


21 yaşındaki Norveçli, ofansif orta sahanın iki kanadında da görev yapabiliyor ve joker görevi görmesiyle ön plana çıkıyor. Ben onu solda değerlendirmeyi tercih ediyorum, daha etkili oluyor. İlk kontrolü, dribblingleri, tekniği ve özel yeteneği olarak tatmin edici bir orta saha… Duran toplar, top kapma ve liderlik alanlarında geliştirilmesi gerekiyor. Sözleşmesinin bitimine 2 yıl var.

17-)Ghayas Zahid - Stromsgodset TF


20 yaşındaki Norveçli Zahid, ofansif orta saha olarak forma giyiyor. İsterseniz kanatlar için eğitim verebilirsiniz; ancak ortada gösterdiği eğitimi gösteremiyor. Dribbling, ilk kontrol, teknik, özel yetene, topsuz alan ve hızlanma; onda ön plana çıkan özellikler… Futbolunun defansif yönünde eksikleri bulunuyor. Sözleşmesinin bitimine 2 yıl var. Biraz sabırla üzerine titrerseniz, iyi sonuç alırsınız.

18-)Jonas Svensson - Rosenborg


21 yaşındaki Norveçli, sağ bek pozisyonunda görev yapıyor. Ancak istenildiğinde, sağ açık ve merez orta saha pozisyonlarında da oynayabiliyor. Bu çeşitliliğini ilk kontrol, pozisyon alma ve takım oyunu ile birleştirmiş durumda… Gerçekten çok soğukkanlı, aklıyla oynuyor diyebiliriz. Dayanıklı sağ bek, orta yapma ve top kapma konularında acilen geliştirilmeli… Sözleşmesinin bitmesine daha 3 yıl var.

19-)Pal Andre Helland - Rosenborg


Listemizin en yaşlı oyuncusu; aynı zamanda önemli bir potansiyele de sahip… 25 yaşındaki Helland, ofansif orta sahanın sol kulvarında forma giyiyor. Bunun yanında, orta sahanın her bölgesini aktif olarak kullanabiliyor ve tam bir takım oyuncusu olarak ortaya çıkıyor. Uzaktan şutlarıyla beklenmedik anlarda etkili olabiliyor. Kararlı ve lider bir yapıda… Güçlü ve dayanıklı yapısıyla kolay yıkılmıyor ve top kaptırmıyor. Sözleşmesinin bitmesine 3 yıl var.

20-)Ole Kristian Selnaes - Rosenborg


20 yaşındaki Norveçli, defansif orta saha olarak görev yapıyor. Tam bir kesici profiline uygun… İlk kontrolü, adrese teslim pas ve orta yeteneğiyle dikkat çekiyor. Soğukkanlı, çalışkan ve dayanıklı bir futbolcu… Ancak bir ön libero futbolcusuna göre top kapma ve markajının hızla geliştirilmesi gerekiyor. Dinamik bir yapısı var. Aldığı eğitimlerle, oyunun hücum bölümünde de etkili olacaktır. Sözleşmesi, iki yıl sonra bitiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder